demolithia.webblogg.se

Rocking out x-mas..

Kategori: Allmänt

I ett av de forna entries jag åstadkom i denna bloggen, handlade det bla om införskaffandet av en svart gran och diverse skalligt läckra dekorationer.. Nu blev det dessvärre inte någon svart gran inhandlad..men jag lyckades iallafall komma över den enda kvarvarande döskalledekorationen som verkade finnas kvar på den lokala Rusta-butiken :)
Nu när jag sitter och skriver detta  överrumplas jag obarmhärtigt av en trallvänlig s.k jullåt vars refräng lyder ungefär "rocking around christmas tree.." men jag är samtidigt "glad att det är över, så lämna mig ifred.." åtminstone till nästa hysteriska period..
Julen 2012 har rockats ut dubbelt upp..om man nu ska säga så.. dels lyckades jag i sista sekund förskansra mig en av 3 kvarvarande platser vid en av föreställningarna av premiären av "Mammas Pojkar" på juldan, och någon dag senare var det äntligen dags för
s annuala rock kavalkad som ett traditionellt sätt att rocka ut julen..för gott!!
 
 
 
Det bjöds på gedigen hederlig hårdrock.. givetvis med några gästlirare enligt tradition..
 bla en kvinnlig bassist..så Wassberg kunde njuta av en bärs i perifern..
 
Det var en hel drös rockstinna individer som verkade trivas som fisken i vattnet frontrow till tonerna av bandets tolknig av bl.a "Bark at the Moon", "Fear of the Dark", "Hells Bells" etc
Aftonens andra gästartist - Den legendariska Micke Mojo  var onekligen ett succéartat inslag..
 
 
 Denna något hektiska vecka avslutades med filmen "rocksystrar.. och i och med det tar man adjö av 2012..och saluterar 2013 som kommer inledas med en hejdundrande liveritual framförd av Eyes Wide Open den 5 januari i mina forna hemtrakter.. Karlstad! :)
och till alla er som  inte bangar för skjuta in 2013 med raketfart..be nice to the animals!!!
 
På återseende
//Demolithia

julkort deluxe..

Kategori: Allmänt

Från en av de  sk onlinebutiker man "troget" handlat ifrån på sistone..damp det ner ett e.xmas card..
 
 
 
Thanks for 2012 and stay in touch
 
Patrik and Mikael / TPL rec - Sweden
 
website: www.tpl.se

Vargasinne..

Kategori: Allmänt

 
"Du ska ícke dräpa..". Så är lydelsen av det 5:e budordet enligt den bibliska skriften. Men ändå matas man med information om död och förintelse stup i ett via massmedia..
Inom loppet av drygt en vecka har inte mindre än 4 vargar fått sätta livet till i vad som benämnts "skyddsjakt". Allt pga de "råkat befinna" sig på ett område där några renar har sina betesmarker!
Ska hela vargstammen inom Sveriges gränser utrotas för att  man ska rädda någon/några enstaka renar, som garanterat går en säker död tillmötes iallafall via slakt?
Människan är väl liksom vargen - ett rovdjur? Varför inte införa "skyddsjakt" gentemot (vissa) människor? Det finns säkert de  som gör större skada än vad vargen, eller något annat animaliskt rovdjur kan ställa till med..
Eller varför inte fridlysa detta vidunderligt ståtliga (o)djur?
Jag skulle vilja uppmana dem som läser detta..även om de inte kanske riktigt delar just min åsikt, men anser att oskyldiga varelser inte ska neutrilaseras pga dumdristiga beslut av någon idiotisk myndighet, vars personal säkerligen inte har något emot en superbt god köttig frestelse.. att checka denna sidan (&gilla?) http://www.facebook.com/varguppropet?fref=ts
På återseende
//Demolithia

Gorgoroth news..

Kategori: Allmänt

Emellanåt händer det att det dimper ner ett & annat nyhetsmail i boxen, eftersom man anmält sig på diverse bands direct updates via dessa newsmail.. Ett av dessa kommer straight from Gorgoroth..

 

Asian Tour Clarification

For the past months there have been negotiations going on for a Gorgoroth tour of Asia in February 2013. This 8 concert tour, which would have had support by Belphegor and NervoChaos, will unfortunately not take place after all. We will not, under any circumstances, work with the promoter Shah Rizal (Vokill Records, Malaysia). We are on the lookout for new cooperation partners in Asia and also Oceania.

For more info and other (further) updates..visit http://www.gorgoroth.info/news/

Eller subscribe till bandets kommande newsmail..straight to you!

På återseende

//Demolithia

årsbästa album 2012..

Kategori: Allmänt

Jaha, så var det dags igen..att konstruera en årsbästa album lista. Det är inte alldeles enkelt, ty det har ederats en hel del grymt bra alster.. men jag har iallafall samlat ihop mina absoluta favoriter..
 
1. Utan tvekan!
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
På återseende
//
Demolithia

bringers of death.. Aeons releaseparty

Kategori: Allmänt

Men at work..
 
 
 
 
 
 Vissa såg mer onda ut än andra..
 
Only the strong survive..
 And yes..I got it!! the ultimate sign of death.. :) 
 
Vid tiosnåret äntrade de äntligen scenen..huvudaktörerna denna annars så makabra decembernight..AEON!!
 
 
for death there is no cure..men en sak är iallafall säker.. och det är att AEON were born from the dark soil in order to "Rise To Dominate"..
mågra poststage images..
 
 
och det är "fint att peka..eller(?) 
 
 
 på återseende
//
Demolithia

Winterhell...

Kategori: Allmänt

 
 
Alla årstider har sin tjusning. Förutom kanhända våren och merparten av sommaren, då man må tampas med allergier av alla de slag.. pollenallergi och hösnuva... Speciellt illa är det vid de tillfällen då man kommer hem med rinnande ögon pga nån jävel nyligen fått för sig klippa gräs under de få snöfria månaderna under året!
Nej tacka vet jag hösten och vintern då man slipper detta dilemma..
Häromdagen kunde man beskåda vad som kan benämnas "kaos" över merparten av södra delen av Svea rike, med stängda skolor, trafikolyckor etc som följd. Men frågan man kan ställa sig... Varför blir folk som "lamslagna" då det kommer lite nederbörd?  Under November- mars borde man väl åtminstone vara någotsånär beredd på att det kan komma snö..varän i landet man än må befinna sig?
 
Vid en företagen resa nyligen hamnade man mitt i ett s.k "vinteroväder" med inställda bussturer och försenad tågtrafik som följd. Istället för att klaga över vädrets makter borde man väl anpassa sig till den rådande situationen? Världen går inte under för att det råkar komma några decimeter snö!!!
 
För varför finns det då människor som mer eller mindre "vallfärdar" till områden med snörikedom?
Utan snö skulle turismen till stor del stagnera! Och det finns väl inget ljuvligare sound än att höra snöknaster under skosulorna när man vandrar i det vackraste som finns - ett snötäckt vinterlandskap!
 
Avslutningsvis i detta entry..plockar jag in en av de vackraste metal låtar jag känner till: Låten Winterhell med Steel Attack..

"Welcome to the world of no tomorrow
A reign in blood, despair and sorrow
 
A world in constant shadow
A world of constant pain

As the sun goes down
In this barren land
As the sun goes down
In this winter hell – so cold!
 
Welcome to the world Of no belivers
Were sinners rule with a vail of Evil.
 
As the sun goes down
In this barren land
As the sun goes down
In this winter hell – so cold!

Lady of winter, what have we
Done to deserve your grace?

As the sun goes down
In this barren land
As the sun goes down
In this winter hell – so cold!"

 En varelse som minnsann verkar uppskatta denna infernaliskt härligt mörka tid är "trollvargen" Blixten
 
 
Sooo enjoy den tid som är.. ty det finns inget vackrare att föreviga än ett vintermotiv!
på återseende
//Demolithia

Demolithias infernaliska julgodis..

Kategori: Allmänt

Pralinaskar,jultomeskum och diverse annat "julgodis" man kan finna i mataffären till all ära..vilket till stor del är en perfekt ge-bort-present till avlägsna släktingar och vänner för den "late och stressade".
Men finns det råd finns det bot..och har man en gnutta fantasi behöver stöket med egenhändigt julgodistillverkande bli speciellt krångligt..inte ens för den tidsmedvetne..
Jag har experimentat fram ett busenkelt recept på superbilligt sk julgodis..
 
Demolithias special:
100 g mörk blockchoklad
några nävar cornflakes
chili (pulver)
kanel (eller kardemumma)
en skvätt Casillero de Diablo (eller Black Mintu alt. Baileys)
 
Smält blockchokladen i en skål eller djup tallrik över sjudande vatten och mixa med valfri dryck, tillsätt cornflakesen (eller jordnötter, eller vad nu önskar ha som ingrediens för att ge "crunchy" effekt..)
Hotta up hopjoxet med kryddorna.. Låt härligheten svalna i kylen en stund..Sen är det bara sätta sig tillrätta i soffan eller favoritfotöljen och njuuuuta!
enjoy!
på återseende
/Demolithia

At The Heart Of Rock..

Kategori: Allmänt

"At The heart of the Image" - Nikons slogan har fått ligga till grund för detta entry som jag valt rubricera heart of rock, eftersom det är den musikstilen som lett mig till det vägskäl i livet man befinner sig vid för tillfället

Häxberget,Döda Fallet, Svarttjärn.. Vägskyltarna svishade förbi när vi senare än planerat avverkade mil efter mil med sludestination Kramfors, där vi nästkommande dag var några av hedersgästerna vid en rituell ceremoni, som har uråldriga anor sedan mänsklighetens begynnelse..

När vi väl hade dumpat bagaget idet pittoreska rummet vi bodde i, och som enligt uthyraren tidigare varit en lokalt förankrad känd svensk skådespelerskas favoritnäste vid besök i trakten.

 Och värdparet hade en alldeles bedårande liten vovve...

 Via de otaliga historier som förtäljdes vid minnesstunden av fädernet, förnam jag en känsla av att vi haft mer gemensamt än jag kunnat ana - engagemang i diverse ting. Och även om vi haft våra personliga kontroverser sinsemellan genom åren..så var (är) det just engagemang som fungerat som en röd tråd och bundit våra öden samman...

Skillnaden mellan sorg och glädje kan ibland vara hårfin. Ena stunden är man hyperglad som en lärka, för att i nästa sekund fälla nån enstaka tår som får "syndafloden" likna ett porlande bäckvattenfall i jämförelse.

Detta entry är delvis tillägnat min nyligen avlidne far, till vars minne datumet 30.e November alltid kommer ha särskild betydelse så länge jag lever. Och för att hedra fädernet lite extra denna säregna dag, deltog jag tillsammans med ca 79 andra i arrangemanget Hårdrock för välgörenhet, vars överskott passande nog skulle överlämnas till hjärt & lungfonden..som erhållit enstaka gåvor från enstaka individer tidigar denna något ödesdigra dag..

 Första bandet var Amardillo, vars öppningslåt följdes av en tungviktare..speciellt det säregna introt, Men det som förmodligen tilltalade mig mest var den vackra rockballaden - Walk Away, vilken förstärktes av fragmentalt tyngre partier.. När bandet stegat av scen genljöd ett något alarmerande sound i lokalen, som nog många trodde var del av showen..men som senare visade sig vara något tekniskt fel..

Medan scenen avroddades för att ge plats åt nästa band - AVARICE, passade en del av besökarna nöta sina skosulor genom att uppehålla sig i den stenbelagda foajén, medan andra beslutat stanna kvar i det inre, mörkare gemaket - tingssalen.under pausen.

"I won´t be you,I am The truth - the truth will set you free.." Den avaristiska låtstrofen vet var den hör hemma från och med nu och till oändlighetens bekymmersfria rand.. Men det var(är) rökaren "Psycho In You" som lämnat fetast avtryck i hjärtklaffen..(åtminstone hos mig).

 
 
 
  
 
 

 Headlinade gjorde det forna Östersundsbandet SKYE RIDER som numer är förankrade i Stockholmstrakten. Musikaliskt sett kammade trions ritual denna afton noll poäng, jämfört med tidigare liveritualer, men de 3 akterna really rocked my heart away into the cold and windy november night!


Skye Rider
http://www.facebook.com/pages/Skye-Rider/78339497695

Armadillo
http://www.facebook.com/ArmadilloSWE

Avarice
http://www.facebook.com/Avariceofficial


Nu ska man dra ut på nya äventyr igen..sooo keep on rockin´!

på återseende

//

Demolithia