demolithia.webblogg.se

Ur dödlig synvinkel..

Kategori: Allmänt

 
Under alla de år man varit verksam i utkanten av metalsfärens nattsvarta domäner, har diverse akter passerat revy. Åtskilliga gånger har man fått en del av sin "döds(metal)längtan" dämpad, som tillexempel då Vomitory hade releaseparty gällande albumet "Carnage Euphoria", med  Dark Funeral som gästande "metaldemoner" i katabomberna på Nöjesfabriken i Karlstad. Och nu, då Vomitory för sista gången höjde volymen och lät den genljuda mellan trädstammarna i de mörka värmländska skogarna, till att för sista gången låta allt annat än "Whispers from the Dead", dominera ljudintervallerna... 

Ungefär samtidigt som Vomitory formades i slutet av åttiotalet, bildades konstellationen God Macabre. Den gemensamma nämnaren för dessa konstellationer lystrar till namnet Tobias Gustafsson! - en av Sveriges(världens) bästa trummisar!

Ett Urval bilder på God Macabre:

 
 
 
 
 
 Pampigt mäktig liveritual God Macabre!
 
Den svenska läkarkåren  får se upp och beakta sin fortsatta existens.. om de har som målsättning förbli dominerande faktor inom sjukvården,  ty de har fått smärre konkurrens - av "doktorerna" i General Surgery, som avverkade en rond av bloody Goregrindande intermezzo in the "House Of Dead", och  avfyrade en serie sylvassa salvor, som det är få förunnat uppleva mer än en gång..
 
 
 
 
 
 
 
Med ca 1 års marginal har Vomitory existerat ungefär lika länge som en av mina bröder.. Men  till skillnad från min bror, som förhoppningsvis kommer inhalera den nordiska luften många år till, så growlade Vomitory fram sina sista utpustningar, framförda av bla Erik Rundqvist, vilken fick bistånd genom assistans av den "aktiva dödshjälpskåren", bestående av bla  At The Gates vokiller - Tomas Lindberg...
 
 
Innan den värmländska horden sjungit på sista versen och förseglat sin dynamiska arsenal för gott, hann de med riva av en serie grymma ackord, magnifika riff och andra brutala tongångar..
 
 
 
 
 
Men även det mest intensiva dödsögonblicket tar slut at some point och då gäller det att eliminera sig själv från kryptan..
Och jag kan nästan slå vad om att de drygt 600 "förtappade själarna" som infann sig på "House of Death" det ödesdigra datumet 27 December, är  betydligt fler än de som ämnar överstiga tröskeln till kyrkan man passerar på vägen downtown..
All evil things comes to an end.. så även the story of Vomitory, som skrivit sista kapitlet i sagan om "deathmetalwarriors", efter ca 24 års trogen tjänst i den svenska dödsmetal elitstyrkan!
 
Fenomenalt avslut på metalåret 2013 var det iallafall! Eller hur Ola Bergli?
 
På återseende
//
Demolithia
 
 
 
 
 
 
 
 

"Death (N´Roll)Metal Darkness"...

Kategori: Allmänt

"- Vilket är ditt favoritband?"
Den frågan som slungades ut av en person som man nyligen träffade på en spelning under december, ledde till man fick ta sig en liten funderare på vilket band man egentligen har som absolut favorit.. Det finns ju en hel del att välja på, så det är egentligen en svår fråga som det är aningen tufft besvara.. Ty hur ska man definiera "favoritband"? Ska man basera det på en konstellations musikaliska utgåva? Eller de individer som gemensamt bidragit med att dra sitt strå till stacken?  Förvisso tror jag nog svaret ( i dagsläget) skulle bli:
Setherial (utan tvekan!), Vomitory & Diabolical ..med WOLF,Djävulskap,Cursed 13, WAN, Grá,Aeon & Souldrainer tätt hängande i hasorna..
 
Tack vare generositeten från kära mödernet, så har man nu möjligheten fara de dryga 60 milen till forna hemtrakterna - Värmland. & uppleva den dödsgrymma final liveritualen av Vomitory, vilken går av stapeln den 27:e december! "Death Infernal"!!
 
Sen kan man ju bara hoppas hinna hem i tid för att åter få uppleva en magisk liveritual av Djävulskap kvällen efter (28/12 på rockhaket Jane Doe). Snacka om metalweekend deluxe!
Inte nog med det..Man fick även ytterligare en önskvärd julgåva.. en biljett till Watain!
 
 
Men då man redan beskådat x antal blackmetal magical liveritualer levererade av Watain, så känns det inte lika angeläget längre.. Däremot ser man verkligen framemot att få bevittna Cursed !3 live!
 
 
Apropå det..Om det finns någon som vore intresserad köpa Watainbiljett.. så är det bara att maila! demolithia666@gmail.com  (Samma mailadress som gäller om man skulle vara intresserad köpa min framtagna metalkalender 2014..vilken kostar 100 kr!)
 
Slutligen- ta väl hand om er själva samt betydelsefulla vänner,familj & bekanta.. and remember - Ska det skjutas nyårsraketer.. ha då djuren i åtanke!!! Förövrigt önskar jag alla god fortsättning på "Cursed (20)13" ... before all is "dead and gone.."
På återseende  ("first row in hell")
//
Demolithia NP: Aeon – Aeons Black
 
 
 
 
 

Studiosession med Souldrainer..

Kategori: Allmänt

Inom Östersunds metalscen existerar i dagens läge en hel del dynamiska akter.. AEON, Bulletsize, Djävulskap.. och Souldrainer!
Den sistnämnda konstellatioen har alldeles nyligen äntrat studion med syfte att fram till början av Januari konstruera ytterligare ett mästerverk.
Det dova trummandet som ljuder någonstans ovanifrån,leder mig uppför "stairways to..Heaven´s Gate". In till Empire Studios, där Marcus Edvardsson hemtamt sitter vid ett gigantiskt mixerbord och samspråkar med Hugo Nylander, vilken intagit sin rättmätiga position - på trumpallen.
 

Då killarna sysslat med trumpålägg mestadels hela dagen, är en välbehövlig paus på sin plats och vi slår oss ner i soffan som är pacerad i ena vrån i lokalen.
 
Ni kommer ha med 10 låtar på detta album....Är det rakt igenom original? Eller kommer ni anamma nån cover?
- Vi kommer bara ha med eget material. Ingen cover alltså.
Kommer ni surprisa med något bonusspår?
- Det vet vi inte än. Iallafall är inget sådant planerat, men man vet aldrig..
Hur lång tid har det tagit er att preproducera albumet?
- Nån månad, tippar Hugo, och Marcus tillägger: - Materialet har funnits ett bra tag.
Har ni titeln klar?
- Vi har inte riktigt bestämt oss för titel än, så den delen av processen är inte officielt säkrad i dagsläget.
För tillverkning av coverarten kommer ni anlita den talangfulle Pär Olofsson, som även konstruerat Syn:drom´s omslag till Iconclasm, bl.a,,
- Omslagen till våra 2 tidigare alster har åstadkommits av Niklas Norén. Förutom omslaget (vilket jag erhåller förhandstitt av), så har Pär också gjort vår nya backdrop - som är jävligt cool säger Marcus.
Kommer det bli ett konceptalbum?
- Nej.Låtarna har varierande kontext.
Under resans gång- ändras något innan inspelningen är definitiv och redo att mastras och mixas?
- Det mesta är klart. Möjligtvis blir det man fixar till några små detaljer bara. Med andra ord kommer slutresultatet inte låta helt olikt preproduktionen.
Bandet har genomlidit en serie medlemsbyten..Men sedan i somras har den karismatiske trummisen Hugo Nylander nött trumpallen  vid några åskådade liveritualer..
- Vi fick förfrågan om en turnésväng som vår nuvarande ex-trummis Sverker Berggren tyvärr inte kunde följa med på, och kom då att tänka på Hugo som sessions-trummis under den turnén. (Att den blev inställd är en annan story.) På repen inför den tänkta turnén kändes det såpass bra, att Hugo numer är permanent medlem i horden.
Att Sverker skulle ha mindre tid över, var också en bidragande orsak till att Hugo blev kvar efter repen..
Drömarena utföra liveritual på vore?
- Oj! Svår fråga. Alla spelställen är drömarena. Men ett fullsatt Wacken vore grymt!
Några sista "förpestande" ord?
- Hoppas alla tycker den här plattan är lika bra som vi gör!
 
Med tanke på att de två tidigare  eminenta alstren som squadronen Souldrainer åstadkommit, så kommer även detta albumet gå hem hos såväl trogna fans, kritiker och nya anhängare, av det lilla  råtunga, episka sound man fick chans att avlyssna i "metalfabriken" Empire Studios!
 
 

"The Gallery Of Bleeding Art"...

Kategori: Allmänt

Titeln på detta entry är inte enbart densamma titel på ett oerhört eminent alster - nämligen albumet "The Gallery Of Bleeding Art" av Diabolical. Och altsomoftast när man lyssnar på ett album, framkallas medvetet eller omedvetet en bild i hjärnans egna fotolabb..
Varierande synintryck är något  näthinnan utsätts för dagligen. En del etsar sig fast såpass i den kamerala minnesbanken vi alla bär med oss. Och det är vid dessa sällsynta moments, man ibland önskar man haft en kamera tillhands, så man kunnat föreviga det där speciella uttrycket  hos en människa eller djur, som går förlorad på bråkdelen av en sekund. Andra bidragande orsaker till att få till den perfekta bilden är ljuset och den miljömässiga stämningen!
Att vara konsertfotograf är ingen lätt match! Oftast krävs det mellan 50 - uppemot 500 avtryckningar för att få till en funktionabel image, då banden ibland spelar snabbt i ett ljus som knappt hinner fastna på näthinnan innan det "magiska" ögonblicket passerat revy, med flera sekunders försprång..
Nedan visar jag några exempel på bilder som lyckats fångas i precis "rätt ögonblick" och ljus-aspekt..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det finns minnesbilder som fastnar på näthinnan, sen finns det bilder som hamnar i något album, för att sedan gömmas undan i något hörn å samla damm efter en tid..men sedan finns det bilder som är såpass oförglömliga, att man vill försöka skapa något konstnärligt av dem, till den grad de kan klassas som ett attribut i Gallery Of Bleeding Art.. vilket är vad jag eftersträvar i varje förevigd image.. som tex denna..
 vilken skulle kunna fungera alltifrån som möjlig dynamisk albumcover? (bortsett bandnamnet på dropen) till att eventuellt utgöra inslag i någon fornordisk utställning..
 
På återseende
//
Demolithia
 
NP: Cursed 13 - Triumf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

För en bättre värld..

Kategori: Allmänt

Den omgivande värld vi lever i för stunden blir knappast bättre än gemene man gör den till. Allra minst vad gäller den musikaliska delen.
Nyligen arrangerades en konsert på Gamla Tingshuset med inte mindre än 3 magnifika band som var för sig leverade minst sagt dynamiska liveritualer! Trots någorlunda fullspäckat pådrag gällande annonsering lokalt och internetmässigt sett via socialt medial kanal innan, så var det inte många som installerade sig i Tingssalen den ödesdigra dagen 7 December!
Men är man inte någon etablerat välkänd konsertarrangör, verkar det som om folk är oerhört svårflörtade om det inte erbjuds flytande gulddrycker!
Musikaliskt sett tillförde Northern Blasphemy anno 2013 några av de bästa live akterna någonsin hittills i den s.k "metalstaden" Östersund:s historia.. iallafall så länge undertecknad varit involverad inom utkanten av scenen..
 
Viss visuell dokumention of hellish Northern Blasphemy 2013:
 
 
 
 
 
Utan fantastisk arbetsinsats av Mephorash medhavda ljudtekniker, samt Hugo Nylander och hans kollega-Simon Olsson hade det säkert inte fungerat alls.. Bra jobbat guys!!! Ni förtjänar ovationer! Alla 3!
 
Även om det monumentalt kunde betraktas som en mix av något framträdande levererat av Ghost & ikonerna Mayhem (Getaway 2010), så genomförde Mephorash en betydligt mer träffsäker ritual än då de gästade "vinterstaden" 2012..
 
 
-
 
 
Och ska man nu helt sonika ge sig i kast med börja summera 2013 års bästa live akter är valet inte särskilt svårt.. Jämte Djävulskap & Diabolical är Grá förmodligen det bästa man åsett hittills..om någonsin...
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Innan dessa utomsocknes "metaldemoner" åter hunnit lasta fordonen med sina respektive "vapen" så hann man med avfyra ytterligare några "vassa shots" of bm acts underground i katakomberna..
Mephorash:
 
Grá:
 
 
Innan det nynnas på sista versen gällande detta entry och en del annat..vill jag tacka de 2 grymma "töserna" Tess & Alicia som galant fixade kassan samt merch-båset! Thank You girls!
 
In a better world..true metal better off live!
 
På återseende
//
Demolithia