demolithia.webblogg.se

Ultimate Hellish Northern Blasphemy..Death in December..

Kategori: Allmänt


"Döden glider in på svarta vågor omgärdat av mörk magi.." Detta skulle kunna vara en fiktioniserad strof hämtad från nåt groteskt poem eller  inslag i något bands textstrof.. Men så är icke fallet vad gäller detta entry. 
Ovanstående fras kan ses som en angivelse till vad som komma skall.. när mörkret jagar bort dagsljuset kryper "blodtörstiga" varelser fram från skuggornas värld med syfte att bringa stoft av oheligt magiska liveritualer till guda-avisande åskådare,,
Låt mig presentera:
 
 
Som om inte detta skulle vara nog så kommer VOMITORY spika igen kistan för gott exakt 20 dygn efter att de ovan nämnda infernaliska akterna (se bild) sopat igen spåren och åter krupit ner i de underjordiska hålorna.
 
 
Som vapendragare den något makabert ödesmättade mellandagsaftonen (27:e december), kommer Vomitory ha med  sig både General Surgery och God Macabre!
 
Om dessa 2  dödsgrymma spelningar kommer lämna djupare avtryck än vad som redan inpräntats i minnesbanken efter genomförda ritualer återstår att se..men det bådar förmodlgen inte gott på den fronten.. :)
Då är det tur man fått dispens att medföra sitt eget "vapen", så man kan avfyra några killer shotz..
 
" Hail The Unholy  power of Darkness in the shadows of death.."
 
På återseende
//
Demolithia
NP: Diabolical - The Gallery Of Bleeding Art

Helloween 2013..

Kategori: Allmänt

 
-Du kommer väl på Rockbitchbåten i år?
- Tyvärr tror jag inte det, då man har en annan festival närvara vid samma tidpunkt..
Ovanstående konversation utgjorde kontentan av ett samtal via en offentlig kanal för en tid.sedan. Och hur gärna man än skulle vilja delta på denna magnifika  tillställning så är man mer eller mindre "Nordbunden", dvs det blev Nordfest i Sundsvall som vann kampen om vilket event  man skulle förära besök på:
 
Bland annat för att det inte är så fasligt långt färdas till "Drakstaden" som endast ligger ett stenkast bort..(enligt norrländska mått)
Dessutom har man ju diverse minnen från Rockbitch 2012 att förkovra sig i..
 
 
Med liverituals av bl:a Frantic Amber
 
 
Den sjukt galet akten JOTNAR
 och självklart må man bringa Vapenlicens på sådan voyage..
 
samt Degradead
 
 
Riga är en fantastisk stad egentligen, så länge man är på vakt genemot luriga taxichaufförer!
 
Men ingen ROCBITCH rutt är komplett utan SKITARG.
 ..och en viss virvlande donna valsandes runt, som mer eller mindre tycktes inta skepnad av någon fager mö från någon historiebok ..
 
Lycka till med Årets Voyage Reneé! :)  Hoppas den blir lika grym som last year! 
 
 
På återseende
//Demolithia
 
NP: Invasion - And So It Begins
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raise the horns..for metal!

Kategori: Allmänt

 
Om man är involverad i metalsfären får man uppleva både det ena och det andra.. Medlemsbyten till höger och vänster.."metaldemoner" som emellanåt switchar skepnad och intar en totalt differntiell position innan man hinner blinka. Att vara verksam i utkanten av "metalscenen" har föranlett till att en hel del akter och aktörer passerat revy.. mitt framför näsan...
Genom årens lopp har man inte bara fått chansen att föreviga några av dessa "metaldemoner" på bild, utan även fått ta del av doktrinala utsagor.. varav en del varit mer upplysande än andra.
Precis som vilken annan existerande bransch i dagsläget, kan man nog säga att metalbranschen lider av någon form  s.k "lågkonjunktur".
Inte för att skivförsäljningen direkt försämrats, piratkopiering och diverse andra gratis lyssnande via kanaler såsom youtube, spotify etc.till trots. Men mer ansvar har pålagts akterna själva för att sörja att budskapet de eftersträvar förmedla kommer upp till ytan istället för att riskera drunkna i vågskvalpet som bildas i efterdyningar av nuvarande maninstream.....
Och detta kan förmodligen ses som ett dilemma, eller nackdel, då merparten "okända" band sällan eller aldrig får chansen göra sina oheligt, mörka stämmor etc hörda, såvida det inte finns någon "eldsjäl" som blir lyrisk av att åhöra det presenterade materialet.. och skulle kunna försöka krossa massiva berg för att assistera sällsynta underjordiska varelser en bit framåt på den mörklagda stigen..
Det finns i dagens läge dessvärre alltför många "skimrande rockigt,thrashigt,svarta, dödsbringande"  förmågor, vilka står inför hot av elimenring om inget drastiskt sker...
Det är dessa ännu oupptäcka juveler som så småningom förmodligen kommer göra så att metalsfären kan fortsätta existera evolutionellt sett..och växa sig starkare i en alltmer urbaniserad omvärld..
Dagligen indoktrineras man av mänskliga och animaliska arter som är utrotningshotade.. Borde inte detsamma gälla dem som figurerar inom metalbranschen?
Ska musiker av alla de slag slå sig samman och bilda nån form fackförbund, för att göra sin röst hörd? Men dylikt finns väl redan?
Det finns de som figurerar i det dolda, och som kanske vill ha det så. Sen finns det de som tror sig vara förmer än andra, som på något vis tycks ha "glömt" hur det en gång var att vara okänd för allmänheten..
 
Slutligen vilja säga.. "Everything has a beginning..And as long as the Fire burns within..set the chaos, darkness and death free.." Ingen kan åstadkomma ett vinnande koncept, om man inte ger sig fan på att lyckas!
Och för att citera en fras från en tv-serie jag följt.. "Everything you can do, I can do better!" Det sistnämnda torde väl eventuellt inge nykomlingar inom metalsfären, mantra att följa, som kanske kan hysa bättre betingelser än det som hittills varit?
Raise the horns and bring Metal into the future!
 
NP: Valkyrja -  The Invocation Of Demise
 
På återseende
//Demolithia

Blackmetal Infernal magic..episode2

Kategori: Allmänt

"We will raise the black flame and feed it with the holy whore,The wolven northern brothers united in death and war.." Återigen är det en textstrof sprunget ur WAN´s oheliga utsaga som fått stå till förfogande som inledning till detta entry..let the madness begin!'

12 år kan tyckas vara en evighet för en del.. Men på något vis passerar åren revy utan att man kanske nämnvärt reflekterar över det. Och just här är det kanske läge att överlämna en eloge till de omnämnda "metalmogulerna" i föregående entry.. Ola & Johan som även kan anses ansvariga för att ha försett otaliga individer med spektakulärt örongodis i blandad kompott under mer än en dekad. We salute You!

  "Servants Of The Unlight" (albumtitel på ett av Demonicals alster) - Ofermod, har sedan starten 1996 förärat omvärlden med 2 eminenta utsagor i de mörka makternas tjänst. Och att beskåda dem live är som att bevittna ett teaterstycke utan nån som helst motsvarighet i den undre världen. Det skulle såkerligen kunna utmanöverera GHOST  hur enkelt som helst, om dessa ställdes som motståndare till varann vid nån liveritualduell..
 
3 är antalet år som passerat sedan VALKYRJA & MARDUK 
 
 nötte scenen på Gamla Tingshuset i Östersund. Och jag vill dra mig till minnes att det endast var en bråkdel av antalet metalstinna besökare på MetalClub härom helgen som mer eller mindre stod som förtappade vilsna själar så nära mixerbordet det var möjligt.. Undantaget några envisa då minderåriga lokala "demoner"..:)
Med ett  nyligen ederat magnifikt album i bagaget(Marduk) och ett i antågande (Valkyrja) levererade dessa akter, löftelserikt nog, inget annat än "svärta,blod &svett" i den något makabra katakombern,vilken mer eller mindre jämförelsevis har ungefär liknande size ett normalstort vardagsrum har.. om man ser till ytan direkt nedanför scenen..
Strax innan Valkyrjas liveritual denna ödesdigra afton rådde det febrilt kängtramp på den minimala scenen..där bland annat bandets roddare, Kjell, vid ett tillfälle growlade fram några obskyra stämmor vid test av micken
 
Valkyrjas liveritual anno 2013:
 
Och jag lyckades erhålla Valkyrjas setlist! :)
Utan att överösas med alltför mycket spott & spe, kan jag nästan garantera att det finns ett fåtal konstellationer nuförtiden som levererar med samma dignitet som Marduk!  Minuterna innan huvudbandet, som specialinbjudits till Metalclubs spektakulära 12-års anniversary, tornade en folksamling upp framför scenen, vilket får kassakön i nån matvaruaffär vid mest hektiska tillfället blekna i jämförelse..
 
Marduk liveritual 11oktober 2013 (some highlights)
 
 
 
 
Det var onekligen en av de mest magnifika liveritualerna man varit med om under de år man hittills  varit verksam som fotograf  i indergroundens magiska nattsvarta sfär,,
Slutligen kan man bara hoppas på att någongång åter få uppleva en ritual med liknande dynamik.. men det kan man nog se sig i stjärnorna efter.. såvida inte en viss Tömte levererar en dos hederlig thrashig INVASION igen.. :)
 
Hursomhelst så var det en suverän tillställning Metalclub samt crew lyckats anordna..and remember this!
 
Härmed vill jag även tacka, inte bara Metalclub, utan även de 3 eminenta akterna Ofermod, Valkyrja och Marduk för infernalisk leverans av TRUE blackmetal magic live! 
 
På återseende
//Demolithia
 
 

Blackmetal INFERNAL magic..

Kategori: Allmänt

Ord såsom kaos, mörker, kyla, blod, är väl som bekant förknippade med blackmetal sedan begynnelsen av denna genré? Men den innefattar så mycket mer än så..Det är och förblir en livsstil! Och för den delen..från kaos kan man bringa ordning, I mörker kan man förnimma väsentligheter som alltsomoftast sällan kommer till mänsklighetens förfogande...
Vad mänga tycks förbise är att ord som frihet och kreativitet är företeelser som föds ur den oändliga källan kaos och mörker..
"Invidious forces united,And the fires of Hell ignited, Blackmetal, black flame, black smoke, Black spirit of sin invoked.."
Den textstrofen från konstellationen WAN`s senaste release -Enjoy The Filth är starkt förknippade med den blackmetal Infernal Magi man upplevde då man hade (o)turen befinna sig i katakomberna på Glada Ankan, Karlstad, någon dag innan man "förpestade" omvärlden through birth för 41 år sedan..
 
Tack vare att de supergrymma "metalmogulerna" Johan och Ola
 tog sitt sunda förnuft tillfånga,och såg till att fylla ankan med infernaliskt hopkok av mörker och kaos.. vilket levererades av Ofermod, Valkyrja samt Marduk innan vinterkylans antågande..
Ofermod liverituals:
 
 
 
 
 
 
"Du å din jävla kamera.." Den kommentaren från MetalClübs egen Johanpasserade tillsynes obemärkt förbi, då han något motvilligt ändock poserade.. :)
 
"Att värma upp" inför en liveritual  med att inhalera alkoholhaltiga drycker är enligt min menin(oftast) helt onödigt!
Men ibland kan det vara nice chilla med nån bärs i baren..
 
 
eller om man som en del andra gjorde.. föredrog den riktigahöstkylan in smokingspace outdoors..
 
 
Episode 2 och ev 3 (om de nordiska gudarna mot all förmodan skulle visa nåd..) kommer så småningom.. be prepared for mor infernal unholy darkness..
På återseende
//
Demolithia
NP: Demonical - Servants of the Unlight
 
 
 
 
 
 

BOMBastiskt rockigt Inferno..

Kategori: Allmänt

Det är bevisligen ett faktum att man inte behöver åka särkilt långt för att uppleva en helt annan mentalitet publikmässigt sett, än vad är van vid.. Ju längre österut man kommer, desto mer "levande" verkar scenen vara..

Club Deströyeri Sundsvall is the place to be när mörkret sätter klorna i ryggraden och låter riffen hagla hejvilt.. där är scenen definitivt inte på långa vägar död.. även om det emellanåt levererats hederlig döds(metal)..Grave, Syn:drom.. och det har man till stor del magnaterna Andreas Lindman & Tobbe Fällström tacka för..

 
Det är förmodligen tack vare dessa gentlemän samt kompetenta medarbetare man överöstes med rejäl dos Djävulskap den 4 Oktober 2013..samma datum som Bulletsize säkerligen bombarderade metalstinna nollåttor med oheliga riffs from the north...
Medan Djävulskap lät "Bomber över Medelpad" avslutningsvis hagla även i "klyktattarland" gjorde sig BOMBUS redo för att gå till attack och leverera en bedårande ritual...
 
Djävulskap liveritual:
 
Johan Arvelli hade dagen till ära klämt in tårna i fredagsbootsen.. :) 
 
 
Och att Hugo Nylander är en oerhört grym trummis, vet väl de flesta (lokala?) supporters till Djävulskapby now..
 Han skulle utan tvekan garanterat säkert lätt kunna utmanövera mer etablerade slagdängare såsom t.ex. Dominator vid en slagverksduell..
 
Huvudakten,BOMBUS, levererade dynamiskt brutal liveritual!! Säkert en av de grymmaste akter man förärats uppleva live..
 
 
 
 
Thank You Sundsvall för dessa intense liverituals! och tack Bengt Sahlin för man fick "våldgästa" soffan.. samt belönas med en kopp "svart sörja" the morning after..  :)
 
 
Även om det levererades stenhårt mangel i "drakstan" så är det förmodligen inget jämfört med det mörker som komma skall.. då 
Marduk, Valkyrja å Ofermod osäkrar sina vapen för att avfyra en kaskad helvetes oheliga riff etc på Glada Ankan i karlstad 11 oktober! http://www.tickster.com/sv/events/ce6tgnr8jwcr7pm
Ni kan ju bara gissa vem som kommer befinna sig i skyttegraven..
 
På återseende
 
// Demolithia
NP: WAN - Enjoy The Filth