demolithia.webblogg.se

Cursed 13 + Astrophobos + The Ugly..

Kategori: Allmänt

True metal is better off live!
Det var en av anledningarna till att man packade ryggsäcken med essentiella pinaler och "pinade" sig upp ur "kistan" okristligt tidigt en helt vanlig fredag för att inte riskera missa tåget som skulle föra mig till Stockholm, där de 3 oheliga akterna - Cursed 13, Astrophos & The Ugly ämnade framföra dynamiska liveritualer sedan mörkret jagat bort det obarmhärtiga dagsljuset...
Det må erkännas att man blev lite förvånad över spelordningen.. Borde inte ett band som har releaseparty gällande nyligen ederat album agera headline??!!  Allraminst då de "debuterar" live?
Nåväl, alla önskningar kan inte gå i uppfyllelse.. Astrophobos gjorde ett bestående intryck (trots att man kanske hoppats på att de kanske kunde avverkat t.ex "Darknorsk", från "Unchaste-tiden.. eller överöst publiken med lite "Smurfhat".. :) ) Men då hade det förmodligen inte blivit lika seriöst..
 
 
 
 
Jocke Wallgren gjorde iallafall suverän insats!
 Grymt schysst liveritual guys!
The Ugly man knappt hört talas om innan den aktuella aftonen, men de gjorde nog starkast intryck av alla 3 akterna tillsammans, då de åminde om nån sorts mix av Naglfar/Dark Funeral/Primordial åtminstone vad gäller scenuppenbarelse....
 
 Att Fredrig Wigdigs (ex -Demonical) är en fenomenal trummis råder väl kanske inte heller nån tvekan om..
 
www.facebook.com/theuglyofficial
http://open.spotify.com/album/4XodAfbxvBWUQkwMK3ggwN

Hade det inte för att Cursed !3 skulle spela denna "ödesdigra kväll, så tvivlar jag på man övervägt ens åkt iväg..men å andra sidan hade man nog ångrat sig bittert om man inte gjort det..
 
 
 
 
 
 
Den oheliga alliansen var onekligen "dressed to kill" dvs beväpnade med diverse instrumentarsenal då de  bla avfyrade "Vrede", Death N Roll", "Seductes", "Marorna kallar".. MAGNIFIKT!!
www.cursed13.com
https://www.facebook.com/pages/Cursed-13-Official/478871268804066
https://www.youtube.com/channel/UCCccUAhlj0XRw2bUwXATe0w

Men innan "marorna" hann återkalla mig till vardagens obarmhärtiga ljus, då det var dags återvända till en gråtrist vardag..hann även jag avfyra några vassa..shots offstage.. vilka kan ses bla i detta album: https://www.facebook.com/demolithia.ultimatehell/media_set?set=a.273609049463429.1073741880.100004430081372&type=3
 
Tack  Tenebrae et Mortis Productions och  Vintermörker för denna suveräna tillställning! Och banden ofcorpse! för att ha levererat dynam
 
På återseende
//
Demolithia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ungdomlig musiksmak...

Kategori: Allmänt


Det är ju nästan så man blir aningen upprörd när man möts av dylikt.. Vad är det egentligen som unga  i dagens  samhälle inte gillar gällande den musikaliska gebiten? Oavsett genré, så är musiker, vare sig de lirar blackmetal, dödsmetal, thrash, pop, rock eller techno..eller liknande, hårt verksamma individer! Som förtjänar ALL respekt!
De bidrar, oavsett ålder, eller hur länge de florerat inom scenen, med något som i slutändan gynnar samhället!
Oftast får otaliga av dessa musiker streta på i motvind, storm, orkan or whatever innan de kan skåda tillstymmelse av bris vid horisonten.
Att band som Hypertension, lyckats tillskansa sig ett kontrakt med skivbolag, varän det må vara, är få förunnat!
Och det faktum, att det finns akter i vårt avlånga rike som "harvat" på i åratal utan smärre framgång..
Med risk att låta som en lokalpatriot, eller t.om jävig, då jag hyllar dessa unga streber, som VÅGAR satsa, på det de tror på..
varför inte börja uppskatta det nya som levereras, istället för att hålla fast vid det gamla? Det är ju trots allt dagens ungdom som ska leva i morgondagens samhälle..
Ungdomar - förena er! Lyssna på det som erbjuds och gör vad som står i er makt för att göra scenen "levande" igen!
Ty scenen kan inte vara "död"
Dinosaurerna "dog ut" för miljontals år sedan, låt inte detsamma hända musikaliskt sett..
 
På återseende
//Demolithia

Human Harvest..

Kategori: Allmänt

Att säga himlen är blå. är egentligen kanske lika felaktigt som att påstå jorden är rund.. ty det finns alltid enstaka vrår att utforska.. allraminst inom metalsfärens domäner..
Human Harvest tenderar vara ett dyligt..
 

Human Harvest  låter mer som ett dödsbringande bandnamn..
 
- Namnet är taget från Circle of Dead Children’s makalöst bra skiva “Human Harvest”. 
 
Projektet upplevde det obarmhärtiga dagsljuset 2006..Var det för din koncentration fanns på annat håll (Syn:drom) som lågan åter tändes ca 6 år senare?
 
- Jag är beroende av projekt, jag har alltid minst två projekt aktiva vid sidan av Syn:drom. Med Human Harvest så spelade jag in två demos/ep som släpptes 2007 och 2009. Dock hade jag redan I slutet av 2005 två demos inspelade, men jag kände att dom inte var bra nog att släppas. Från 2005 fram tills nu har jag spelat in minst en demo per år, men aldrig känt att jag gjort bandet rättvisa. Det har hela tiden vart en jakt efter det perfekta soundet. Jag har till exempel änvant mig av riff som jag skrev 2005, som nu har hittat sin perfekta plats i låtarna. Så största anledningen till att det lades på is, var att jag inte lyckades skriva låtar som jag var tillräkligt nöjd med. 
 
En serie  varierande influenser uppges via Human Harvest´s fb-sida.. Vad ligger dig varmast om det mörka hjärtegemaket?
 
- Några av de största influenserna från dag ett har vart Fuck I’m Dead, Skitsystem och Nasum. 
 
Nyligen förstärktes akten av Millie Crampton..
 
- Jag såg hennes huvudband Craniation spela på nyår 2012/2013, och hörde något i hennes röst som jag kande skulle passa Human Harvest perfekt. Hennes sätt att sjunga och hennes rytmik kändes som gjorda for låtarna. Efter att hon accepterat en plats i bandet skrev jag om några av riffen för att passa hennes röst bättre, och det lyfte låtarna till en ny nivå.  
 
Varför bör man lyssna på Human Harvest?
 
- Gillar man snabb extrem musik som rör sig fritt mellan olika extrema genres så bör man kolla upp Human Harvest!
 
Human Harvest instrumental preview..  http://youtu.be/xBnJQsfSifA
 
 På återseende
//
Demolithia

Dead Awaken ( Jörgen Kristensen )

Kategori: Allmänt

Den mellansvenska staden Västerås, kan inte bara stoltsera med bl.a den dödsgrymma konstellationen Godhate.  Från abyssen härstammar även trion Dead Awaken, vars vokiller, gitarrist och tillika låtskrivare, Jörgen Kristensen avyttrar diverse fundamentala sanningskorn..

 
Bandet har existerat sedan 2002, varför har det tagit över 10 år få ut debutskivan?

- Vi bytte ganska mycket folk första åren. Det går åt mycket tid och energi för att hålla bandet flytande då.  Vi skickade runt en del demos till skivbolag, men det var ingen som nappade. Sedan bestämde vi oss för att spela in plattan och försöka få napp. Dan på Abyss blev intresserad och vi har varit väldigt nöjda med honom.

 Berätta lite om "Where Hope Turns Dripping Red"...

- "Where Hope Turns Dripping Red" handlar till största delen om krig och dess totala vansinne. Den enda avstickaren är väl egentligen Venom of the population, som handlar om politik.

5 bästa dödsmetalbanden genom tiderna?

- 5 bästa banden? Hmm... Bolt Thrower, Vomitory, Immolation, Suffocation, Cannibal Corpse

"Scenen är död.." är ett uttryck som uppdagats emellanåt..

- Scenen är död? Låter som skitsnack. Har ju spelat death metal ganska länge, så jag har sett scenen dö och resa sig flera gånger. Verkar lite trögt i Sverige just nu, gissar att det går bättre längre söderut, i Europa.

Dead Awaken residerar i samma stad som Godhate...

- Godhate kör sitt race och vi kör vårt. Det är ju bättre med 2 bra band i samma stad, än bara ett! Det finns ju (och har funnits) fler extrema metalband i Västerås. Tex Entrench, Hatecharge, Anachronaeon, mfl

2008 nötte ni scenen tillsammans med Vomitory & Souldrainer i Östersund, skulle ni återvända om chansen gavs?

- Det är klart att vi skulle åka dit igen, om tillfälle skulle ges! :-)

Drömarena utföra liveritual på vore..

- Drömstället att spela på vore ju typ Summer breeze. Att se Vomitory mangla inför 5000 galna tyskar var häftigt..

Vad smider Dead Awaken för "onda" planer i dagsläget?

- Just nu skriver vi låtar till nästa platta.

Några sista (dräpande) ord..

- Klassiska, klyschiga sista ord : Stötta era favoritband! Se dem live! Köp deras skivor och tshirts, så de har råd att fortsätta producera musik!

Couldn´t said it better there Jörgen!

Förutom Jörgen Kristensen (gitarr, sång + bas på skivan "Where Hope Turns Dripping Red") består Dead Awaken av:

Mats Blückert - trummor och nytillskottet Fredrik Gustafsson på bas.

http://www.facebook.com/Dead.Awaken

http://www.reverbnation.com/deadawaken
www.officialabyssrecords.com