demolithia.webblogg.se

Death Metal Darkness...

Kategori: Allmänt

Det norrländska dödsmetalsyndromet lever och frodas.. åtminstone gjorde det det vid två på varandra följande liveritualer, då de båda framstående akterna inom den nordligt belägna dödsmetalscenen - Aeon & Syn:drom nötte samma scen i 2 städer i regionen som har idrott i någon form som något dominerande konkurrent.. (Ö-vik & Östersund).
Då jag i dagsläget residerar i den senare nämnda "byhålan" ämnar jag revidera legionärernas s.k "sammandrabbning" från lokal position...
Med full kaliber öppnade Syn:drom starkt med låten "The filth Unmasked", som följdes av material mestadels från den tunga utposten "Iconclasm" under de 45 minuter som "dödssquadronens" scentid varade.
Och nu när man sitter med facit i hand,då jag dessutom medverkade vid Syn:droms releaseparty i hordens residenstad,Sundsvall, så må jag nästan erkänna att de gjorde betydligt starkare intryck på bortaplan jämfört med "hemmets trygga vrå.." (Club Deströyer)
Det visuella intrycket i kombintation med det audiella soundet som åerges i en katakomber som omgärdas av evigt mörker, av en skicklig ljudtekniker, inger en känsla av euforisk substans, som sällan kan ge samma resultat, som att sitta på baken och spåna på nåt videoclip från youtubes domäner..för att ge ett exempel.. true metal is better off live!!!
 
 
 
 
 
"Second Coming Never.." är kanhända bekant för den inbitne AEON-anhängaren.. (..som textstrof hämtat från ett av konstellatioens senare alster.. och som en parentes i sammanhanget må jag tillägga..att varje liveritual som AEON framfört sedan jag såg dem första gången 2008 inte är de andra lik.. och detsamma gäller förövrigt flertalet metalakter man sett genom åren..som härstammar från "metalstaden Östersund"..)
 
Hur många av de ca 80 inlösta som kom för att visa sin "trohet" gentemot "dödsfurstarna"- Aeon är svårt att förtälja, men helt klart är att vare sig man stiftat bekantskap med denna oheliga dödsmetal sqadron, helt nyligen,eller haft kännedom om dem sedan begynnelsens eviga mörker....så är de utan tvekan "deathstars" som "show no mercy" vare sig det handlar om att leverera dynamiska liveritualer som att tillgodose dödsstinna individers hänförelse vad gäller ljudspår som hotar bräcka samtliga mörkrädda om intet..
"Where Is Your Saviour, Where´s Your God.."
Well..han var inte i närheten av Gamla Tingshuset,ösd den 4 maj iallafall.. men det var däremot AEON, vilka levererade both death and darkness..
 
 
 
 
 
Ty vad man än må "offra" för att få sin s.k "dödslängtan" uppfylld... är det definitivt värt varenda öre som kan hindra en riskera möta en illusionsfigur, som troligen ens aldrig existerat..
Seeya in the "Age Of Darkness.."
På återseende
 
//Demolithia
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: