demolithia.webblogg.se

Voodus i fokus

Kategori: Allmänt

 
Att norska blakmetalakten MAYHEM kick-off startar sin europaturné på Nöjesfabriken i den värmländska orten Karlstad känns aningen stort om jag ska vara ärlig. Och då jag erhöll vetskap om att konstellationen Voodus skulle öppna åt detta "legendariska" band, vars ederade alster "De Mysteriis Dom Sathanas" satt sin prägel inom blackmetalscenen sedan den såg dagens bistra ljus 1994, var inköp av biljett och semesterplanering ett nödvändigt ont.. :)
 
 
Voodus är ett undergroundband med högkvarter på västkustliga sidan av Svea Rike som tidigare spelat tillsammans med Ofermod och Mephorash. I likhet med Voodus vokalist - T.F känns det lite overkligt att de agerar förtrupp åt Mayhem..
 
- ."Det är helt jävla overkligt!  Vi har nog inte fattat det själva ännu! Jag menar vi, Voodus, ska på turné med Mayhem! Helt jävla sjukt!"
 
Under 35 minuter piskade de upp stämningen rejält med bl.a slagdängaren "Path of Hekate" (från kommande alstret "Serpent", vilken spelats in i Necromorbus Studios. 
 
 
- "Serpent  är inte släppt ännu utan kommer att släppas lös vilken dag som helst nu! Den ska bara lagra sig i lite mer ondska och erövringslusta, sen så jävlar!  Den släpps av Shadow Records med samarbete ihop med Regain Records, så vi har nog en spännande framtid att gå till mötes! Det är ju två jävligt hårda skivbolag så vi är extremt stolta över att få vara en del av deras arsenal!!"
 
Förutom 2 spelningar med Mayhem och Dragged Into Sunlight på svensk mark stundar ytterligare ett par gig för horden på andra sidan Öresund, i Danmark.
- "Efter det så jävlar är det fullt fokus på att skriva färdigt det sista inför fullängdaren som vi ska spela in senare i år hos Tore i Necromorbus Studios! Han är faktisk att arbeta med så det ser vi extremt mycket fram emot! Våra nya låtar är så satans jävla bra med så vi vill ju sätta dom på print!!!!"  säger TF och avslutar denna miniintervju med de "förpestande" orden:
 
- "Känn mörkret...Känn dig själv...Segra!!! 
Och köp våran skiva för fan! Annars så kommer Maran och tar dig!"
 
Nog bäst lyda.. ty man vill ju inte riskera hamna i nån horribel "mardröm"..
 
På återseende
// Demolithia
 
 
 

 

Terminal Void

Kategori: Allmänt

Det vore Wanzinne om man skulle påstå att de båda "metaldemonerna" Tsjud och Isengrim 
 legat på latsidan vad gäller musikalisk gebit.
Terminal Void är ett sidoprojekt till ordinarie akten WAN inom genrén Funeral Doom.
Ljudbilden på den 3-spåriga ep:n "when life and death don´t differ" är ödesmäktigt överväldigande, och covern ger redan vid första anblick en hint om musikalisk konstruktion.. "Ljusår från Wan" enligt Isengrim..
 
 
Jag skulle utan tvekan äntra Domedagskatedralen bara Terminal Voids hymner genljuder i gemaket.. I synnerhet efter att upprepade gånger skådat videon till "Stillborn"  
https://www.youtube.com/watch?v=839Jou-dKhw&feature=youtu.be
 
En bild kan säga mycket, men en ljudbild kan säga betydligt mer.. Jag kan förmodligen inte erinra mig en mer euforiskt trollbindande känsla än då man lyssnat på "when life and death don´t differ".. Men en sak är säker.. det är makabert vackra tongångar...
Av de 3 hymnerna på utgåvan (1.Terminal void   2.When death comes to me   3.Stillborn) är det nog nr 2 som tilltalar en mörk själ mest...
Hursomhelst.. "doom - jag är såld på Terminal Void"..
 
På återseende
 
//
Demolithia
 

veckans underground - FOLKMORD

Kategori: Allmänt

 
 
Inom undergroundscenen finns det åtskilliga band som sällan får den uppmärksamhet eller credit för sin musikaliska förmåga.. jag ämnar presentera några av de akter som man stiftat bekantskap med.. Ett av dem är Folkmord, som har hemviste i björkarnas stad - Umeå.
 
Vad har bandnamnet för betydelse för er?
 
- I vårt Sverige idag så dricker vi vårt folköl i vår folkpark, medan vi utnyttjar andra fattiga länder för deras resurser. Detta är det svenska folkmordet.Det här mönstret är något vi ser i hela världen när vi tittar oss omkring. Vårat bandnamn ska vara en spegelbild av hur sjukt samhället är.
 
Största inspirationskälla?
 
- Den största inspirationskällan just nu är vår vardag och vad vi ser gemene man gå igenom i Sverige och världen. Rent musikaliskt så står vi någonstans mitt emellan hardcore och metal. Vi härstammar från en av världens största hardcorescener, så det är klart det har speglat av sig i vår musik.
 
Vad smider ni för grymma planer i dagsläget?
 
- Just nu förbereder vi oss för att åka på en 16-datum lång turné i Östeuropa och Balkan. Dessutom så håller vi just nu på att dra i de sista trådarna för vår albumrelease, och den skivan kommer släppas nu under 2017.
 
Sista förpestande ord?
 
- Peace Was Never An Option..
 
Lyssna gärna på låten Messiah här:    https://www.youtube.com/watch?v=V0GL8LASmpo
 
På återseende
//
Demolithia