demolithia.webblogg.se

Watain - The Wild Hunt

Kategori: review

 

The Wild Hunt – Watain

 En konstellation är sällan sämre än sin senaste prestation. ibland klaffar det klockrent, ibland blir det en flopp, magplask eller hur man nu önskar uttrycka det. Hur man än nu väljer att återge en fair review av watains senaste release - The Wild Hunt, så verkar det inte finnas tillstymmelse till det. då albumet är såpass mångfaccererat för att passa en något bredare publik....

Men ändock finns det genuina watain-soundet bibehållet som attraktions-faktor till anhängare av old school-soundet.fragmentalt på en del spår.. som exempelvis ”De Profundis” och till viss del kvarstår det episka soundet från svunna Watain-releaser på ”Black Flames March” , vilken fragmentalt åminner litegrann om ”Waters of Ain”.

Den strukturella utformningen på detta alster manade mig ärligt talat att avbryta första avlyssningen tämligen abrupt.. och istället snurra igång Diabolicals ”Neogenesis”.. Men som vilken annan ”abstinensframkallande” substans som helst..nödgades jag efter ett tag ge alstret både en andra,tredje och fjärde chans, men sen var man fast..rejält!!

Den atmosfäriska ljudbilden på titelspåret ”The Wild Hunt” återges onekligen som en säregen lisa för själen efter den turbulens man upplever på andra håll.

Jag kan nu med facit i hand rekommendera detta ”monstroösa” album till  allmänheten..som garanterat kommer finna godsaker att sukta mer efter..

 Betyg 9/10

review also made for SwedenMetal.se

 på återseende

//

Demolithia

 
 

Gehennah (Rob Stringburner/Micke Hellcop)

Kategori: intervju

I över en dekad har de lirat vad som idag fått benämningen "Rännstansmetal". Vad det begreppet ombefattar och en del annat får medlemmarna Stringburner & Hellcop i "kult"bandet Gehennah utveckla..

Ni startade er "karriär" redan 1991 med att lira Venom covers.. Hur kom det sig ni övergav det stuket så snabbt?

- 92 var det nog snarare. Vi kunde väl inte riktigt spela tillräckligt bra och har väl aldrig haft nån ork att öva.. vi repade in nån Beherit-cover istället innan vi började spela eget..

Gehennah medverkade på Bathory-tributen "In Conspiracy With Satan" Vad har Bathory för betydelse för bandet? (musikaliskt/personligt)

- Som alla som växt upp med extremmetal vet så går deras betydelse inte att underskattas. Vi har nog alla Bathory som ett av våra stora favoritband och förebilder. Parland som låg bakom releasen var en bra vän till Gehennah och det var riktigt tråkigt att höra om hans allt för tidiga bortgång i våras. Vi har inte spelat så mycket covers annars och GG Allins "Drink, Fight & Fuck" är väl den enda vi spelar live för tillfället.

Har det hänt ni förväxlats med det norska blackmetal-bandet Gehenna?

- Det var väl en ständig följetong i början.. det var därför vi la till H:et.. borde satt hårt mot hårt mot dem istället eftersom vi var först, men de lyckades väl få ut nån release före.

Utveckla begreppet "rännstensmetal"..
- Här får Hellcop hoppa in o kommentera: -Lortig, oputsad Metal med ofta självupplevda texter eller åtminstone önskat självupplevda som de flesta "riktiga" Metalheadsen känner igen sig i. Vi har väl aldrig velat eller kunnat ta sig in i hårdrockens "finrum" och representerar mer hårdrockarna på "gatan".

Mest bizarra ställe ni befunnit er på?

- Det har ju blivit en del konstiga gig genom åren, speciellt i gamla öst på '90-talet var det väl inte alltid superuppstyrt.. 0 betalande i Ljungby med Disfear var väl ingen kariärhöjdpunkt heller..

Drömarena utföra liveritual på vore..?

- Äh, vet inte, känns lite skit samma var man spelar bara publiken är bra.

2003 ederades EP.n "10 years of Fucked Up Behaviour". Är ni lika fucked up nu som då? Eller värre?

- Haha, vi växer väl upp som alla andra, men några vanliga Svenssons blir vi nog aldrig...

Ni håller på skriva material till nytt album.. Varför har det dröjt ca 10 år sedan senaste releasen?

- Vi har ju inte spelat sedan dess direkt, och speciellt inte haft nån inspiration att göra nytt material, men när vi fick in lite nytt blod så fick man upp
suget igen. Jag har ju inte skrivit ett gitarriff på 15 år, men nu börjar man komma igång så smått.

Antingen eller..

Vildmarksliv eller jäsa vid soldränkt strand?
- Tror inte nån av oss är nåt större fan av något.. Pest eller kolera.

Whiskydrink eller rejäl grogg?
- Tar ju hellre en grogg jag.. hellre öl dock.

Gehennah anses vara ett "kultband"..

- Tja, vad ska man säga om det?

Vad har ni för råd att ge yngre "odågor" som ämnar starta band?

- Låt bli, det leder bara till misär.

Allt kan väl inte vara miserabelt..eller?

- Nä, gör som ni vill, men det finns ju enklare val man kan göra i livet.. men måste man så måste man.

Vad anser ni det är mest miserabelt man kan råka ut för i musikbranschen/inom metalscenen..?

- Krossade drömmar, haha.. nä, vi har väl aldrig haft några ambitioner, men det är många skitband som har haft det, antar jag..

Sista förpestande ord?

- Kom och se oss live och ta några glas med oss om ni får tillfälle. Vi ska försöka få ut lite releaser framöver här så kolla gärna upp dem också..

Enter the official Gehennahpage on facebook..

https://www.facebook.com/pages/Gehennah/139689539414969?fref=ts


´a SwedenMetals vägnar tackar  jag Micke Hellcop/Rob Stringburner för de vidlyftiga svaren..

På återseende

//Demolithia

Diabolical - Neogenesis

Kategori: review

 
 
 
Oheligt apokalyptisk doomig döds...
 
Att skapa ett koncept album vilket förenar dödsmetal och eposer av litterär art är en unik företeelse. Detta fenomenala påfund har kreerats av den eminenta dödsmetalsquaden, Diabolical med alstret Neogenesis,vilket är en postapokalyptisk berättelse om världens undergång, där varje kapitel representeras av en låt på albumet.

Författaren till berättelsen, Carl Stjärnlövs diktning skapar en bedårande skön kontrast till låtmaterialet, där merparten av de doomaktiga tongångarna gestaltas i ett episkt,visuellt format, aningen synonymt med frasen "where death is most live"!

Sammanfattningsvis är Neogenesis en oerhört kvalikativ dödsgrymt mästerlig produktion - Prominent apkalyptiskt episk! Man kan nästan eventuellt säga man erfar en nästintill abstrakt makaber känsla av att omgärdas av förintande apokalyps bara genom att åhöra partiellt dystra episoder i låtarna.. Gåshudvarning utfärdad! Detta album är definitivt ett av de bästa alstren som sett dagens obärmhärtiga ljus! Mer oheligt appokalyptiskt doomig dödsmetal får man nog sällan uppleva igen..

Betyg: solklart 10/10!!

Neogenesis är producerad av Sverker Widgren i Necromorbus studion och ederas via Vicisolum Productions 2013