demolithia.webblogg.se

Diabolical - Neogenesis

Kategori: review

 
 
 
Oheligt apokalyptisk doomig döds...
 
Att skapa ett koncept album vilket förenar dödsmetal och eposer av litterär art är en unik företeelse. Detta fenomenala påfund har kreerats av den eminenta dödsmetalsquaden, Diabolical med alstret Neogenesis,vilket är en postapokalyptisk berättelse om världens undergång, där varje kapitel representeras av en låt på albumet.

Författaren till berättelsen, Carl Stjärnlövs diktning skapar en bedårande skön kontrast till låtmaterialet, där merparten av de doomaktiga tongångarna gestaltas i ett episkt,visuellt format, aningen synonymt med frasen "where death is most live"!

Sammanfattningsvis är Neogenesis en oerhört kvalikativ dödsgrymt mästerlig produktion - Prominent apkalyptiskt episk! Man kan nästan eventuellt säga man erfar en nästintill abstrakt makaber känsla av att omgärdas av förintande apokalyps bara genom att åhöra partiellt dystra episoder i låtarna.. Gåshudvarning utfärdad! Detta album är definitivt ett av de bästa alstren som sett dagens obärmhärtiga ljus! Mer oheligt appokalyptiskt doomig dödsmetal får man nog sällan uppleva igen..

Betyg: solklart 10/10!!

Neogenesis är producerad av Sverker Widgren i Necromorbus studion och ederas via Vicisolum Productions 2013

 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: