demolithia.webblogg.se

On the road med BULLETSIZE..episode II

Kategori: Allmänt

"What doesn´t kill makes you stronger..". Det citatet har egentligen föga med detta entry att förskaffa. Men vid närmare eftertanke så.. "ont krut förgås inte så lätt.." och med det lämnade vi Sandviken bakom oss och rullade vidare mot nästa destination på denna  s.k"miniturné" - Broder Tuck i Stockholm!
Trots att tekniska prylar såsom GPS etc stundtals är en alldeles förträfflig ting, så är de dock ej helt tillförlitliga när man ska snurra runt i en storstad som Stockholm. Men efter otaliga u-svängar lyckades vi ändå lokalisera målet för bandets spelning på lördagskvällen.
Och då sällskapet var en aning tidiga, vandrade vi några kvarter till en närliggande grekisk snabbmatsrestaurang, vars namn i skrivande stund försvunnit ur perifern och förmodligen ligger och dräller nånstans i vad som på psykologiskt fackspråk kallas "reptilhjärnan". Mätta & belåtna återvände vi till den hjuldrivna trunken för att (åter)börja lasta ur nödvändig arsenal inför kvällens battle. Puh..att kånka på utrustning som garanterat väger flera kilon är att jämföra med ett träningspass på nåt gym..resultatmässigt sett..
Åtskilliga arenor av differintiell storlek har man beskådat. En del mer makabra än andra..Men för merparten underground akter gäller det att inte vara alltför kräsen vad gäller några minuter i rampljuset, utan ta seden dit man kommer. Jag skulle garanterat kunna rabbla upp ett par spelställen med liknande omfån och utformning som den  som bevistades underground på "Broder Truck". Men det ämnar jag inte bemöda mig med..
 
Återigen var Bulletsize headlinande akt med vapenbröderna i  Castillion som ångade på med en vasshet som förmodligen skulle få Freddie Kruger våndas i sin underjordiska tillflyktsort.
 
 
 
 
Bolletsize dynamiske trummis - Niklas "Nibbe" Gidlund verkade vara med på noterna iallafall :)
 när det skulle avfyras undercover blixtar från kameran.. En å annan "linslus" råkade också hamna i skottlinjen:
 
 
 
 
 
Det är för det mesta en utmaning att plåta ett band vid en liveritual, speciellt med emellanåt undermåligt scenljus och rökmaskiner som ibland skymmer sikten..BULLETSIZE live..ett urval 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det var allt man hade erbjuda från den något episka roadtripen med Bulletsize, men checka gärna in bandet vetja! www.facebook.com/bulletsize
På återseende//Demolithia
 

On the Road med BULLETSIZE..episode 1

Kategori: Allmänt

Att vara rockstjärna är ingen dans på rosor. Det kan nog de flesta hålla med om. Vägen till att nå ära och berömmelse är sällan spikrak och jämn. Oftast är den både guppig och ringlande. Så spänn fast säkerhetsbältet, så beger vi oss iväg på en hisnande färd med thrash/dödsbandet BULLETSIZE på en s.k"miniturné"..
På i i förväg bestämd tid anländer jag med andan i halsen till platsen för upphämtning. Minuterna passerar, men något band syns inte till. När jag ringer upp bandets vokalist visar det sig att en av medlemmarna inte dykt upp än. så det är bara att bida sin tid ytterligare.. Drygt någon timme senare än planerat dyker det så äntligen upp, och det är bara att packa sig in bilen och rulla iväg, mot första anhalten - Sandviken!
Väl framme vid spelstället höjs några ögonbryn och kvartetten utbrister unisont - "Gula Villan!" (gula villan är en fritidgårdsliknande byggnad i bandets hemtrakter, Östersund.)
Efter att ha tömt bilen på nödvändig arsenal inför kvällens ritual, blir vi guidade till logen, där vi blir utfodrade med en vegetarisk rätt, som jag väljer att inte kommentera. Men kaffet var gott och smakrikt!
En diskussion mestadels bestående av diverse matupplevelser i form av anekdoter, från hordens forna triper, bla på kontinenten  uppstår, medan maten sköljs ner med påtår av den "svarta sörjan". Sedan är det hög tid att rodda upp på scen inför kvällens sammandrabbning - med den lokala akten - den dödmanglande brigaden Corrosive Carcass som förtrupp, som avverkade hela sin setlist i imponerande rasande tempo. Ett bandnamn för fans av mer oldschool hejdundrande dödsmetal att lägga på minnet! www.corrosivecarcass.com
Obarmhärtigt fenomenal liveshow guys!
 
Med det faktum att man både sett och hört Bulletsize otaliga gånger (oftast på den lokala arenan G:a Tingshuset, ÖSD), så är det på bortaplan de verkar vara i sitt esse. Den mödosamma bilresan tenderade vara ett minne blott när man får ynnesten beskåda dem äntra scenen på "kungligt" manér och "förpesta " tillvaron inför ett drygt 15-tal "sörjande" som ska ha ha eloge för att de trotsat normaliteten och släpat sina rumpor från datastolen och /eller tv-soffan för att erhålla en rejäl dos hederlig metal... the only way.. LIVE!!!
 
 
När rökmolnen skingrat sig och allt återställts till det normala och man inkvarterat sig på det närliggande vandrarhemmet, fortsatte "festligheterna" med en mindre krogrunda, och det som hände då, och efter det..är ett helt annat kapitel..men, Sandviken får väl ändå tummen, eller.. Kjelle?
 
Fortsättning följer i Episode II
 
på återseende// Demolithia
 

CarpeDiEnd..

Kategori: Allmänt

I det förra entryt skrev jag några rader om hur det var att emotta dödsbesked. Men livet går vidare och trots "förlusten" man upplevt återvänder man till den grå vardagen i sinom tid.
Det som återstår är alla minnen man har av den avlidna personen/individen i fråga.. på gott och ont.. Och av någon oförklarlig anledning kände jag mig nödgad att lyssna på ett album vars texter på något sätt är oerhört betydelsefulla i sammanhanget och förmodligen på bästa sätt beskriver det stadium man för närvarande befinner sig i. Nämligen Steel Attacks album - Carpe Di End som får sätta punkt för sorgebearbetningen. Tillexempel låten "Perpetual Solitude"...med bl.a strofen "You will never be forgiven,unless you break the chains and set us free.." och låten "Angels" har även den fått en helt ny innebörd.. För att inte nämna den oerhört vackra låten "Entrance To Heaven Denied".. vars textinnehåll fragmentalt är min gebit som dedikation till dig far..wherever you might be..
Nu kvarstår det faktum att trots vi hade våra dispyter genom åren och inte alltid den självklara kontakt man förväntas ha med sina biologiska föräldrar.. och det hade sina orsaker..men vi gör alla våra val i livet..och vandrar våra egna vägar..Därför avslutar jag detta entry med dessa rader,, och fortsätter vandra den väg ödet utstakat åt mig.. min egen..längs den mörka stigen..

Beyond The Light

By the edge of a dream
Lies the gate to the dead
Not heaven nor hell
Dimension in between
Ghosts of judgement dwell

One path of light
One path so cold, so dark

Beyond the light – lies the key, the way to live forever – in harmony
Beyond the dark – traverse the vast and fearful plains of hell – infernal

Beyond the gate to the edge of a dream
Two gates arise, one for truth and one for lies
"Prudence" all is not what it seems...

One path of light
One path so cold, so dark

Beyond the light – lies the key, the way to live forever – in harmony
Beyond the dark – traverse the vast and fearful plains of hell – infernal

 
på återseende// Demolithia

Equal In The Eyes Of Death..

Kategori: Allmänt

Man bävar väl alltid för det där samtalet som förr eller senare kommer iallafall. Det som handlar om att en närstående familjemedlem avlägsnat sig från jordelivet. När man får detta ödesdigra besked är det troligtvis miljoner tankar som rusar i höjden samtidigt.. Vem man ska kontakta först etc..

Hur ska man efter bästa förmåga försöka bearbeta en sorg/saknad efter en persom man haft sporadisk kontakt med? Bör man vara "stark" och visa sig mer eller mindre känslokall gentemot övriga kvarlevande familjemedlemmar? Ska man fortsätta visa sig stark trots man "bryter ihop" av att minnas alla upplevelser man haft tillsammans..for better or worse..

Jag vill tacka för alla kondoleanser jag hittills fått..thx for the support!

I hope you now found the heaven you were looking for father..

NP: Ram - Death

 

vinnande (metal) koncept..

Kategori: Allmänt

En vis man (M.S) yttrade vid ett tillfälle detta: "Man ska inte ändra ett vinnande koncept.."
Men vad är det då som avser ett vinnande koncept?
Är det att som musiker ha de mest raffinerande riffen? Eller den mest säregna looken? Eller de mest outstanding attributen vid en liveritual?
I snart 5 år har jag varit både när och fjärran med främsta syfte att fotografera.. och jag må säga detta..en fotografs värsta mardröm är dåligt ljus!! Allt som oftast är det fokus på vokillern.. men ett band består ju inte endast av en sångare, eller hur? oftast är det trummisen som hamnar i skymundan.
Rökmaskiner i all ära.. dessa är bra att tillgå för att skapa maximal upplevelse..men ibland kan dessa upplevas som ett hinder för en fotograf..så de emellanåt skymmer sikten..
Men nu var det inte mina eskapader som fotograf som var main subjekt i detta entry...
Nej det hgandlar om ha vinnande koncept..så jag blir en aning nyfiken..vad anser DU skulle vara det ultimata vinnande konceptet inom rock&metalsfären?
//Demolithia

hellish disaster...

Kategori: Allmänt

Att vara anställd inom offentlig verksamhet är ingen dans på rosor. Det kan nog fler än jag intyga. Men å andra sidan spelar det nog ingen roll vilken arbetsgivare man än må ha, stämmer personkemin inte sinsemellan de anställda så är det mer eller mindre bäddat för disaster... Och man ska ju inte behöva bäva för att då till jobbet, få ont i magen bara för att en kollega ställer till förtret för flertalet anställda på det företag man är anställd på..
Under helgen var det en av mina medarbetare som råkade få ett utbrott värre än flertalet av de mest kända vulkanutbrott på Island! Och det var en mindre arbetsrelaterad betingelse som startade lavaströmmen av okvädesflödet det aktuella tillfället.
För att en arbetsgivare ska eftersträva skapa en så gemytlig arbetsmiljö som det bara är möjligt, måste denne väl i bästa mån försöka eliminera "orosmolnet"?
Nu är det inte så jag föraktar individer av annan nationalitet än den svenska (nordiska). Det finns rötägg i varje samhälle.. vilken kontinent man än må ha sin vistelse på!!
Eller vad tycker ni?
Min arbetsplats har banne mig  sistone mer eller mindre börjat likna hells Kitchen, utan Gordon Ramsay som karismatisk köksmästare!!!
På återseende
//Demolithia

Jämtlandsband invaderar Stockholm!

Kategori: Allmänt

True Metal is better off live!  Den ordalydelsen har blivit något av ett mantra för mig, och har lett till man företagit otaliga resor längs vägarna,både när och fjärran, för att få chans beskåda och uppleva "magi" för en stund.
Nu på lördag har ni metallare som bor eller befinner er i Stockhomstrakten chansen att ta del av en enastående metalakt - nämligen Bulletsize! Ett band som verkligen levererar majestätiskt på scenen!! Och Turbocharged kommer också visa var det reella skåpet ska stå..
 
 
 
En annan metalakt från norr är Avarice, som invaderar Broder Tuck 15 December! Bandet har nyligen avyttrat singeln "As One"till omvärlden, samt släppt sin första officiella video! http://youtu.be/udSXYWGzkmM
 
 
Så vill man ha en episk upplevelse utöver det normala, bör man ta tillfället i akt och se något av dessa band utföra sina liveritualer!!
på återseende
//Demolithia

black x.mas...

Kategori: Allmänt

Under den gångna helgen färdades en bekant & jag längs delvis snömoddiga riksvägar.. Ett av stopen vi gjorde blev av en händelse en av affärskedjan Rustas otaliga butiker.
Det fanns en del saker som fångade mitt heminredningsintresse lite extra.. Nämligen detta:
och
 
 
 
Men nu är det ju så att man sedan många år tillbaka anser att julen är en oerhört överreklamerad högtid. Och när jag nu tänker tillbaka på svunna tider, så har jag förmodligen aldrig funnit tjusningen med denna högtid..inte ens när man knappt nådde föräldrarna till knäna har julen varit tilltalande för fem öre...eller någon annan numer kommersiell högtid som helst för den delen.
Men nu när man har 2 fyrbenta varelser i hushållet ( i brist på 2-benta), som finner det lite extra fascinerande med lite extravaganta betingelser i den annars så grå vardagen.. får man väl offra sig göra det lite festligare än normalt för dem..Sen kan de ju alltid roa sig med att apportera konstgjorda döskallar resterande tid av 2012...
på återseende//Demolithia

Death(metal) for sale!!

Kategori: Allmänt

 
Under den gångna aftonen fick jag ett infall att checka igenom kollektionen skivor som mestadels bara står samlar damm i hyllan.. Och döm av min förvåning då man fann en del rariteter som måhända tilltalar någon där ute i vårt fagra land.. Så ögna igenom listan nedan..kanske finns det nåt fynd!
maila sedan eventuell beställning till: demolithia@hotmail.com  (Beställaren betalar frakt,så det är ju fördel om vederbörande residerar i 063-area för snabbast möjliga deal!!))

A Canarous Quintet - The Only Pure Hate 20 kr

Denicalis - Immolation & Resurrection 20 kr

Mithotyn - In The Sign of The Ravens 30 kr

Cans - Beyond The Gates 20 kr

Nocturnal Rites - The 8.th Sin 20 kr

SYN:DROM - With Flesh Unbound 40 kr

My Own Grave - Unleash 50 kr

Wolf - Ravenous 20 kr

*Godhate - The Throneaeon Years part I - III  högstbjudande,  då en av dessa är signad av bandet! :)

Helrunar - der Dorm im Nebel 20 kr

Nattas - Inde Deus Abest 20 kr

Slipknot -All Hope Is Gone 20 kr

Driven (EP) - The Unbeliver 15 kr

VARG - Blutaar 40 kr

Homo iratus - Knowledge... Their Enemy 15 kr

Barbarity - Hell Is here 15 kr

Buried Dreams - Perceptions 15 kr

Requiem laus - The Eternal Plague 15 kr

Seven Witches - Second War In Heaven 15 kr

Helheim - Heidindomr ok motgang 30 kr

Paganizer - Into The Catacombs 50 kr

Domgård - I Nifelhels Skygd 50 kr

Inferior - Seeds Of Death 15 kr

Isole - Born From Shadows 60 kr

Diabolical - Ars Vitae & The Gallery Of Bleeding Art (50 kr för båda..eller 30 kr /styck)

Abandoned - Thrash You! (Tysk kult thrashmetal..20 kr)

Soilwork - Sworn To A Great Divide 30 kr

AEON - Bleeding The False

- Path Of Fire

Centinex - Subconcious Lobotomy & Hellbrigade (60 för båda!)

Demonical - Death Infernal 40 kr

Souldrainer - Heaven´s Gate 50 kr

Dark Tranquillity - The Gallery & Character (50 för båda!) 30 kr /cd

Keep Of Kalessin - Kolossus (inkl DVD) 40 kr

Corroded - 11 Shades Of Black 40 kr

Deathbreed - Your Stigmata 15 kr

Morbid Angel - Blessed Are The Sick 20 kr

Ablaze My Sorrow - Anger, Hate and Fury 15 kr

Swordmaster - Moribund Transgoria 25 kr

Devian - God To The Illfated 25 kr

Grave - Burial Ground (digipack) 40 kr

Before My Damnation - Drowning My Daughters 15 kr

The Equinox Ov The Gods - Fragments of Lust & Decay 15 kr

Gorgoroth - Under The Sign Of hell 2011 25 kr

Wolfen Society - Conquer Divine 20 kr

Dark Funeral - Angelus Exuro pro Eternus 20 kr

Dimmu Borgir - Stormblåst & Godless Savage Garden 25 kr för båda!!

Darkthrone - Soulside Journey 20 kr

Ov Hell - The Underworld Regime 30 kr

Setherial - Ekpyrosis 40 kr

Sargoth - Lay Eden In Ashes 15 kr

Immortal - All Shall Fall 30 kr

Rimfrost - A Frozen World Unknown 20 kr

Grá - Helfärd 20 kr

Dark Funeral - The Secrets Of The Black Arts 35 kr

Mort - til death do US part 20 kr

Celtic Frost - Morbid Tales 40 kr

På återseende

//Demolithia

 

Whispers from the dead..

Kategori: Allmänt

Av alla metal låtar man hört genom tiderna är förmodligen "Whispers From The Dead" med Vomitory, en av mina favoriter.
Detta kommer sig av flera makabra upplevelser man erfarit hittills.. Ett av dem är när vi skulle jordfästa min älskade mormor för några år sedan. Utan förvarning började det helt plötsligt storma medan jag bar urnan med hennes aska mot gravplatsen.. Samtliga i sällskapet erfor samma känsla att min morfar och mormor sände en hälsning.
Kyrkogårdar har sedan dess fascinerat mig oerhört. Det kan låta makabert för den oinvigde..dvs den som inte känner mig.. men det finns en viss rofylldhet vandra omkring  på gångarna mellan gravarna.. Och en av de vackraste platser man hittils besökt är belägen vid Lockne kyrka i Jämtland.
 
 
 
På återseende //
Demolithia

helloween..

Kategori: Allmänt

Helloween är ett vidsträckt firande av helgon som sträcker sina tentakler tillbaka till långt före medeltiden. På senare år har det blivit mer eller mindre ett sk" jippo" som går ut på vem som kan skrämmas mest.. Men om man ska se krasst på hela fenomenet så finns det betydligt mer skrämmande företeelser i tillvaron än just vem som har den mest anskrämliga utstyrseln vid denna "högtid".. eller?
Skräckfilmer i all ära.. många av dem som producerats är i mångt och mycket rena rama komedierna!
Nyligen åsåg jag en av alla dessa "helloweenfilmer.. Grave Encounters 1 & II som till en början verkade hur lama som helst..men efter hand blev mer fängslande än drygt ca 90% av alla "traditionellt" komponerade rysare/thrillers av idag..
Men nu kan man fråga sig..om Helloween i sn bemärkelse ska vara "firande av helgon"..Var finns den dag/helg då man ska uppmärksamma alla OHELIGA varelser?
 
Nedan: Tzaraath 2011
 
//Demolithia