demolithia.webblogg.se

"häxbrygd deluxe.."

Kategori: Allmänt

 
 
Häromdan snackade jag litegrann med en bekant som råkat ut  för feberförkylning  typ nu på höstkanten.. Tur att vederbörande inte drabbades av detta helvetes dilemma i somras som en annan tydligen gjorde.. Men hursomhelst  så finns egenhändigt beprövad metod bli fri dilemmahelvetes skapet.. i viss mån..  Nu är det ju inte säkert det funkar 666 % hos alla som lider.. men ,men.. väl värt give it a try iaf?
 
"häxbrygd a´la Demolithia:
 
 diabolic whisky
hellish hot tea..
smooth honey
isande stark halstablett
 
 
-------
fyll del av muggen med whisky
häll varmt te över
droppa i några skedear flytande eller fast honung samt en eller par halstabletter..
----------
sen e det läge självdö en smula i väntan på verksam efftekt, vilket kanske inte funkar på alla..
men nu har jag delat mitt recept iaf..
 
"Enjoy The Filth.."
 
På återseende
//Demolithia
 
 
 

"whispers from the dead.."

Kategori: Allmänt

 
Om några veckor är det på flera ställen hög tid för halloween.. I enlighet med ursprunglig definition av denna högtid rimmar det lite illa hur den utvecklats på sistone..
 
Halloween enligt wikipedia (i korthet):
"Halloween eller Hallowe'en (från engelskans Hallow, "helgon", och e'en - kortform av evening, "afton")[1] är en högtid som i sina ursprungsländer firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår, slog den igenom i Sverige under 1990-talets andra hälft. Där firas den inte sällan även på andra dagar, som helgen före Allhelgonadagen.[2]. Även andra dagar kan förekomma.[3] En Halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer, och gå runt i kvarteret för att be grannarna om bus eller godis, liknande påsktraditionen med påskkärringar i Sverige och Finland. I engelsktalande nationer kan denna högtid även gå under benämningen "Allhalloween",[4] "All Hallows' Eve" eller "All Saints' Eve".
 
För mig är döden del av livet.. Kanske därför jag gillar låtar såsom "whispers from the dead" (Vomitory), eller Naglfar´s låt "Harvest"... eller ep´n titulerad "De dödas träd" (som jag förövrigt kan berätta egenupplevd story om vid något tillfälle om nån skulle va intresserad..
 
Listan över låtar med tema döden som tilltalat mig mest genom åren skulle kunna göras hur lång eller kort som helst.. men kontentan av det hela är att de upplevevelser jag personligen haft i dödens makabra närhet, ingalunda påverkat min taste of death through musical style.. thus mankind are  "Equal in the eyes of death.." No matter fucking What..
 
På återseende
//Demolithia
 

from the underground - METHANE

Kategori: Allmänt

METHANE är ett  av otaliga undergroundband man stiftat bekantskap med på sistone. Vokalisten tillika bassisten Tim Scott klargör ett och annat undermåligt i denna intervju på svengelska som likformats även kunna figurera i SwedenMetals forna domäner..
 
Ert senaste album "Devil`s Own" är en av mina favoriter, med tyngd både i det musikaliska och textmässiga..
- Ja tänken bakom Methane och musiken är enkelt. Jimi och jag ville komma ifrån döds metal som vi båda har spelat länge. Vi vill spela något med mer frihet och groove mer komplicerat än så är det inte. Vi tar inspiration från allt antar jag. Texten kommer mest från mina inre demoner men inte allt kan vara så jävla seriöst. 
 
Låten/videon till "Hang me High" är bland det bästa jag hört.. 
- Hang Me High videon inspelas på Paintball Parken i Sifferbo 2014. Vi fick äran att spela in videon precis före parken öppnade för allmänheten..
 
I en intervju nyligen nämndes whisky+ cola ("whiscola")  som en av dina favoriter? Något annat du föredrar? "Whiscola" låter btw som form låttitel?
 
-Själv nöjer mig med en kall öl men då och då njuter man av Jack and cola eller Jägerbomb. 
 
People in Sweden have now and then brewed the illegal liqeur called "brännvin" (moonshine), are you familliar with that?
 
- Ja själv klart. Här i Dalarna finns det gott om brännvin.
 
(a Swedish band even made a song/video about moonshine)
 
 
When you guys have been on tour.. Have you lost any instruments?
Vad är det värsta ni varit med om på era gigs? 
 
- Nej, inga förlorade instrument. Det värsta vi har varit med på måste vara på vägen hem ifrån Trondheim mitt i vintern, då vi körde en van vi lånade av Mimikry in i en snödriva. Vi fick stå ute på skogsvägen tills någon med en traktor kom förbi och drog upp oss. 
 
Finns det något ställe ni aldrig skulle besöka igen? 
 
- Vi har haft tur med spelställen faktiskt och vi existerar för att spela live på små som större ställen. 
 
Bästa spelställe?
- Ett av mina favorit gig som Methane har fått göra är nog Rage of Armageddon Fest i Brooklyn, NY. Då fick vi spela med en massa coola band som t.ex  Hobs Angel of Death and Whiplash bl.a.  
 
Your blood borned brother,mr.Campbell, are also a member of Methane.. fungerar det bra ha syskon i bandet? 
 
- Ja, absolut, Dylan är min bror men för mig är Jimi och Olle också mina bröder. 
 
Kommer ni överens bra, även privat? 
- Ja, det gör vi även om vi bli osams ibland som syskon kan. 
 
Har du fler syskon?
 
- Ja, jag har en syster som bor i Alaska. 
 
Videon till låten "Hang me High", som vid en första anblick syntes vara  inspelad på high Chaparall i Sverige, har förmodligen liknande  motsvarighet i USA?
 
- Jo då många sådana ställen. Wild West City t.ex. men det är en stor del i den amerikanska kulturen. 
 
I vilket land skulle du helst vilja tillbringa semester? Why?
 
- Lite svårt svara på, eftersom jag gillar båda storstäder och värme men det kanske skulle bero på humöret. För mig som musiker  finns inte pengar eller tid till sådana resor, så att åka ut på turné är min kind of semester :)
 
Bästa konsertminne?
 
- Det finns många som Rage of Armaggedon Fest, våra resor till Finland och på båten dit. Methane har spelat över 60 gig i 6 olika länder och på 2 kontinenter. Före det har jag varit ut på turné med mina gamla band såsom Revenant då vi var på turné med Morbid Angels "Live Madness" tour i USA, och senare i Europa.
 
Vid vilken ålder kom du först i kontakt med rock/metal?
 
- Hmm jag tror jag var nio, då jag köpte mitt första kassettband - Kiss Dynasty skivan. 
 
Hur skiljer sig scenen i Amerika jämfört med Sverige(Europa)?
 
- De verkar ganska lika faktiskt. Vissa klubbar vill inte betala gage och ibland är publiken svårflörtad. Methane har varit on tour il USA en gång redan. Spelningarna var över förväntning, men vad jag hört från kontakter over there, är det är tämligen lika svårt som här i Sverige.
 
Med facit i hand.. skulle ditt liv se annorlunda ut idag än då du var ca 20 år? How?
 
- No, jag gör det jag älskar. Musiken är min addiction och jag skulle inte vilja ändra något. 
 
Vilken musiker, död eller levande skulle du 
/ni helst vilja träffa igen? why?
 
- Hmmm, Jag är ingen "star struck" och den roligaste med att spela är att träffa nya folk och andra musiker. Så jag har ingen riktig hero som jag vill träffa så där på rak arm vad jag kan tänka på nu... 
 
Vad smider ni för ondsinta planer i dagsläget?
 
- Just nu har vi planer att släppa en video samt har vi en massa gig i planering. Man får hålla koll på vår Facebook eller Twitter för ny turné info. Det blir nog en Svensk runda i mars som det ser ut. 
 
Final Words to fans?
 
-Fortsätt stödja underground metal och live scenen för att hålla den väl smord. METAL är kulturellt betingat..
 
Methane har en hemsida
 
Facebook 
 
Twitter @methanemetal
 

Zornheym - Where Hatred Dwells and Darkness Reigns

Kategori: Allmänt

Det är sällan symfonisk metal vinner gehör hos mitt mörka själsliga innandöme. Dock finns enstaka undantag. Ett av dem lystrar till bandnamnet Zornheym.
 
However, om man bortser från de symfoniskt instrumentala kör-inslagen är detta album jäkligt bra, vilket i viss mån åminner om att både King Diamond och Carach Angren gör något gemensamt i studion och/eller på scen.. Men jag håller med den bekanta musikern som en gång nämnde något i stil med.. "stråkinstrument och körinslag hör ej hemma inom renodlad blackmetal"!
Betyg? Med tanke på det är extremt bra musiker med bakgrund inom andra extremt grymt awesome konstellationer ger jag dem 3/5
Men jag skulle troligtvis inte köpa nån mer utgåva om inte stil ändras en aning, då mer oldschool bm/döds är att föredra..
 
På återseende// Demolithia