demolithia.webblogg.se

Studiosession med Souldrainer..

Kategori: Allmänt

Inom Östersunds metalscen existerar i dagens läge en hel del dynamiska akter.. AEON, Bulletsize, Djävulskap.. och Souldrainer!
Den sistnämnda konstellatioen har alldeles nyligen äntrat studion med syfte att fram till början av Januari konstruera ytterligare ett mästerverk.
Det dova trummandet som ljuder någonstans ovanifrån,leder mig uppför "stairways to..Heaven´s Gate". In till Empire Studios, där Marcus Edvardsson hemtamt sitter vid ett gigantiskt mixerbord och samspråkar med Hugo Nylander, vilken intagit sin rättmätiga position - på trumpallen.
 

Då killarna sysslat med trumpålägg mestadels hela dagen, är en välbehövlig paus på sin plats och vi slår oss ner i soffan som är pacerad i ena vrån i lokalen.
 
Ni kommer ha med 10 låtar på detta album....Är det rakt igenom original? Eller kommer ni anamma nån cover?
- Vi kommer bara ha med eget material. Ingen cover alltså.
Kommer ni surprisa med något bonusspår?
- Det vet vi inte än. Iallafall är inget sådant planerat, men man vet aldrig..
Hur lång tid har det tagit er att preproducera albumet?
- Nån månad, tippar Hugo, och Marcus tillägger: - Materialet har funnits ett bra tag.
Har ni titeln klar?
- Vi har inte riktigt bestämt oss för titel än, så den delen av processen är inte officielt säkrad i dagsläget.
För tillverkning av coverarten kommer ni anlita den talangfulle Pär Olofsson, som även konstruerat Syn:drom´s omslag till Iconclasm, bl.a,,
- Omslagen till våra 2 tidigare alster har åstadkommits av Niklas Norén. Förutom omslaget (vilket jag erhåller förhandstitt av), så har Pär också gjort vår nya backdrop - som är jävligt cool säger Marcus.
Kommer det bli ett konceptalbum?
- Nej.Låtarna har varierande kontext.
Under resans gång- ändras något innan inspelningen är definitiv och redo att mastras och mixas?
- Det mesta är klart. Möjligtvis blir det man fixar till några små detaljer bara. Med andra ord kommer slutresultatet inte låta helt olikt preproduktionen.
Bandet har genomlidit en serie medlemsbyten..Men sedan i somras har den karismatiske trummisen Hugo Nylander nött trumpallen  vid några åskådade liveritualer..
- Vi fick förfrågan om en turnésväng som vår nuvarande ex-trummis Sverker Berggren tyvärr inte kunde följa med på, och kom då att tänka på Hugo som sessions-trummis under den turnén. (Att den blev inställd är en annan story.) På repen inför den tänkta turnén kändes det såpass bra, att Hugo numer är permanent medlem i horden.
Att Sverker skulle ha mindre tid över, var också en bidragande orsak till att Hugo blev kvar efter repen..
Drömarena utföra liveritual på vore?
- Oj! Svår fråga. Alla spelställen är drömarena. Men ett fullsatt Wacken vore grymt!
Några sista "förpestande" ord?
- Hoppas alla tycker den här plattan är lika bra som vi gör!
 
Med tanke på att de två tidigare  eminenta alstren som squadronen Souldrainer åstadkommit, så kommer även detta albumet gå hem hos såväl trogna fans, kritiker och nya anhängare, av det lilla  råtunga, episka sound man fick chans att avlyssna i "metalfabriken" Empire Studios!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: