demolithia.webblogg.se

Aeon (Daniel Dlimi)

Kategori: Allmänt

Denna intervju är egentligen menad att publiceras i webzinet SwedenMetal. www.swedenmetal.se Men under rådande omständigheter är detta tyvärr ej möjligt...
Att vara bosatt i samma stad som ett av de mäktigaste dödsmetalakterna känns både lite makabert och överväldigande på samma gång..
Trots att det skett tämligen många bandmedlemsbyten i konstellationen, är de inte desto mindre dödsgrymma legionärer av svensk banbrytande dödsmetal, som ederade ett av de bästa albumen (Aeon´s Black) som någonsin sett dagens ljus sent omsider 2012..
 
 

Gitarristen Daniel Dlimi medverkar i denna intervju:

Aeon uppstod ur askan (i elden) efter Defaced Creation 1999...
Kommer ni köra någon form av re-union av ursprungsbandet?
- Eftersom jag aldrig var med i Defaced Creation så kan jag inte riktigt svara på det. Ingenting som är aktuellt vad jag vet i alla fall.

Aeon har existat ca ett decennium kortare än Vomitory, som meddelat de lägger ner verksamheten under 2013.. (opinion om det faktumet)
- Jag tycker det är jävla synd när gamla goa band lägger ner men samtidigt så förstår jag dom. Dom har hållit på riktigt länge, släppt en jävla massa plattor och inte alls vuxit till den nivå dom så väl förtjänar. Jag är helt säker på att dom har fått nog av att år efter år göra turnéer som knappt betalar sig själv osv.

Extremaste metaldemonen?
- Hahahaha, ingen jävla aning… Tommy Dahlström kanske :)

Ni har nyligen kommit hem från en turné-sväng..Och så småningom bär det iväg igen..
Vad ser ni alltid till ha med när ni är ute på vägarna?
- Förutom allt självklart såsom instrument osv så är det väl det vanliga man har med sig när man reser. Typ Kläder, hygienartiklar, lite mediciner och skit. Jag blir i princip alltid förkyld när jag turnerar så lindrande preparat för det är alltid med mig.

Har det hänt ni förlorat/blivit bestulna på något i er arsenal?
- Nä, faktiskt inte ännu. Dock vart vår merchkille på turnén vi gjorde med Cannibal Corpse 2006 av med lite saker i bussen utanför klubben i Stockholm tror jag det var. Någon vågade sig in i främre delen av bussen och stal hans mobiltelefon mm. Annars har vi klarat oss rätt bra från sån skit.

Drömarena utföra liveritual på vore?
- Någon av de största Metal Festivalerna vore jävla coolt… Typ Wacken, Hellfest osv.

En mardröm skulle besannas om..( vad skulle vara det värsta som skulle kunna hända..tex under en spelning)
- Bortsett från yttre påverkan såsom att någon idiot kliver fram och börjar skjuta på oss så vore det nog att skita ner sig på scen pga magsjuka eller nått. Det vore inte så där jävla coolt direkt.

Vad har ni för råd till de "odågor" som startar band idag?
- Oj… man skulle kunna skriva en hel roman här… Men jag tror att i det tidiga stadiet så handlar det väl mest om att försöka hitta en nivå på musicerandet som bandet klarar av. Många band försöker spela långt över sin förmåga. Sen handlar det om att synas mycket. Köra så mycket gig som möjligt är bra. Det underlättar även i sökandet efter skivkontrakt osv att man är aktiv och lirar mycket live. Sen ska man nog inte räkna med att allt händer på en gång heller. Det är i undantagsfallen det sker. Utan ofta är det en lång och hård väg för att växa. Var beredd på en jävla massa motgångar, för dom kommer med största sannolikhet.

Låt oss ponera ni fick sätta ihop ett eget turnéschema, vilket/vilka band skulle ni helst vilja nöta scen tillsammans med?
- Aeon, Deicide, Morbid Angel & Cannibal Corpse vore en jävla drömsettning.

Sista förpestande ord (till era anhängare)?
- Fortsätt stöd de band ni gillar. Köp deras skivor, merch och gå på konserter.

I det närmaste kommer man få uppleva dynamiska liveritualer av både AEON och dödsmetalbrigaden Syn.drom..

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: