demolithia.webblogg.se

Illustrerad Djävulskap - ur dödlig synvinkel..

Kategori: Allmänt

 "Musik ska byggas utav glädje.." Det är nog så sant som det är sjunget.. ty vare sig man är medlem i ett band eller är åhörare/åskådare har man förmodligen en sak gemensamt - kärleken till uppbådad leverans av dynamisk musik.. En sak jag dock fann något förbryllande var lokal medias knapphändiga bevakning av några av de "inhemska" akternas liveritualer. Visserligen hade Souldrainer tillägnats en liten notis inför kommande sammandrabbning på en av Klubbland-scenerna (cirkus) och det var ju alltid något..Och Hypertension, som tydligen fått ett mittupslag.. det får man förmodligen vara mer än nöjd med.. :)

Men det var aningen synd det inte yppades särskilt mycket om konstellationen DJÄVULSKAP, som skövlat en del framgångar i en del riksmediala zines, i och med släppet av albumet "Så mådde jag 1987". Nu har jag förvisso beskådat hordens samtliga liveritualer sedan releasen, och kan garantera att ingent uppträdande är det andra likt! (detsamma gäller för övriga konstellationer i denna livereview)..

Vad Souldrainer anbelangar..så levererade trion en oerhört grym liveritual! Jag kan nog inte erinra mig något annat tillfälle man beskådat någon mer tight akt med mer äkta spelglädje..och att Djävulskap "lånat ut" sin eminenta trummis - Hugo Nylander, till denna säregna liveritual gjorde ju defintivt inte saken sämre, snarare tvärtom - Well done guys! 

 
 

SOULDRAINER setlist 20130725: 1. Reborn 2. Hung On The Wall 3. +Heaven's Gate 4. The Quest 5. Revolt 666 6. +God Delusion 7. Fed By Fire 8. +They All Die -- encore ----9.The Others 10. First Row In Hell
 
DIABOLICAL- Även om den horden ursprungligen härstämmar från den "stenhårda drakstaden"- Sundsvall, så uppvisade de inte direkt några s.k "klyktattarfasoner" för det..
Med det nyligen färskt inspelade alstret "Neogenesis" i bagaget, dundrade den fem manna dödsgrymma horden inledningsvis på med öppningsspåret från albumet - "Into Oblivion", som följdes av flertalet spår hämtade från Neogenesesis..förutom finallåten "The Gallery Of Bleeding Art", vilket var tillräckligt målande bevis för att Diabolical är något av mästare vad gäller konstruera episkt levererad dödsmetal..LIVE!
 
Minnet av dessa ovan nämnda akters dynamiska ritualer kommer för alltid vara säreget brännmärkta på näthinnans mörkaste spotlight..
på återseende
//Demolithia

INVASION - ..And So It Begins

Kategori: review

 
Begreppet "War-metal" har fått en ny innebörd och det omfattas av värmlandstruppen INVASION som mestaldels på alstret "..And So it Begins" rakt igenom levererar brutal fucking thrash! .Nästan så att trion bestående av strängbändaren Kalle "Knogjärn" Sundin, vokillern Andreas Tömte samt  slagverksmästaren Martin "metal" Svensson, flåsar de nuvarande "war-metal" troninnehavarna - Sorghegard i nackskinnet!
Detta album  kan anses vara den fläktande bris en annars så stormande het metalhaven dying for... då den erbjuder en hel del tyngd synkat med fragment av dysterhet och väl etablerade mörka partier..
Obarmhärtig vasshet och eminent vildsint råhet är andra beskrivningar som mycket väl lämpar sig för att försöka visualera den bombastiska ljudbilden...
Som en röd tråd dock, vilket genomsyrar albumet i tämligen hög grad är anammandet av influenser obviously inspirerade av akter som Rimfrost,Devian, Swordmaster (Deathrider 2000)...
Skulle man begygsätta detta dynamiska alster.. helt solklart en tiopoängare!!!
 
Behold the moment when the "roadwarriors" cross your way.. It might be devastating pleasant.. :)
 
På återseende// Demolithia

TAD MOROSE

Kategori: intervju


2008 var första gången jag vill erinra mig jag kom i kontakt med 2 av bandmedlemmarna i Tad Morose, vilka under den gångna helgen återigen styrde kosan mot Östersund. Trummisen Peter Morén & vokillern Ronny Hemlin var på den tiden verksamma inom konstellationen Steel Attack,så verkar det inte som dessa båda nått sin fulla potential förrän nu.

När jag kontaktade bandet 2010 var jag inte bekant med nån mer än i princip sångaren, Ronny Hemlin,som i likhet med sin äldre bror, Håkan, vet hur man kan skapa dynamik till en liveritual bara genom att utnyttja de resurser man har tillgängliga till det maximala.. och detta fenomen gäller inte bara Ronny och Peter, utan även den övriga konstellationen, "Krunt" & Tommi Karppanen samt nye medlemmen,Kenneth Jonsson drog sitt strå till stacken gällande det faktum att  förverkliga hordens optimalitet till det yttersta... och vad det anbelangar undertecknad,så gjorde han förbannat bra jobb hela den avverkade liveritualen rakt igenom, betydligt bättre än många andra musiker skulle klarat av ens om de ingått i en konstellation aldrig nog hälften så länge.

I samma avgränsande lokal (på Cuprum), som Bulletsize veckan innan haft sitt releaseparty gällande alstret "Numb" hade nu horden med majoritet medlemmar härstammande från "metropolen" Bollnäs bänkar sig för denna intervju..

En ny platta ("Revenant II") är såvitt jag förstått under konstruktion?

(Krunt) JA, men det är i princip samma album vi arbetat på sedan sist vi var i Ösd. Senaste nya albumet vi släppte var 2003..Den nya plattan ska mixas och mastras först.. Så något releasedatum är ännu inte satt..

Vilken/vilka låtar är svårast lira live?

Tommi tycker att de låtar man repeterat minst är svårast spela live,medan Ronny är av den uppfattningen att "Babylon" nog är svårast köra live..

Mest bisarra händelse ni varit med om hittills?

- I Sundbyberg fick vi strömavbrott mitt under pågående spelning. Efter det kunde vi köra på som planerat.. sedan råkade vi ut för en något mysko händelse på vägen hit till Östersund.. men det håller vi nog hemligt för allmänheten..tills vidare..

Enligt er hemsida, har ni nyligen signat deal med nytt skivbolag?

- Ja, allt blev klart början av juli (tisd.2/7)..

Det är nu över 3 år sedan ni sist var i Östersund.. Hade ni några förväntningar? Överträffades era förväntningar?

Föga överraskande språkade Ronny förmodligen från hjärtat då han meddelade att de inte hade några specifika önskemål med tanke på den undermåliga publika skaran om ca 3 inlösta, som trotsade de vita flingor som föll en bister vårmånad 2010.. men i efterhand tyckte Krunt det var en rolig spelning 2013.. vilket jag nog kan hålla med om.. det är inte alla svenska band som har grekiska medborgare i publiken! Eller får såpass  bra support av lokala rockstinna medborgare..

Drömarena utföra liveritual på vore..

- Japan! Det är ett område vi inte besökt ännu..

Sista ord till era fans?

(Tommi) - Köp nya skivan så vi har råd med hårtransplation..

(åt Ronny & Krunt? reds anm.)

För vidare information om bandets förehavanden kan man alltid slinka in på någon av hordens officiella sidor:

www.tadmorose.se

www.facebook.com/tadmorose

 

 

Lagens outsträckta arm..

Kategori: Allmänt

Jag har funderat över det en tid nu..vad som ger vissa individer rätt utöva otillförlitlig makt? Anses inte maktpositionen tillräckligt tilfredsställande som den är?
`Vad ger en individ rättighet döma ut en annan människa utan konkreta bevis? Ska man inte enligt lag anses oskyldig tills motsatsen bevisats? Om man på förhand döms ut enligt tvivelaktiga premisser.. vad finns det då för nytta ha en lag?
Finns det överhuvudtaget någon som anser dessa frågeställningar är relevanta?
Det skulle vara intressant med diskussion vad ämnet anbelangar..
Finns det något konkret svar?
på återseende/Demolithia
 

BULLETSIZE (Andreas Persson)

Kategori: intervju

 
I snart en dekad har de levererat thrashig dödsmetal..BULLETSIZE, som under supervision av den mångfascetterade Marcus Edvardsson är aktuella med sitt 3.e studioalbum, titulerat "Numb"
Den 29 juni fick konstellationens lokala anhängare den unika chansen att åhöra flertalet låtar från det nya albumet som liveversion..givetvis mixat med låtar från ädre editioner..
Den karismatiske vokillern, Andreas Persson benar ut några lösa trådar i denna intervju..

På sistone har det skett bandmedlemsbyten i bandet... bla har ni nu David Nexeus på bas..hur tycker ni han axlat den"fallna manteln" efter Chrille?
- Jag tycker han har tagit över väldigt bra ,dom är helt olika bassister i stil,Chrille gillade rens bas,medans David kör med renare ljud och följer gitarrerna på ett annat sätt,så det har varit ett smidigt medlemsbyte.
 
Vilken/vilka låtar är svårast köra live?
-Tekniskt sett så är det faktiskt dom långsamma låtarna då man lätt till driver på dom,men sen tycker jag inte någon låt är svårare än någon annan.

Er nya platta "Numb" finns nu tillgänglig avlyssna på spotify (samt några spår på youtube)..
-Hur man än gör idag så måste man inse att dom som lyssnar på ny musik,vill ha det på nät,men såklart kommer det finnas fysiska skivor för alla som är True.

Ni kommer snart lira på en festival där bl.a en av rockens okrönta drottningar - Lita Ford ingår i line-upen..
- Jajjmen, 27 juli spelar vi med Lita Ford och Chrome Division i Glassheim i Norge.

Ett av banden inom den jämtländska metalscenen var med om en något bisarr händelse under en turnésväng på den europeiska kontinenten..har något liknande hänt Bulletsize? Finns det någon makaber händelse ni skulle vilja dela med er av..
- Ja vi har bara varit med om helt vansinniga grejer ibland har jag undrat om det är oss det sitter i (det är det såklart inte). Dock inte så allvarlig som att folk har med sig skjutvapen med sig,men allt från inbrott i bussar,spelat på konstiga klubbar,tappat bort sig i Borlänge och Leipzig ,fastnat i tullen i Danmark,ramlat ner för trappor,hotat taxi chaufförer,supit sönder hotellrum,hela rockstjärna myten al a 80 tal så egentligen är det konstigt att vi inte har stött på skjutvapen.

I en tidigare intervju nämndes yrkesmördare som en inspirationskälla..
- På nya skivan finns Ted Bundy med som en sampling.
 
Några sista ord till era fans?
- Tack för att ni kommer på våra gig,köper plattor etc  utan er skulle det inte finnas något Bulletsize!
 
Bulletsizes nya mästerverk kan avnjutas här: Bulletsize – Numb (Spotify)
 
För mer info: visit Bulletsize facebook page: www.facebook.com/bulletsize