demolithia.webblogg.se

Voodo Queen Management...Dark Star Records

Kategori: Allmänt

 
https://www.facebook.com/vqmmng/
https://www.facebook.com/darkstarrecords/
 
Då både amerikabaserade VQM och Dark Star Records har åtminstone en gemensam nämnare som stavas Methane, är det kanske lämpligt nämna dem båda i ett och samma entry..på svengelska..
 
The fact that Methane involves the two americanborned brothers Tim Scott and Dylan Campbell, sure as hell ain´t no secret to those familiar with the band by now..  https://www.facebook.com/methaneband/
 
Ever since I at first got the awearness of this awesome band (Methane), it was a  extremely blessing to watch their liveritual at Metal Inferno, in Northern SwedenSoil...
 
And once again, before the guys in the extraordinary band, Methane, heading for a few days tour in february, I got the lucky opportunity to witness their liveritual once again.. lucky me!
 
 
One can only hope the guys come back safely to Sweden.. and that Dylan keep his shoes on his feet.. 
 
På återseende
//Demolithia
 

Sorghegard - Holocaust Of The Holy (review by scumfuck)

Kategori: Allmänt

Scumfuck är en individ jag lärt känna på sistone, och jag bad honom helt sonika göra en review av valfri skiva.. resultatet kan skådas nedan.. Enjoy the filth..//Demolithia
 
 
Sorghegard är en Sundsvallsbaserad svartmetallkvartett bestående av Thurz på gitarr, Svavel på sång, Blitz på trummor och Kraath på bas. Bandet formades i slutet av nittiotalet men lades kort därefter på is och såg av olika anledningar varken scenen eller dagens ljus på många år. Deras debutskiva Holocaust of the Holy släpptes 2011.
Sorghegard spelar en rå och aggressiv form av kompromisslös black metal som håller hårt i de element som utgör genrens kärna, instrumentalt såväl som textmässigt.
Texterna sammanfattas bäst av albumets titel, "Holocaust of the Holy". Återkommande teman är krig mot himlen och dess invånare, djävulsdyrkan, svart magi, m.m. Underhållande!
Gitarrerna är nedstämda och tunga och levererar många mörka riff som sätter en underjordisk stämning omedelbart i låtar som Summon the Wardemons och Channeling the Bloodstorm. Skivan är heller inte utan gitarrsolon och trots att undertecknad är skeptiskt inställd gentemot dylika inom just black metal måste jag erkänna att där de dyker upp på denna skiva är de gång på gång en glad överraskning som spelar utmärkt in i låtens stämning och tema.
Som så ofta inom genren är basen nästintill ohörbar och därför svår att kommentera, men ett extra lager mörker är naturligtvis aldrig fy skam. Tyvärr är det svårt att säga mer än så.
Låtarna kompas nästintill konstant av obevekliga blast beats. Kortfattat, men ganska tillräckligt.
Svavels skrik toppar hela baletten, och nog är det demoniskt, men det utmärker sig tyvärr inte i mina öron. Måttet och tonerna hålls, men det hade kunnat göras bättre. Produktionen är ren för att vara black metal, och det fungerar bra för Sorghegard.
 
Allt som allt är skivan skickligt utförd, med en tydlig röd tråd utan att bli enformig eller tråkig, med flera utmärkande spår såsom Malignant Demise of the Holy One, Sodomy and Goatlust och tidigare nämnda Channeling the Bloodstorm. De mer negativa synpunkterna  jag har haft ovan är små i jämförelse med den överskridande upplevelsen den här skivan bjuder på. Den är precis det den försöker vara, varken mer eller mindre, och det den gör, gör den inte bara bra, utan utmärkt. Något av det råaste jag har hört från Svea Rike under de senaste åren, och jag rekommenderar den varmt till alla som gillar aggressiv och rå black metal i stil med Panzer Division Marduk.

Devil´s own.. bands

Kategori: Allmänt

 
Under alla år som paasserat sedan jag kom i kontakt med band som levererar en lite mörkare aspekt av genuin metal, är det endast ett fåtal konstellationer som verkligen ger mersmak och får en svulten själ längta efter mer eargasm..
Sorghegard, Methane, Desolation, Setherial, Turbocharged, WOLF, Havamal,Bulletsize,WAN.. för att nämna några..
På återseende
//Demolithia

Metalkalender för 2019?

Kategori: metal

 
 
För vissa s.k. "metaldemoner" är DEMOLITHIA oerhört välbekant.  For both evil and worse. Hon skräder inte proklamera vad hon egentligen tycker och tänker i sitt mörka sinne..Hon räds inte lite blodspillan i kritvit snö då "metaldemoner" ämnas förevigas.. Hon slulle kunna gå genom eld och vatten för sin övertygelse. Det vet de som känner till henne. 
Vid några tillfällen har hon låtit trycka upp metalkalendrar med fastnaglade images of extreme metalhordes..
Om det mot all för\m/odan skulle finnas intresse för metalkalender gällande 2019,(med tex Methane,Valkyrja etc.. så är det bara sända nån request till demolithia666@gmail.com
Signed in blood ofcorpse!
 
På äterseende (perhaps)
//
Demolithia

EDGELAND- CABINE11VEN

Kategori: Allmänt

 
EDGELAND är ett hårdrockande Heavy Metalband som bildades 1993. då  tre fjuniga tonåringar hittade varandra i skolans musiksal. Influerade av bl.a.  Iron Maiden, Metallica, Guns n´Roses, är de inne på sitt 23:e år tillsammans... Trots det är de fortfarande osignade.. (???), vilket kan bero på en mängd orsaker  som jag i min vildaste fantasi inte ens vågar spekulera i...även om det nu skulle råda hårdsmälta på deras nyutgivna ep - titulerad Cabin E11EVEN vilken inte låter helt oävet, även om soundet inte riktigt är min kopp te... 
Jag säger varken bu eller bä,   men jag har hört betydligt bättre alster.. och definitivt sämre..
 
 
 
 https://open.spotify.com/album/3A0lPLPv6XAIi0184ozLsn?si=OB3N8NmPSsqHTpG6e4QJ5g
 
Betyg::högtflygande 4
lågtflytande :2
 
På återseende
//Demolithia
 
 

Dalarna rockin´out in metalyear 2017...

Kategori: Allmänt

 
 
 
Dalarna Metal and Hardrock är en sida på facebook som blandannat förmedlar kommande event och nyheter inom merparten genres, dvs det mesta inom sfären som berör allt från Metal,Punk,Hardcore,Grind,Death Metal,Black Metal,Grunge.Glam.Sleeze... typ..
https://www.facebook.com/pg/Dalarna-Metal-and-Hardrock
 
Innan de ödesdigra nyårsklockorna klämtade ut sista andetaget för 2017 hanns det med ett något episk trip till djupa dalgångars förtrollande landscape.... Med andra ord hanns det med både Broken Dreams i Galaxen på Lilla Helfvetet under tre bitterljuva kvällar i rad..
 
Första kvällens liveritual var egentligen 
trots att CHAINWRECK gjorde mer än sitt allra yttersta i ett tappert försök att förgylla ankomstdagen...
Bildbevis lär eventuellt dyka upp på Chainwrecks facebookpage, då  de fått fingrarna ur ****** och kommit till skott..    https://www.facebook.com/chainwreck
 
Nåväl, på andra dagen uppstod "Devil´s Own horde" (METHANE) from the underground unholy depths med syfte att make you "Pray for Death" in the "Stone Garden.."
Damn, vilket metalliskt inferno som studsade mellan väggarna, och som ännu ekar i snäckornas ihåliga sfär, då Jimi Mästerbo ackompenjeras av vapendragarna  Scott &Campell samt "metaldemonen" Ekman, (vilken troligtvis lätt hamnar på andra plats gällande sveriges bästa trummisar just nu..)
 
Methane live 29/12 2017:
 
 
 
 
 
 
Och som utlovat aviserade the  Devil´s Own band a killer great new song from upcoming album (2018) on last live ritual 2017.. titled "Thin The Herd.."
 
check out "devilish horde, (if you haven´t already)
https://methanemetal.wordpress.com/
 
CORRODED @ Lilla Helfvet  (Mora) fick utgöra final destination på denna något episka "villfarelse" utanför länsgränsen (jämtland). Det var ett fucking true pleasure afterall  att beskåda en akt (Corroded), vilken man haft kännedom om sedan 2008, på liten helfvetes scen i Mora av alla ställen!
Några bilder:
 
 
Med någorlunda "klassiska" Corroded slagdängare, såsom:  Time and again,  6 ft of anger, "Age of Rage" rockade Corroded in nya metalåret 2018 på a place called lilla helfvetet.. and made heaven burn in hell!..typ..
 
 
Summa summarum:
chainwreck 5/10 på hejdundrande richterskala
Corroded 7/10
Methane 9/10
 
 Tack som fan loveable folks one met along hellish year 2017.. might meet you again beyond..
På återseende
//
Demolithia