demolithia.webblogg.se

Ur dödlig synvinkel..

Kategori: Allmänt

 
Under alla de år man varit verksam i utkanten av metalsfärens nattsvarta domäner, har diverse akter passerat revy. Åtskilliga gånger har man fått en del av sin "döds(metal)längtan" dämpad, som tillexempel då Vomitory hade releaseparty gällande albumet "Carnage Euphoria", med  Dark Funeral som gästande "metaldemoner" i katabomberna på Nöjesfabriken i Karlstad. Och nu, då Vomitory för sista gången höjde volymen och lät den genljuda mellan trädstammarna i de mörka värmländska skogarna, till att för sista gången låta allt annat än "Whispers from the Dead", dominera ljudintervallerna... 

Ungefär samtidigt som Vomitory formades i slutet av åttiotalet, bildades konstellationen God Macabre. Den gemensamma nämnaren för dessa konstellationer lystrar till namnet Tobias Gustafsson! - en av Sveriges(världens) bästa trummisar!

Ett Urval bilder på God Macabre:

 
 
 
 
 
 Pampigt mäktig liveritual God Macabre!
 
Den svenska läkarkåren  får se upp och beakta sin fortsatta existens.. om de har som målsättning förbli dominerande faktor inom sjukvården,  ty de har fått smärre konkurrens - av "doktorerna" i General Surgery, som avverkade en rond av bloody Goregrindande intermezzo in the "House Of Dead", och  avfyrade en serie sylvassa salvor, som det är få förunnat uppleva mer än en gång..
 
 
 
 
 
 
 
Med ca 1 års marginal har Vomitory existerat ungefär lika länge som en av mina bröder.. Men  till skillnad från min bror, som förhoppningsvis kommer inhalera den nordiska luften många år till, så growlade Vomitory fram sina sista utpustningar, framförda av bla Erik Rundqvist, vilken fick bistånd genom assistans av den "aktiva dödshjälpskåren", bestående av bla  At The Gates vokiller - Tomas Lindberg...
 
 
Innan den värmländska horden sjungit på sista versen och förseglat sin dynamiska arsenal för gott, hann de med riva av en serie grymma ackord, magnifika riff och andra brutala tongångar..
 
 
 
 
 
Men även det mest intensiva dödsögonblicket tar slut at some point och då gäller det att eliminera sig själv från kryptan..
Och jag kan nästan slå vad om att de drygt 600 "förtappade själarna" som infann sig på "House of Death" det ödesdigra datumet 27 December, är  betydligt fler än de som ämnar överstiga tröskeln till kyrkan man passerar på vägen downtown..
All evil things comes to an end.. så även the story of Vomitory, som skrivit sista kapitlet i sagan om "deathmetalwarriors", efter ca 24 års trogen tjänst i den svenska dödsmetal elitstyrkan!
 
Fenomenalt avslut på metalåret 2013 var det iallafall! Eller hur Ola Bergli?
 
På återseende
//
Demolithia
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: