demolithia.webblogg.se

TAD MOROSE

Kategori: intervju


2008 var första gången jag vill erinra mig jag kom i kontakt med 2 av bandmedlemmarna i Tad Morose, vilka under den gångna helgen återigen styrde kosan mot Östersund. Trummisen Peter Morén & vokillern Ronny Hemlin var på den tiden verksamma inom konstellationen Steel Attack,så verkar det inte som dessa båda nått sin fulla potential förrän nu.

När jag kontaktade bandet 2010 var jag inte bekant med nån mer än i princip sångaren, Ronny Hemlin,som i likhet med sin äldre bror, Håkan, vet hur man kan skapa dynamik till en liveritual bara genom att utnyttja de resurser man har tillgängliga till det maximala.. och detta fenomen gäller inte bara Ronny och Peter, utan även den övriga konstellationen, "Krunt" & Tommi Karppanen samt nye medlemmen,Kenneth Jonsson drog sitt strå till stacken gällande det faktum att  förverkliga hordens optimalitet till det yttersta... och vad det anbelangar undertecknad,så gjorde han förbannat bra jobb hela den avverkade liveritualen rakt igenom, betydligt bättre än många andra musiker skulle klarat av ens om de ingått i en konstellation aldrig nog hälften så länge.

I samma avgränsande lokal (på Cuprum), som Bulletsize veckan innan haft sitt releaseparty gällande alstret "Numb" hade nu horden med majoritet medlemmar härstammande från "metropolen" Bollnäs bänkar sig för denna intervju..

En ny platta ("Revenant II") är såvitt jag förstått under konstruktion?

(Krunt) JA, men det är i princip samma album vi arbetat på sedan sist vi var i Ösd. Senaste nya albumet vi släppte var 2003..Den nya plattan ska mixas och mastras först.. Så något releasedatum är ännu inte satt..

Vilken/vilka låtar är svårast lira live?

Tommi tycker att de låtar man repeterat minst är svårast spela live,medan Ronny är av den uppfattningen att "Babylon" nog är svårast köra live..

Mest bisarra händelse ni varit med om hittills?

- I Sundbyberg fick vi strömavbrott mitt under pågående spelning. Efter det kunde vi köra på som planerat.. sedan råkade vi ut för en något mysko händelse på vägen hit till Östersund.. men det håller vi nog hemligt för allmänheten..tills vidare..

Enligt er hemsida, har ni nyligen signat deal med nytt skivbolag?

- Ja, allt blev klart början av juli (tisd.2/7)..

Det är nu över 3 år sedan ni sist var i Östersund.. Hade ni några förväntningar? Överträffades era förväntningar?

Föga överraskande språkade Ronny förmodligen från hjärtat då han meddelade att de inte hade några specifika önskemål med tanke på den undermåliga publika skaran om ca 3 inlösta, som trotsade de vita flingor som föll en bister vårmånad 2010.. men i efterhand tyckte Krunt det var en rolig spelning 2013.. vilket jag nog kan hålla med om.. det är inte alla svenska band som har grekiska medborgare i publiken! Eller får såpass  bra support av lokala rockstinna medborgare..

Drömarena utföra liveritual på vore..

- Japan! Det är ett område vi inte besökt ännu..

Sista ord till era fans?

(Tommi) - Köp nya skivan så vi har råd med hårtransplation..

(åt Ronny & Krunt? reds anm.)

För vidare information om bandets förehavanden kan man alltid slinka in på någon av hordens officiella sidor:

www.tadmorose.se

www.facebook.com/tadmorose

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: