demolithia.webblogg.se

At The Heart Of Rock..

Kategori: Allmänt

"At The heart of the Image" - Nikons slogan har fått ligga till grund för detta entry som jag valt rubricera heart of rock, eftersom det är den musikstilen som lett mig till det vägskäl i livet man befinner sig vid för tillfället

Häxberget,Döda Fallet, Svarttjärn.. Vägskyltarna svishade förbi när vi senare än planerat avverkade mil efter mil med sludestination Kramfors, där vi nästkommande dag var några av hedersgästerna vid en rituell ceremoni, som har uråldriga anor sedan mänsklighetens begynnelse..

När vi väl hade dumpat bagaget idet pittoreska rummet vi bodde i, och som enligt uthyraren tidigare varit en lokalt förankrad känd svensk skådespelerskas favoritnäste vid besök i trakten.

 Och värdparet hade en alldeles bedårande liten vovve...

 Via de otaliga historier som förtäljdes vid minnesstunden av fädernet, förnam jag en känsla av att vi haft mer gemensamt än jag kunnat ana - engagemang i diverse ting. Och även om vi haft våra personliga kontroverser sinsemellan genom åren..så var (är) det just engagemang som fungerat som en röd tråd och bundit våra öden samman...

Skillnaden mellan sorg och glädje kan ibland vara hårfin. Ena stunden är man hyperglad som en lärka, för att i nästa sekund fälla nån enstaka tår som får "syndafloden" likna ett porlande bäckvattenfall i jämförelse.

Detta entry är delvis tillägnat min nyligen avlidne far, till vars minne datumet 30.e November alltid kommer ha särskild betydelse så länge jag lever. Och för att hedra fädernet lite extra denna säregna dag, deltog jag tillsammans med ca 79 andra i arrangemanget Hårdrock för välgörenhet, vars överskott passande nog skulle överlämnas till hjärt & lungfonden..som erhållit enstaka gåvor från enstaka individer tidigar denna något ödesdigra dag..

 Första bandet var Amardillo, vars öppningslåt följdes av en tungviktare..speciellt det säregna introt, Men det som förmodligen tilltalade mig mest var den vackra rockballaden - Walk Away, vilken förstärktes av fragmentalt tyngre partier.. När bandet stegat av scen genljöd ett något alarmerande sound i lokalen, som nog många trodde var del av showen..men som senare visade sig vara något tekniskt fel..

Medan scenen avroddades för att ge plats åt nästa band - AVARICE, passade en del av besökarna nöta sina skosulor genom att uppehålla sig i den stenbelagda foajén, medan andra beslutat stanna kvar i det inre, mörkare gemaket - tingssalen.under pausen.

"I won´t be you,I am The truth - the truth will set you free.." Den avaristiska låtstrofen vet var den hör hemma från och med nu och till oändlighetens bekymmersfria rand.. Men det var(är) rökaren "Psycho In You" som lämnat fetast avtryck i hjärtklaffen..(åtminstone hos mig).

 
 
 
  
 
 

 Headlinade gjorde det forna Östersundsbandet SKYE RIDER som numer är förankrade i Stockholmstrakten. Musikaliskt sett kammade trions ritual denna afton noll poäng, jämfört med tidigare liveritualer, men de 3 akterna really rocked my heart away into the cold and windy november night!


Skye Rider
http://www.facebook.com/pages/Skye-Rider/78339497695

Armadillo
http://www.facebook.com/ArmadilloSWE

Avarice
http://www.facebook.com/Avariceofficial


Nu ska man dra ut på nya äventyr igen..sooo keep on rockin´!

på återseende

//

Demolithia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: