demolithia.webblogg.se

streams Of metal..

Kategori: Allmänt

En av de mest euforiska lyckokänslorna man upplevt på sistone, förutom att befiinna sig frontrow (near frontrow) vid nån liveritul,levererad av en konstellation, vars musikalitet man verkligen uppskattar, är det ögonblick man bla höll Tzaraaths demotape "Abortion" i sin hand,eller då man övervakade så att samtliga medlemmar i Djävulskap signerade vinylen "Så mådde jag 1987".
På senare tid har alltfler konstellationer valt släppa sina alster i vinylformat..  till flertalet fans stora glädje...för det finns väl inget mer nostalgist för dem av oss som upplevde LP:ns glansdagar innan cd-formatet gjorde inträde på marknaden och praktiskt taget "utmanövrerade" vinylspelare i alla dess skepnader..
Sedan kommer vi då till ett annat dilemma inom musikbranschen - det material som laddas upp på mediala kanaler som tex Spotify.. ibland innan den fysiska utgåvan ens börjat närma sig datum för fysisk release.. vilket medför att en stor andel av presumetiva köpare (oftast) "tröttnat" innan de hört albumet i sin helhet..vilket i sin tur medför att alltfler stannar hemma å ser nåt youtubeclip med favoritbandet/artisten istället för att riskera trängas framför scenen med andra som bedårats av bandet lika mycket..
Konklusion blir: Det satsas inte lika mycket på underground-akter (studiotid etc..) som i flertalet fall är betydligt bättre än "mainstream"..vilket i sin tur medför att seriösa konstellationer oftast får jobba hårdare för att nå ut till den breda massan..vilket i sin tur inte är någon garanti..då "jättarna" oftast inte noterar juvelerna för alla grådaskiga sandkorn som skymmer sikten..
Detta medför i mångt och mycket en merkostnad för de "eldsjälar" som upptäckt dessa sensationella ädelstenar och satsar till fullo för att få dem nå ytan..bara för att en sekund senare se dem falla till den dyiga bottnen och begravas  under stjärnskott som falnar lika snabbt som det tar att idka ett nödtorftigt andetag..
 
Det är så man blir alldeles matt.. så det återstår se om man har några krafter kvar inför kvällens infernaliska äventyr..
På återseende
//
Demolithia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: