demolithia.webblogg.se

rockens baksida...

Kategori: Allmänt

"Var är alla hårdrockare?" Den frågan som en yngre förmåga, involverad i metalsfärens underground domäner, kläckte ur sig häromdagen kan i hög grad te sig både relevant och aktuell.  Var håller egentligen alla hårdrockare hus när det arrangeras evenemang som inte anordnas av "tungviktare", på spelplanen? Ligger de hemma på på soffan och glor på något "svensson-program" på tv?
Att arrangera en spelning är ingen lek. Det är typ 1000 komponenter som ska fixas för att alla pusselbitar ska falla på plats för att göra pusslet komplett, för att hårdra det hela. All den tid, energi och finanser man plöjer ner i "projekt konsert" är knappt märkbart för den oinvigde besökaren som får chans ta del av härligheten.
Vad är ca 45 minuters speltid jämfört med de tusentals timmar man  ägnar åt att förbereda hela kalaset? INGENTING!
Så om man hävdar sig vara hårdrockare och residerar i en s.k "metalstad", där det mer eller mindre vimlar av minst ett hårdrocks/metalband i var & varannat gathörn, borde man väl bemöda sig att ge oss "eldsjälar" en chans?
Även om man nu kanske inte har så mycket annat gemensamt - så har man i allafall hårdrocken! Och då borde det väl inte spela någon roll i vilken lokal konserten hålls.. Även om man nu nödgas hålla sig tämligen nykter under den korta tid av ens liv som passerar revy medan dessa "liverituella" akter pågår? Förtära alkoholhaltiga drycker kan man göra vid andra tillfällen! Dessutom finns det inget ljuvligare än att inmundiga ett av tillvarons livsnödvändiga elixir -  den svarta drycken kaffe!
Dessutom kan man ju numer slå 2 flugor i en smäll genom att spana på sitt favoritprogram via alla dessa "Play-funktioner" via datorn..(tex tv3 play, etc) emedan man smuttar på öl, vin eller vad man nu vill..
MEN - att uppleva ett bands framträdande live vid ett tillfälle upprepas sällan eller aldrig!
Så det är väl bättre att slita sig från sofflocket emellanåt och masa sig iväg på  kalaset man inbjudits till?
Det kostar oftast inte mer än några timmar samt en nätt summa och man får en upplevelse som förmodligen inte går mäta med de "liggsår" man riskerar få av att nöta på sofftyget!
 
Hoppas vi ses frontrow!
 
På återseende
//
Demolithia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: