demolithia.webblogg.se

överdimensioniserad djävulskap...

Kategori: Allmänt

Titeln på detta entry har absolut ingenting med det rockiga metalbandet Djävulskap att förskaffa.. och om det finns någon som mot all förmodan i sin trångsynta sinnestillvaro ändå nödgas misstolka innehållets andemening.. gör det på rätt sätt!
Att ha med citat såsom "nu är det kokta fläsket stekt" måhända ger en fingervisning åt varthänt det må barka.. Att verka inom kommunal regi är minsann ingen dans på rosor..eller det är kanske just precis vad det är? taggigt å jävligt då man emellanåt nödgas svinga sina lurviga å smyga på så likt en katt kring het gröt...
Om en företeelse inte riktigt passar i galoscherna ska det tydligen muttras över obetydliga ting in till sista blodsdroppen vissa stunder, för att sen kramas å smekas längs ryggradslösa baksidor..
Gemenskapen på en arbetsplats borde väl vara såpass familjärt utformad att man  inte sticker kniven mellan kotorna på närmast ev anträffbar för det?
Och påtal om familjära förhållanden.. ens "livspartner" är en person man väljer själv, men tyvärr kan man inte alltid välja sina arbetskamrater..så när det ska idkas s.k "svågerpolitik" på en arbetsplats,borde man inte som fast anställd ha något att säga till om?
Det snackas ofta vitt och brett om att man har rätt säga sin mening.men när det väl kommer till kritan sågas man jämns med anklarna.. Ska det behöva vara så? Inte konstigt isåfall att så många hellre sjukskriver sig än riskerar må dåligt pga stinkande miserabla situationer de inte ens bett om...
 
Nu blev jag alldeles matt..
 
På återseende
 
//Demolithia

INSANE

Kategori: intervju

 
Det härstammar sjukt galet många metalakter från mina forna hemtrakter.. Värmland.
En av alla dessa konstellationer är thrasharna Insane som bildades 2009, (ca ett år efter att man beskådat Karlstadsbandet Inferior på en festival i hamnområdet i Kristinehamn..)
Trots sin ringa ålder och att de inte besitter samma dynamiska framhållning som tex det mer etablerade metalikonerna i Gehennah, så levererade "ynglingarna" ändock en hänförande liveritual på en minst sagt något makaber plats medan mörkret sänkte sig över trädtopparna en sommardag 2013..

Vad anser ni om scenen i Kristinehamn/värmland?

I Kristinehamn finns det ingen direkt scen.. De band som är aktiva är band som folk från INSANE medverkar i plus ett band som heter Angel Breaker, vars grundare spelar ihop med Erik och Gustaf i ett annat band. Så vi vill inte säga att det finns någondirekt Hårdrocks scen i Kristinehamn, tyvärr.

Mest bisarra stället ni lirat på?

- En bowlinghall i Laxå.

Drömarena utföra liveritual på?

- Muskelrock! Hehe, nej men det är svårt att säga. Inte direkt så att vi sitter och funderar på sådant utan vi spelar den musik vi själva tycker om och det märks vart det leder. Snarare så att man strävar efter att få komma ut och lira så mycket som möjligt och kanske dra iväg på en turné eller något liknande.

Ni har nyligen släppt miniLP:n "Interment Of Life"..

- MLP:n är inte släppt ännu. Den är extremt försenad och vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det, av olika anledningar har det dragit ut på tiden. Största anledningen till att det dröjt är att Hamrtia Records är med på släppet, så layout mm. var tvunget att ändras. Men just nu är den på tryck så den bör dyka upp inom kort. Den finns ute för förhandsbokning på Bifrost Records hemsida.

Vad är er största inspirationskälla?

- Vi inspireras av mycket olika saker. Musikaliskt sett är det väldigt brett då vi alla har ganska olika musiksmak. Men det är mestadels gammal hederlig hårdrock vi inspireras av. Vi lyssnar på allt som vi tycker är bra och det kvittar egentligen vad det är. Textmässigt är det olika samhällsproblem och livsfrågor som inspirerar oss. Vi skriver gärna om saker som vi är arga på.

Några sista ord till era fans? (de som läser detta)

Håll ögonen öppna för MLP:n. Gå in och förhandsboka den, så du inte missar den!

 

http://www.youtube.com/watch?v=HlAVrtB4xZ4&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=UH3F9PkcZaY

www.facebook.com/insanesweden

 
 
 
 
 
 
 
 

I studion med Avdelning 5...

Kategori: Allmänt

 Då jag erhöll vetskap om att Avdelning 5  smugit sig in i studion  för att spela in en ny skiva, var jag inte sen att "våldgästa" dem vid några inspelningssessioner.. med Peter Madison som styvnackat rattade in rätt frekvens..
 
 
 
 
"Texterna är mörkare nu..och kanske inte lika politiska som tidigare" avslöjar Niklas"Nibbe" Gidlund. vid ett av tillfällena, innan han åter börjar "lufttrumma" i takt med Babaks enträgna riff..och jag passar på att smyga ut i den regniga,mörka höstkvällen..
 
Tack för den förhandslyssningen Avdelning 5!
Kommer bli intressant höra resultatet av deras ansträngningar när väl produktionen genomgått såväl mixning som mastring...
 
 
På återseende
//
Demolithia
 

ShrednekK - The Suicide Tribe

Kategori: review


Att uppbåda nån form av review vad gäller akter såsom exempelvis ShrednekK är något av en svår nöt att knäcka, I synnerhet då man vanligtvis inte utsätter hörselcellerna för den typen av metal..Ett av de bättre spåren på deras 11-spåriga tämligen nyligen ederade alster -The Suicide Tribe är Sacred Pariah, som monumentalt låter rivigt lovande. Tillika är dängan Hammertime brutalt tilltalande med enstaka vassa riff..
Även om vissa partier kan uppenbara sig aningen "tröttsamt", så råder det till viss graf ändock något fascinerande underdånigt över bitarnas konstruktion.. Väl värt en avlyssning med andra ord..
Klicka bara på bandnamnet nedan så slussas man direkt vidare till bandets domän på Spotify. Enjoy!
 
På återseende
//
Demolithia

Alla Tiderz Metal.. del 1

Kategori: Allmänt

 
Under de hittills 13 år man residerat i republiken Jemtlandica, har drygt ca 5 år ägnats åt att fånga en subkultur inom metalscenen på bild. Den entire resan började med thrashbandet Inferior, som levererade en av sina första liveritualer i min forna hemstad, Kristinehamn,2008..Men egentligen påbörjades vandringen längs diverse betydligt mer makabra mörka stigar tidigare än så..
Ca 10 år tidigare fanns en chat som kallades Exilen, där man oftast kom i kontakt med dåtidens individer hemmahörande i metalens underground sfärer...
Vid den tiden studerade jag vid en folkhögskola inte långt från Stockholms centrala nav.. och hade sporadisk kontakt med flertalet personer, som då figurerade inom Svea Rikes Underground scen..
Några av dem man helt oväntat vid ett tillfälle råkade stifta bekantskap med vid den tiden (1998) happened to bli medlemmar i nuv.Demonical (som vid den tiden lystrade till bandnamnet Centinex!)
Nu ämnar jag inte avslöja alla fulltaliga detaljer om hur jag kom i kontakt med dem i början..  Men 11 år senare återsåg jag dem, vid ett Demonical-gig i Sthlm..vilket var något av en makaber upplevelse..
En av de kommentarer man alltid kommer minnas så länge man lever är nog: "Man ska inte ändra ett vinnande koncept.."!
 
Ett band som gjort ett bestående avtryck i ryggmärgen är Setherial, som hittills existerat som konstellation inte mindre än 20 år!
 
Den extrema horden, som inte gjort nämnvärd avkall på ett enda av sina editioner sedan starten 1993, är väl mer än rätt att kvalificera som okrönta swedish kings of unholy blackmetal av dagens mått mätt?
De kan ju inte vara sämre än Dark Funeral? Och om kommande alster är bättre shaped än tex Watains senaste..ja då råder det väl ingen tvekan om vilket koncept som är det mest vinnande..?
 
På återseende
//
Demolithia
 
ps.. några bilder  av bla Setherial liveritualz kommer finnas tillgängliga i ev. dokumentation ,vilken troligen kommer offentligöras soon.." ds.
 

Metalwarriorz..

Kategori: Allmänt

 
Inte för att på något vis verka skrytsam, men det är inte alla som hamnar på mittuppslaget i någon lokal blaska! Utformningen av intervjuerna som förevigdes i lokal media skulle förmodligen kunna diskuteras i det oändliga.. men varför älta det som redan är på pränt? "Skadan" är ju redan skedd..och jag må säga jag beundrar de tappra individer som trotzade eventuell "Fear Of The Dark" och äntrade tröskeln till en katakomber above ground,vari en hel del s.k "oheliga allianser" åstadkommit dynamiska liveritualer 2008- 2013.
En av de tiotal visitorz som faktiskt trotsade det obarmhärtiga solgasset mitt på ljusan dag, hade visst dokumenterat en del images.. däribland denna bild som egentligen är en något omgjord version av almighty Lord Ahriman,förevigd backstage på Nordic Rage metal festival i Boden 2009.. 
 
Jag vill erinra mig att inte ens 15 minuter hade passerat, efter att portarna till det (o)heliga gemaket öppnats på glänt, innan en tavla/bild blev såld! Den föreställande Minion i blackmetalhorden Tzaraath..
 
För 20 riksdaler vill jag tro vederbörande fått en damn bra deal.. :)
 
Tidsmässigt hade det tagit drygt 3 timmar sätta upp "djävulskapet" å ca 2 timmar eliminera allt från väggen..
 
Puh.. efter den något mödosamma verksamheten kan man väl ändå skatta sig lycklig över att det var några som dök upp iallafall.. och om det är någon stackarz sate i Jämtland/Härjedalen som tex önskar få bli förevigd eller få domestic animal förevigt av undertecknad.. tveka inte att maila till: demolithia666@gmail.com
 Diabolicalhorde i Ösd, 2013

Så småningom kommer jag ta itu med ett annat tämligen omfattande projekt.. nämligen "Alla Tiderz Metal"
Vad det ämnar innefatta..det får tiden utvisa..men gör dig själv en tjänst..stay tuned! Än är inte sista bilden på min resa i underjorden förevigd..den som lever får erfara nya illdåd..of rocking metal darknezz.. through the black heart of an image - underground..
 
På återseende
//
Demolithia
 
 
metal for life!
 

Demonical - Darkness Unbound

Kategori: review

 

Darkness Unbound - Demonical

Tidpunkten kan väl inte vara mer rätt? Nu när mörkret sänker sig alltmer tidigt om dagarna släpps dödsbringande krafter fria. Releasen av det fjärde albumet av de okrönta royalisterna av svensk dödsmetal är satt till 20 September, via famösa Cyclone Empire Records. Det nämnda datumet är tillika kickstarten för en omfattande turné- de spikade datumen återges via hordens nätliga domän - www.demonical.net . Alstret är ånyo Inspelat i berömda Necromorbus Studios, producerad av Demonical och mixad & mastrad av Mr.Widgren på Wing Studios.

Coverarten gjordes av chilenska konstnären Daniel Valencia (Fenomeno Design, t.ex. Blut Aus Nord, Glorior Belli, Merrimack, Manes)

Demonical har både länge och väl serverat omvärlden med hederlig svensk dödsmetal sedan de likt Fenix reste sig ur askan i elden efter kvarlåtenskapen av det forna Centinex. Under hösten 2011 beslutade sig trummisen Ronnie Bergerståhl dock för att lämna konstellationen åt sitt infernaliska öde,och ersattes snabbt av Fredrik Widigs, vilken inte blev alltför långvarig, utan lämnade sin plats på trumpallen åt Amir Batar under första halvan av 2013.
Med nya aktörer ombord, såsom Daniel Gustavsson, Johan Haglund, samt ovan nämnda Amir Batar är Demonical once again ready to conquer the world of Death Metal Darkness!

"Det doftar tidiga At The Gates" Den första reaktionära responsen på detta dödsbringande om än mörka alster kan väl inte te sig helt å hållet oävet? "Darkness Unbound" är brigadens 4.e album sedan konstellationen började kränga oldschool dödsmetal 2006, med fuhrer Schulman som kvarvarande fanebärare. men under ytan lurpassar betydligt mer infernaliskt sound, som tex det någorlunda episka introt på titelspåret - Darkness Unbound, vilket åtföljs av såväl harmonsikt utformade och väl synkade partier.. om än någorlunda mid-down-tempo.
Den genomgående "vassheten" som genomsyrar alstret generellt sett kan ses som en s.k. "nytändning", som den svenska dödsmetalscenen eventuellt länge och väl gått och suktat efter, men inte haft tillstymmelse till medel och/ eller styrka genomföra..
Min absoluta favorit på denna dödsmetalutpustning är helt klart sotsvart "Hellfire Empire"!
Därmed  begåvar jag denna extraordinära albumavkomma hellt klart 10/10
Let the darkness begin!
 
På återseende
//Demilithia