demolithia.webblogg.se

keepers of "Heaven´s Gate"..

Kategori: Allmänt

No rest for the wicked. Den frasen stämmer  bokstavligt talat just nu. Med drygt en veckas mellanrum har man fått ynnesten beskåda inte mindre än 5 svenska akters liveritualer Souldrainer, Djävulskap, Folkmord, Grá och DARK FUNERAL.. Från north of heaven till south of hell.. Eller tvärtom beroende på hur man tolkar det.

Med drygt ca en månad kvar till den officiella releasen  av sitt tredje studioalbum, ett "monster" titulerat "Architect" ställde Souldrainer till  med kalasgrymt releaseparty sällan beskådat i "metalstaden" Östersund.

Utan pardon visade Djävulskap hemmapubliken återigen var skåpet skulle stå, då de serverade kryddstarka, välmör(d)ande låtar som tex "Köttsjön" &  "ÖSD Blodbad",efter att Nightlinerz tänt lågan, med bla en unplugged version av ”Killed, stuffed,hung on the wall”. 

 
Trots att de förmodligen inte har samma recept på framgång musikaliskt sett, så finns det vissa komponenter som binder Souldrainer och Djävulskap samman. En av dessa lystrar till namnet Hugo Nylander,  
 vilken kan tyckas ha en, eller ett par saker  gemensamt med Nils Fjellström, aka Dominator.Det ena är att de båda har härstamning Jämtland. Det andra är att de båda är fenomenala trummisar med bakgrund inom både den svenska blackmetal - som dödsmetalscenen... 
Ett av de tightaste band man haft förmånen att uppleva live ett flertal gånger är Souldrainer. vars ovan nämnda trummis, Hugo Nylander nog fick det varmt om öronen då han piskade skinn genom både Djävulskaps och Souldrainers respektive set..
 
 
 
En vecka senare, dagen innan Dark Funeral
 skulle genomföra en ritual i mörklagda katakomber på Fryshuset i Stockholm, ställde Umeåbandet Folkmord till med ”makabert spektakel” på anrika Gamla Tingshuset i Östersund.  Konstellationen röjde på med sådan frenesi, så  det vibrerade i varje kroppslig ven. Bokstavligt talat. Man skulle nästan kunna tro man befann sig på ett skakigt tåg. Dock blev man lite besviken över att Folkmord inte lyckades få taket på den närbelägna kyrkan att lyfta.. Ska ingen lyckas med det uppbådet?
 
Folkmord på tings: 
  Mer bilder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.845525365463957.1073741893.339192459430586&type=1  
 

Vill man uppleva en tight liveritual av bla Souldrainer, har man chansen på Stockholm Deathfest den 17 Maj!   
 
www.apskalle.se   
www.sodrateatern.se
www.tickster.se
www.souldrainer.com 
 
På återseende
//Demolithia
 
 NP: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: