demolithia.webblogg.se

Årsbästa 2013..

Kategori: Allmänt

Vid den tidpunkt då det var dags dokumentera årbästa -listan gällande releaser 2013 såg den ut enligt följande
:1. 
 Ända sedan jag fick avnjuta en sekvens av preproduktionen av materialet på detta prima alster har man mer eller mindre gått och suktat efter mer. Och ska jag vara ärlig räcker det egentligen inte med att alstret nu är släppt.. man suktar fortfarande efter mer..
 
Då man för x antal år sedan lyckades erhålla några ljudspår av "Wolves Of The North", kan man nog säga man snarare blev "frälst" än avskräckt av det groteskt välpolerade råa soundet. Så istället för få blodad tand tändes en svart låga i önskan om att belöna öronsnäckornas inre oheligt mörkaste gemak med ännu  en inWANsion, vilket besannades i och med  Enjoy The Filth!

Paris måhända stoltsera med sin triumfbåge, men när Cursed 13 spänner an strängarna på den svarta juvelen "Triumf" med obarmhärtig kraftfullt sound, så framkallas mer eller mindre ett abstinensliknande tillstånd, så snart sista tonen bedarrat och man är nödgad masa sig flera meter från startknappen på spelaren, å bedriva andra göromål,önskar man nästan inget hellre än att åter höra detta vidunderliga mästerverk för säkert femtioelfte gången på raken.. I´ll be damned om detta alster inte är en av de mest dynamiska konstruktioner som ruvat i mörkret alltför länge och som under året kikat fram från underjordiska tunnlar..  
 
 
 "Tömten" och hans medarbetare kom tidigare än brukligt i år med leverans av hård klapp...
 

Listan är inte komplett utan en uns Djävulskap! Principtuellt är dilemmat någorlunda liknande att inte få en daglig dos cursed 13.. Att uppleva någon Djävulskaplig liverutual har ungefär samma verkan!
 
For evilty there is no cure..
 
 
Men vid den aktuella tidpunkten hade 2 av de mest efterlängtade dynamiska alstren ännu inte uppenbararat sin mörka närvaro på skivtallriken...Valkyrjas - The Antagonist´s Fire och Necrophobic:s Vomb of Lilithu..

Med facit i hand, om jag  skulle skriva  liknande lista idag, skulle den te sig lite annorlunda..
 
 
1. Valkyrja - The Antagonist´s Fire.. Efter att nu äntligen kunnat njuta av de mästerligt konstruerade spåren, har de utan tvekan åstadkommit vad band såsom exempelvis Watain är ljusår ifrån..även om det finns vissa liknelser i ljudbilden dessa 2 nämnda konstellationer sinsemellan.. Att de dessutom petar ner ett av mina favoriter - Diabolical till en andra placering säger väl det mesta.. kanske..
2. Diabolical - Neogenesis
3. WAN - Enjoy The Filth
4. Cursed 13 - Triumf
5. Djävulskap - Så Mådde Jag 1987
 
Som synes hamnar Invasion och Necrophobic nedanför top-5 strecket. Även om dessa båda alster är nog aldrig så extremt grymt bra, så saknas ändock det där "lilla extra svarta" för att de ska kunna utmanövrera dem som håller sig flytande över vågskvalpet i öronsnäckornas mörka gemak..
På återseende
//Demolithia
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: