demolithia.webblogg.se

Mänskliga rötägg....

Kategori: Allmänt

Det syns oftast inte på utsidan. Men det betyder inte att det inte finns. Lite varstans i samhället kan man råka ut för dessa mänskliga rötägg, som likt en "ulv i fårakläder" dyker upp i ens närvaro och låtsas vilja ha en socialt vänskaplig relation, emedan det egentliga syftet är att förstöra densamma så fort tillfälle dyker upp.
Jag skulle vilja benämna detta fenomen "sandlådefasoner", vilket har betydelsen att typ "får inte jag det här av dig, så är du inte min vän, och då tvekar jag inte hugga dig i ryggen, med vilka medel som än står till buds.."
Ska man se lite krasst på detta fenomen. Vad finns det egentligen som skiljer dessa "mänskliga rötägg" från renodlade mördare? Måhända är det inte mycket.. jag menar bägge kategorier idkar uppsåt att döda.. mördare rent fysiskt, medan "mänskliga rötägg" dödar en del av ens själsliga tilltro till omgivningen...
 
NP: Necrophobic - Death To All
 
På återseende
//
Demolithia

DIABOLICAL (Carl Stjärnlöv)

Kategori: intervju

 
De har levererat en dynamisk liveritual.. I Sundsvall.. Om drygt en månad styr dödsmetalbrigaden Diabolical ånyo kosan till nordliga breddgrader,för att uppträda på Storjöyran 2013.. www.storsjoyran.se
 
Konstellationens dynamiske gitarrist - Carl Stjärnlöv medverkar i denna intervju:
 
Diabolical har en fantastisk vokiller.. Men om Inte Sverker Widgren varit sångare i bandet, vem hade det troligen annars varit?
- En väldigt hypotetisk fråga som det inte går att ge ett relevant svar på. Sverkers röst är helt unik. Han har utvecklats mycket de senaste åren och är en hörnsten i vårt sound.

I höst släpps det efterlängtade albumet "Neogenesis"..
- Vi har jobbat i flera år med det här albumet och äntligen får vi dela med oss av det vi skapat. Det vi presenterar nu är ett konceptalbum där vi förenar musik och litteratur. Neogenesis är både en skiva och en roman där varje kapitel representeras av en låt. Albumet släpps som en inbunden bok tillsammans med CD:n. Alltså inget plastigt jewelcase utan en riktig, gedigen bok. Romanen handlar om världens undergång och en ensam mans kamp för överlevnad i spillrorna av den värld som varit.
 
Jag hade förmånen besöka Necromorbus Studios under ett stadium av pre-produktionen..Finns det någon annan individ utan direkt connection till bandet som fått göra detsamma? 
- Nej. 
 

Ni har gjort några vändor på kontinenten till förmån av Neogenesis-releasen..Finns det några säregna minnen ni skulle vilja dela med er av?

- Vi levde med konstant dödsångest under den första turnén och vi lurade döden varje dag på vägarna. Bussen vi åkte med var en komplett livsfara och den brakade ihop flera gånger under turnén och vi var tvungna att stå på verkstad var och varannan dag. Vi ringde till och med i förväg till varje arrangör och bad dem att stå redo med en bilmekaniker innan vi ens visste vad nästa fel skulle vara. Sånt är livet på vägarna. Men det var en väldigt lyckad turné och vi hade väldigt roligt trots omständigheterna. Vi lyckades komma fram och genomföra alla spelningar trots förutsättningarna och responsen var oerhört bra. Vi är väldigt nöjda med båda turnéerna.
 
Kommer ni göra någon Sverige turné?
- Utöver Storsjöyran har vi inget inplanerat i nuläget så om man vill vara säker på att få se oss i år och stanna inom landets gränser så är det bäst att passa på.

Vad skiljer sig att köra live gigs i norden jämfört med kontinenten?
 
- Publiken är annorlunda. I norden är vi mer reserverade och släpper inte gärna loss så lätt. I t.ex. Östeuropa så har folk inget problem med att röja röven av sig och skrika sig hesa en hel konsert igenom. Det är ofta lite mer tacksamt när man står på scen. Därmed är inte sagt att vi här uppe är sämre fans, tvärtom så är vi nog väldigt kvalitetsmedvetna och om publiken visar uppskattning här genom att röja eller lovprisa oss efter en konsert så vet man att det finns en genuin uppskattning bakom. Sen händer det inte att folk viftar med pistoler framför scen i Sverige. Det händer i Östeuropa.

Dödsmetalveteranerna Vomitory lägger av mot slutet av 2013..åsikt?
- Ett mycket fint svenskt dödsband. Vi turnerade med dem 2002 tillsammans med Amon Amarth. Synd att de lägger ner. Jag vet inte vad de har för anledning men om det känns rätt att lägga ner så ska man givetvis göra det. Själva har vi många år kvar. Vi har kört för fullt i 17 år och det känns som att vi bara börjat. Det är ett stort och viktigt kapitel som vi inleder med Neogenesis och vi ser verkligen fram emot att fortsätta blåsa på så hårt vi kan i många år till.
 
 
Finns det någon/några outforskade platser you would die to explore? (orter ni inte spelat på än)
 
- Självklart. Alla ställen man inte spelat på än är intressanta. Det är alltid spännande med nya upplevelser, platser, ny publik och nya människor.

Vad gör ni efter Storsjöyran?
 
- Vi spelar på MAV-festivalen i Italien i Augusti. Utöver det så förbereder vi inför skivsläppet. Det kommer att bli en hel del aktiviteter, främst saker som vi presenterar på nätet. Vi kommer bl.a. att släppa en video till låten "Metamorphosis" som vi just har filmat. Vi har ägnat de två senaste helgerna åt att filma vidrigheter och en massa svart sörja. Jag har goda förhoppningar på den här videon. Jag uppmanar alla att gilla oss på Facebook (facebook.com/diabolicalofficial) och hålla utkik där efter uppdateringar. Det kommer som sagt att dyka upp en hel del godis från skivan där fram till skivsläppet den 27:e September.

Slutligen - några ord ni skulle vilja förmedla till era fans?
- Förbeställ Neogenesis redan nu! Vi har pre-order-rabatt fram till slutet av juni så passa på direkt! Här finns info om skivan och förbeställning: www.diabolical.se/neogenesis 

Så gott folk..skynda fynda medan tid är! :)

www.diabolical.se

 (Denna intervju är under rådande omständigheter publicerad på denna domän.. men gjord för SwedenMetal.se)

metalmemoriez:Rammstein..

Kategori: Allmänt

Då min cd.player, som varit mig trogen under några år, verkat lagt av har jag nödgats avdamma en annan apparatur, som till synes föredrar lyda under Banit Rocks domän, däribland  nån ny låt framförd av Rammstein med jämna mellanrum kan åhöras.
Deras låt "Du hast.."från albumet  Sehnsucht.frambringar några säregna minnen..
Det var under 1998, emedan jag befann mig på en trip  till Bryssel (då jag studerade Europa-kunskap på Tollare fhsk) som jag först stiftade närmare kontakt med den tyska akten. jag vill dra mig till minnes att jag helt på måfå cirkulerade runt de centrala delarna i Bryssel då jag sonika passerade ett källartillhåll, där de spelade just Rammstein´s "Du hast" då jag passerade,,
Kan det ha varit ödet som sammanförde mig å Rammstein i just det ögonblicket?
Eller kan det varit nån högre makt som ledde mina steg åt just det hållet?
Eller kanske man bara hade "oturen" hamna vid rätt place,the right time?
på återseende
//
Demolithia

Mänsklighetens Muzik..

Kategori: Allmänt

Sedan mänsklighetens begynnelse har det existerat musik av någon form... och det råder väl ingen tvekan om att inom den musikaliska sfären sammanfogas all världens befolkning,generellt sett,oavsett personligt tycke och smak. Jag menar.. vem har inte stått nära scenkanten då ens favoritartist/band genomfört en liveritual utan nåder?
Och när man väl står som "förhäxad" av det florerande soundet, spelar det då egentligen någon roll om bandet som levererar det dynamiska setet är ",mainstream" eller mer eller mindre underground? Det är väl soundet som är det mest väsentliga?
Via lite research i detta ämne på bla google dök denna länk upp: http://hdl.handle.net/2077/31604
Men trots att musik i en universiell aspekt sammanför människor oavsett nationalitet, är det just densamma komponent som särskiljer...
Sedan jag började min åhörarbana av rock/metal senare delen av 80-talet har mina snäckor oskadliggjorts förevigt av akter vars skulle kunna anses tidlösa, men som samtidigt riskerar drunkna i förglömlighetens eviga domän..
Vem kommer om ca 10 år minnas det genuina som förgäves kämpar för att nå upp till ytan i skuggan  av det"falska",som utan minsta motsånd anses som vinnare utan det minsta mostånd som eventuellt skulle kunna uppnås?
Såå.. med andra ord.. är inte musik det universiella språk något som alla levande varelser (borde) förstå och anamma..?
Människor kan väl inte vara dummare än att de inte åhörsammar sin animailska sida?
I så fall är all världens djur mycket smartare! Det uppskattar iallafall det genuina! Vare sig de är tama eller vilda, så har de oftast förmågan det skämda från det onda goda...
NU ids jag inte ägna mig åt dessa tankebanor mer.. men om det är nån som orkar läsa detta..hoppas jag vederbörande delger sina egna tankar etc..
 
På återseende
//Demolithia

Bear Bone Company (B.K)

Kategori: intervju

 foto: Ove Lundqvist
 
Medan de flesta andra försöker hårt, levererar Bear Bone Companybestående av:  B.K. - Crazy gitarr och Leadsång ... Beniz - Flaming bas och sång
Knauz - Hud Tormentor lätt en stadig, smutsigt sound kombinerat med energiska gitarrer och röd-fullblods sång. Under rådande omständigheter, publiceras denna intervju, gjord för SwedenMetal,med BEAR BONES vokiller,tillika dynamisk strängbändare, B.K.,  på denna domän..

Hur kommer det sig ni kallar er Bear Bone Company..
- Namnet BEAR BONE COMPANY skall ge en känsla av en sammansvetsad enhet med gemensamma värderingar och visioner. Samtidigt finns där storhet, styrka och soliditet och vi har valt att se det som ett "kall" på vad vi förväntar oss kommer att bli en stor enhet, familj eller vad du vill med själva bandet i spetsen. Varifrån vi kommer att leda våra fans eller "Troopers". ;)  
När kommer debutplattan?
- Vi har för avsikt att gå in i studion under sensommaren/hösten för att spela in en debutsingel med tre spår. Därefter ligger vägen helt öppen och alla eventuella hinder kommer att undanröjas as we go så att säga.
vad gör ni om ca 20 år....
-BEAR BONE COMPANY kommer att växa sig starka och därmed också bertaktas som ett band bland de största.
Drömarena utföra liveritual på vore?
- Madison Square Garden skulle sitta fint för att tänka stort. Sedan ser vi det som att vi beträder vi The Garden varje kväll, på varje scen oavsett om det är ett badrum eller en arena.
Ni spelade med WOLF 1 juni..finns det någon annan akt ni "drömmer" öppna åt?
- Det finns så många bra akter out there men visst, att öppna för Black Sabbath vore gott.
Var är det mest troligt man kommer få uppleva en liveritual levererad av Bear Bone Company i sommar?
-BEAR BONE COMPANY kommer att kunna ses och höras bl a att på ROCKVIKEN i Frövi under augusti. Det kommer även finnas tillfällen i både Karlstad och Göteborg. Stay tuned....
Största källa till inspiration?
-Svår fråga, inspiration kommer oftast ifrån saker som händer runtomkring oss i världen som kan kännas tillfredställnande att reflektera över. Typ. 
Favoritlåt på er reportoar att lira live?
-Burkitt Lymphoma är en av mina personligta favoriter. Den låten behandlar ämnet barncancer och som är just en reflektion av en period när min son blev drabbad. När jag skrev den låten insåg jag att den även fungerade som en del i processen i att komma vidare efter att behandlingen var avklarad för det är varje förälders mardröm att se sitt barn behöva gå igenom en sådan grej.
Så det är en tung låt som även ger tillfälle att improvisera en hel del på gitarren live.  
Vad särskiljer er från band som tex Bourbon Boys..?
-Säkert massor.
Några sista ord till era fans?
- You´ll be fine as long as you´we got BEAR BONE COMPANY !!!

Grá - Necrology Of The Witch

Kategori: Allmänt

 

Grá rör onekligen om i den svarta kitteln, på den 6-spåriga MCD:n "Necrology Of The Witch"! Inledningsvis klämtar de dystra kyrkklockorna med en klang som löftesrikt nog är tillräckligt doomaktigt nog för att eventuellt göra exempelvis GHOST gröna av avund.. Den genuint råa och karga atmosfären som viner genom merparten av ljudbilden är oerhört episk till den grad att det åminner om något som Burzum+Setherial+Gravemaster+Scorched skulle kunna åstadkomma.. Även Watain skulle kunna haft finger med i spelet vad gäller utformningen av konceptet som utspelar sig i öronsnäckornas närvaro...

Med Necrology of The Witch bringar Grá det bästa av ondskefullt episkt sound från blackmetalerans mest betydande epoker till en ny outforskad dimension..

Betyg 9/10

Denna review är även gjord för SwedenMetal.se

WOLFstinens...

Kategori: Allmänt

 
Vargen är ett av de ståtligaste djur som finns..och den är betydligt mindre harmlös än de flesta andra rovdjur..inklusive människan som djurisk art! Och att just vargen figurerar som inslag i en rad bandnamn och musikaliska preferenser är väl allmänt känt.. Exempelvis Watain:
 
Men även det tyska metalbandet VARG har införlivat detta "bestialiska" djur i sina texter..
 
Ett av de mest renodlade heavymetalakterna som existerar dags dato är brigaden WOLF, som huvudsakligen residerar i mina forna hemtrakter med smärre omnejd..
Nyligen erhöll man ynnesten att få möjlighet bevista deras releaseparty för bandets egenhändiga varumärke WOLF Absinthe, som tillverkats och distributeras via anrika Sankta Annas Bränneri http://www.sankta-anna.com/ 
och kvällen till ära celebrerades även urkraftsfiguren i den dynamiska Wolfbrigaden, då han fyllde 40 år ungt! 
 
Då jag fram till nu beskådat otaliga live-ritualer av ett flertal band, må jag säga WOLFs ritualer är bland de bästa som levererats, sedan jag såg dem live första gången på Nordic Rage metal Festival i Boden 2009!
 
här är några bilder från senaste Wolf.live ritual-upplevelsen, som de avverkade med dynamiska Bear Bone Company!  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.651958664820629.1073741842.339192459430586&type=1
 
WOLF-sinnet will forever live on I hope.. eller vad säger du "Viper"? 
 
Och wolfstinsensen man kände innan denna spektakulära afton är nu kanske stillad en aning.. annars är det väl bara att slänga på någon av plattorna bandet editerad.. eller spana bilderna.. eller laga till nåt smarrigt som innehåller bl.a
 
Nu är det snart dagz för mer galna upptåg.. och dra på trissor..man ska frångå metalstuket en aning, och omgärdas med punkfasoner aftonen till ära..
 
På återseende
//
Demolithia
 
Eftersom det är fredagskväll..så säger man cheerz!!! och hoppas de som bemödar sig läsa detta får en pleazant weekend!