demolithia.webblogg.se

keepers of "Heaven´s Gate"..

Kategori: Allmänt

No rest for the wicked. Den frasen stämmer  bokstavligt talat just nu. Med drygt en veckas mellanrum har man fått ynnesten beskåda inte mindre än 5 svenska akters liveritualer Souldrainer, Djävulskap, Folkmord, Grá och DARK FUNERAL.. Från north of heaven till south of hell.. Eller tvärtom beroende på hur man tolkar det.

Med drygt ca en månad kvar till den officiella releasen  av sitt tredje studioalbum, ett "monster" titulerat "Architect" ställde Souldrainer till  med kalasgrymt releaseparty sällan beskådat i "metalstaden" Östersund.

Utan pardon visade Djävulskap hemmapubliken återigen var skåpet skulle stå, då de serverade kryddstarka, välmör(d)ande låtar som tex "Köttsjön" &  "ÖSD Blodbad",efter att Nightlinerz tänt lågan, med bla en unplugged version av ”Killed, stuffed,hung on the wall”. 

 
Trots att de förmodligen inte har samma recept på framgång musikaliskt sett, så finns det vissa komponenter som binder Souldrainer och Djävulskap samman. En av dessa lystrar till namnet Hugo Nylander,  
 vilken kan tyckas ha en, eller ett par saker  gemensamt med Nils Fjellström, aka Dominator.Det ena är att de båda har härstamning Jämtland. Det andra är att de båda är fenomenala trummisar med bakgrund inom både den svenska blackmetal - som dödsmetalscenen... 
Ett av de tightaste band man haft förmånen att uppleva live ett flertal gånger är Souldrainer. vars ovan nämnda trummis, Hugo Nylander nog fick det varmt om öronen då han piskade skinn genom både Djävulskaps och Souldrainers respektive set..
 
 
 
En vecka senare, dagen innan Dark Funeral
 skulle genomföra en ritual i mörklagda katakomber på Fryshuset i Stockholm, ställde Umeåbandet Folkmord till med ”makabert spektakel” på anrika Gamla Tingshuset i Östersund.  Konstellationen röjde på med sådan frenesi, så  det vibrerade i varje kroppslig ven. Bokstavligt talat. Man skulle nästan kunna tro man befann sig på ett skakigt tåg. Dock blev man lite besviken över att Folkmord inte lyckades få taket på den närbelägna kyrkan att lyfta.. Ska ingen lyckas med det uppbådet?
 
Folkmord på tings: 
  Mer bilder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.845525365463957.1073741893.339192459430586&type=1  
 

Vill man uppleva en tight liveritual av bla Souldrainer, har man chansen på Stockholm Deathfest den 17 Maj!   
 
www.apskalle.se   
www.sodrateatern.se
www.tickster.se
www.souldrainer.com 
 
På återseende
//Demolithia
 
 NP: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neglektum - Blasphemer

Kategori: Allmänt

 
Wow-faktor 666! I samma veva som de första tongångarna på Neglektums debutalbum - "Blasphemer" nästlar sig in till hörcelcellernas allra oheligaste upphör nästan världen att existera. Man blir som paralyserad. Det här albumet innerhåller det mesta ett true bm fan kan önska sig. Harmoniskt förödande blasfemiskt kaos är förmodligen ord som bäst uttrycker känslan som rasar inom en när man sugs in i den episkt atmosfäriska stämningen som råder på down-tempo partierna, innan "helvetet bryter lös" och man åter hamnar mitt i ett rasande inferno..

De 2 "demonerna" i Neglektum, Azargoth och Isedor har på denna infernaliska release lyckats med konststycket, det verkar ta en del andra betydligt mer mainstream akter åratal att bemästra - att fånga åhörarens intresse utan lock & pock om kreti och pleti. Mer true  och dybanisk ljudbild än så här kan man knappt återfinna hos många av de otaliga akter som existerar inom scenen i dagens läge.. Nya som mer etablerade..

En vis man nämnde en gång att man inte ska ändra ett vinnande koncept..vilket man bara kan hoppas Neglektum inte kommer göra då de kreerar nästa "monsterbestialiska" alster..

"Blasphemer" kan beställas genom att maila bandet...neglektum@gmail.com

Metalweekend pt 2

Kategori: Allmänt

"Vapen" kan anses vara ett laddat ord. Och beroende på vem man frågar har det ordet inte samma innebörd för alla. Det som kan ha betydelse som ett verktyg  för någon individ, har en annan innebörd för någon annan. Att "äga vapen" behöver nödvändigtvis inte betyda att det kommer användas som ett medel för död och förintelse.. För vissa kan vapen vara värdefulla som samlarobjekt.. som för exempelvis en person i min bekantskapskrets: 
 
I musikaliska sammanhang har "vapen" (oftast) differentiellt syfte, åtminstone vad mig anbelangar, då arsenalen brukas för att på sin höjd ta kål på några vacklande flimmerhår...
Från "skyttegravarna" underground  avfyrades ett flertal riffsalvor etc då Degradead ställde till med blixtrande fest på "vilodagen" (13:e April), med speciellt inbjudna allierade:
Eventide, Mindshift 
samt Man.Machine. Industry, vilka verkat låtit flitens  lampa glöda ikapp med värmealstrande strålkastare som svepte med blixtens hastighet merparten setet igenom.. 
 
 
 
Då även jag i något förmildrad form är intresserad av "stridshandlingar" visste euforin sällan skådade gränser då man erhöll Man.Machine.Industry setlist den något "ödesdigra" dagen till ära:
1. Intro
2. Knuckle duster
3. The hunt
4. Lean back relax and watch the world burn
5. The cross
6. Kill
7. To a blood red sky
8. Vivite et sinite mori (live and let die)
9. Aim Hold Fire.
 Då detta entry skrivs under ett av historiens mest religösa högtider, vid den tid som mestadels förknippas med lidande gällande en fikitiv (?) person, så låg det mer eller mindre rätt tidsenligt av Degradead inbjuda till "the last (metal)supper" innan de begav sig på "korståg" till ryskt territorium?
 
 
 
 
 
 
 
"Believe You be saved"?  Nej Sehlin, inte ens om "Heaven´s Gate" stod vidöppen framför mig, skulle jag falla ner på knä å bönfalla "sankte per" bli insläppt.. hur stort lidandet än må vara..
 
I put my trust in the hands of:
 
 Releasedate april 26.. preorder album and other merch at: www.souldrainer.com 
 
En sak är definitivt säker dock: I never turn my back to tremendouz metal!
 
Metal is my destiny..for which I live and die for..
 
På återseende
//
Demolithia
 
 
 
 
 
 
 

Metalweekend deluxe..part 1

Kategori: Allmänt

Drygt en vecka innan en karaktär inom historiska förlopp figurerat på det världshistoriska alltinget sedan mer än 2000 är tillbaka levererades en serie akter grandiosa ritualer på 2 scener på metalsfärens svenska areonor.
Den episka tripen down south inleddes en något ödesdiger dag i April.då Storm Death, Legions Of War och headlinande WAN lite senare skulle ombesörja en musikaliskt utformad infernalisk kavalkad av förträffliga tongångar, som inte enbart ruskade om diverse kalufser, utan även vissa flimmerhår vajade febrilt i takt med dynamiska riff i "syndens näste"- på Belsepub:
 
 
 
 
 
Aningen proffsionellt avslutande gest av maestro Simon Descecrator...
 
.. innan "stafettpinnen"  lämnades över till den oheliga alliansen i brödraskapet WAN, vars  briljanta ritual var en av anledningarna till att man överhuvudtaget tog tillfället i akt och spenderade en heldag ombord på ett skakande tåg.. ca 90 mil från hemmets trygga vrå..   Av allt man beskåde och erfor av WANs liveritual, lär Östersunds metalheads definitivt inte bli besvikna för 5 öre då blackmetalkartellen med säte i Eskilstuna,  med "Stormsteg mot döden" förmodligen bringar "Ursinnets Begär" till katakomberna underground på Storsjöteatern den första november:
 
https://www.facebook.com/events/133383086869717/
 
Några livepics på WAN:
 

 
 
 
Den som av någon anledning missade bla WAN i "syndens näste" får förmodligen ny chans, då medlemmar i den obarmhärtigt grymt suveräna konstellationen ånyo kommer nöta scenen på Belsepub den 12 Juli.. med tämligen nybildade akten KORP
https://www.facebook.com/events/413725672096804/?fref=ts 
 
Ha en dödlig skön påskhelg!
 
På återseende
//
Demolithia