demolithia.webblogg.se

New dark spirit of unholy metal!

Kategori: Allmänt

 

Den individ som kan påstå man lyssnat sig mätt på vad samtidens blackmetalband har att erbjuda kan sluta läsa här. När det kommer till kritan, eller glödande sylvassa riff etc, tenderar det mesta figurera i cykler (trender).. Ungefär som livet självt.  Vad som är inne idag kan vara ett minne blott imorgon. Nu finns det otaliga blackmetalkonstellationer lite varstans i Svea Rike, att det förmodligen skulle ta ljusår att dokumentera något om var och ett av dessa akter. Så jag ämnar bara belysa en bråkdel av dessa.

Östersundsbandet Denicalis

 bildades sommaren 2006 av Hugo Nylander, Simon Åkerlund och Gustaf Bennmarker, Deras karriär började på den lokala scenen på Gamla Tingshuset i Östersund,där även legendariska konstellationer som Marduk, Sanctification har nött scenen.  Även Mayhem skulle ha framfört en liveritual i den anrika byggnaden, men av någon anledning ställde de in sin show.
 
Diverse historiskt metalliskt musikaliska vingslag sveper genom ljudlandskapet när det tämligen nybildade bandet Silent Homicide presenterar sitt material på den trespåriga ep:n "With Death By His Side"!

Genomlyssnar man detta album gång efter annan möts man av såväl hårda, brutala tongångar, såväl som rysligt välkomponerad kvalikativ (black/pagan) metal  Och man erfar ungefär samma häpnadsväckande insikt som gången innan..detta är vidunderligt mästerligt!

Sedan introt Reinkarnation ebbat ut i etern, för att fylla dödstystnaden som knappt uppstår med Extintion, vars intro till viss del åminnner om Amon Amarth...

Det helvetiskt fenomenala soundet kulminerar när "With Death by his Side" äntrar scenariot..

Så låt ditt mörka sinne förföras av Silent Homicide du åxå..

Denna Ep spelades in i Worship Nothing Studios.  https://www.facebook.com/worshipnothingstudios

Silent Homicide´s ep  är onekligen en svart juvel..

 Med rötterna bl.a inom norska bm-scenen, avyttrade enmansakten Scorched  2 alster med episkt primitiv blackmetal innan musikproduktionen stagnerade något, vilket jag anser är lite trist, ty både Forever Dying Sun och The Fifth Season är genuina svarta pärlor.

Mephorash, låter på albumet Chalice Of Thaigirion fragmentalt den nattsvarta bägaren rinna över av sin egen tolkning av svarta pärlor såsom Dissection. Även om Mephorash nu är en konstellation vars rötter sammanlänkats med bla Watain, som till stor del residerar i samma mörka grogrund, så präglas bandets dynamiska musikproduktion inte av likadan musikalisk kreation. Öppningslåten, tillika titelspåret - "Chalice Of Thaigirion" tenderar vara ett bevis på detta. då förebilder inom den forna eran av blackmetalkonstellationer (tidiga Immortal, Necrophobic), verkar ha väckt sina stridsdugliga andar till liv och införlivat dem i ett spektrum av underjordiskt inferno,vilket i viss mån ekande lämnar åhöraren i ett slags limbo då musiken ebbat ut.

Även om Mephorash nu inte skapat någon särskilt nydanande musik.. är de en mörk,blasfemisk kraft att räkna med. Det vittnar en episkt omvälvande låt som "Corpus Christi" om.. Trender må komma och gå.. mörker och ljus må passera revy.. men true metal är beständig.. hur den än utformas..

bäst: Memborum DeferecitMed förintelse i blicken och siktet inställt på att spela hädisk musik och få utlopp för sitt hat i texter på modersmålet,marcherade SORGHEGARD upp från den svarta avgrunden i början av 1999.Låten "KVAR FINNS BLOTT SKUGGOR AV GODHETENS TJÄNARE" spelades in för samlingsskivan "Witchcraft and Folklore". Bandet spelade också en inofficiell demo bestående av 2 studioinspelade låtar och en rehersal låt. På grund av olika faktorer, återvände de till avgrundens trygga mörker i slutet av 2000. 
Fyra år senare var dock behovet av att kanalisera sitt hat igen så stort att de återvände ovan jord. Med gemensamma krafter hade konceptet förändrats Texterna var nu på engelska, med teman som satanism, krig och hädelse. Musiken blev mer influerad av den amerikanska, kanadensiska och Sydamerikanskt scenen.
Som en smärre plump i protokollet lade de förbannade medlemmarna Sorghegard på is,efter att ha gjort fruktlösa försök att få debutalbumet "Holocaust Of The Holy" (2004).
 Men skam den som ger sig. Det som inte dödar förstärker...Och tur är väl det. Annars hade det kanske inte resulterat i att den vidunderliga besten "Holocaust Of The Holy" släpptes lös på marknaden.. Inget ont som inte för något gott med sig...
 
Review:
De vredgade krigsveteranerna Thurz, Svavel samt Blitzkrieg  manglar på alstret Holocaust Of The Holy (2011)
busenkelt  sönder vilken krigszon som än må finnas i vår globala värld..

Med en blasfemisk orkanstyrka som lätt skulle hamna på nivå 666 på richterskalan injiceras de svallande blodvenerna med en rejäl dos oheligt satanisk blackmetal av Sorghegard.

Krigsdemonerna från norr leder en med assistans av det träffsäkra ljudmaterialet åhöraren rätt ut på en totalt illasinnad utflykt till sälla marker och karga ödelagda landskap och som hotar meja ner varje hinder som kommer i deras väg.

Det enda invändandet jag eventuellt skulle kunna komma med är att vissa partier på låten Chanelling The Bloodstorm låter ungefär som en uråldrig stenkaka där nålen hamnat i samma läge.

Men annars är det infernaliska vredesmodet i sången i träffsäker perfekt harmoni med ljudintervallen i den intensivt slagfärdiga rytmiken.

Obarmhärtigt excellent produktion!

Att plocka ut någon bästa låt från detta album skulle bli lika svår uppgift som att välja mellan pest och kolera, men om jag skulle vara tvungen väljer jag nog Sodomy and Goatlust.

 

Let´s go to war and fight for the new spirit of true unholy blackmetal!

På återseende

//

Demolithia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: