demolithia.webblogg.se

Blackmetal Infernal - Dark Funeral & Grá..

Kategori: Allmänt

 
”Dark Funeral  är utan tvekan en av de mest notariskt och högt ansedda akterna inom Black Metal genren. De inte bara sammanfattar det mörka väsen som är och alltid kommer att vara den verkliga kärnan i den europeiska scenen.”  Det kan man obönhörligen skriva under på.

Det är utsålt!” Dark Funerals efterlängtade show, med support av Grá på Klubben, Fryshuset, Stockholm den 3 maj 2014 hade  lockat besökare från både när och fjärran att säkra entrance till den spektakulärt rituella jubileums-showen ”20 years of satanic Symphonies” med blackmetalmagiska förtecken. Bandets första svenska show på ca 4 år!

Once the gates (to hell) are open, there`s no turning back!  Då kommer Karon med horden Grá  i antågande och spetsar magin som råder till fulländning. Så det var onekligen ett klokt val,om än föga oväntat, av Dark Funeral att införliva Grá som input på det infernaliska "gästabudet".  Med tanke på det 666-aktiga gradantalet som sedemera rådde, namnet till trots i de  tämligen dunkelt upplysta  katakomberna på fryshyset, så lyckades Grá med gemensam"Kraft"- ansträngning av hordens bandmedlemmar dämpa verkan av att den änglalika skaran åskådare skulle brinna för evigt..vilket förmodligen annars skulle varit vederhäftigt olycksbådande för de "förtappade  själar" som sökt sig till den oheliga kryptan, med en vitglödgad "Dark Desire" om att åtminstone vid ett tillfälle slippa stå vid skärseldens rand utan tillstymmelse få uppleva "The Arrival Of Satan’s Empire"?

Eller att "Goddess Of Sodomy", Enriched By Evil",helt sonika skulle förtälja "Secrets of The Black Arts". Vilket för en oinvigd skulle kunna tyckas alldeles befängt..

"Döden ser, döden tar" var en av låtarna som Grá levererade med samma eminenta bravur som de gjorde på Northern Blasphemy i december 2013.

Så man kan ju bara hoppas på att man tagit de rätta stegen på mörkrets stig och får sina  oheligt ondskefulla drömmar uppfyllda, innan Karon stakar vidare mot avgrundens rand...

 
Gra live 20140503:
 
 
 
 
Lord Ahriman:Dark Funeral: 
 
with Themogoth on guestvokills.
 
 
 
Trots eventuellt kraxande olyckskorpar (i nån medial kanal) har Dark Funeral återigen bevisat att de är obestridda arvingar till "Satans Mayhem".
 Betyg: 4/5
 På återseende 
//
Demolithia
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: