demolithia.webblogg.se

Fängslande metalpolis på Nöjesfabrik...

Kategori: Allmänt

Samma kväll som första avsnittet i tv-serien "Ack Värmland" sändes, var det underhållning av annan art som hade betydligt större attraktionskraft, nämligen liveritualen med Gehennah & Tankard på anrika Nöjesfabriken i Karlstad fredagen den 13:e Mars 2015. Mig veterligen är det en av de få gånger som crewet på Metal Clüb lyckats spika in ett datum då man ändå hade fri dag från ordinarie jobb, fantastiskt!
Att avlägga ett besök på Nöjesfabriken är en upplevelse i sig själv. Byggnaden inrymmer både bowling-area,rockbar och livescen i världsklass..
 
I drygt 1,5 timma, innan "metalpoliserna" Gehennah patrullerade upp på scenen, bjöd "metalmogulen" Ola Bergli (tillsammans med kollegan Johan på bilden nedan) på den ena godbiten efter den andra i Dj-båset.
 
 
Första gången man beskådade Gehennah live var 1998 på den sedan otaliga år sedan nerlagda DIST-festivalen. Sedan dess har man haft ynnesten beskåda den "räviga" horden live ytterligare ett par gånger.
 
Redan från första ackordet av öppningslåten "Metalpolice" är det fullt pådrag på skådeplatsen(scenen) man får bevittna av Rock´n Roll-patrol. Såväl äldre slagdängor såsom "Bitch With A Bullet Belt", "Decibel Rebel, "Bulldozer", som några nyare låtar, bla "Crime Career utgjorde förordningen..och det fanns inte tillstymmelse till risk att någon i bandet skulle hamna "Under the table again"..


 
 
 
"Tankard borde varit förband till Gehennah" var det någon som tyckte. Men det kan jag inte direkt hålla med om.
Det händer inte alltför ofta att en mellanstor svensk stad får celebert besök av okrönta thrashmetalkungar!
Bandet,som i skrivande stund befinner sig på "eriksgata" på kontinenten, efter släppet av sitt 16:e album - R.I.B
(Rest In Beer), levererade majestätiskt!
 
 
 
 
 
 
Utan tvekan var denna tillställning arrangerad av Metal Clüb definitivt ett av de bästa metalevent man bevistat! Hittills..
Och vad gjorde väl det att man missade "Ack Värmland" på tv ? Det går ju alltid spela in, till skillnad från en liveshow, som sällan går i repris,oavsett hur många gånger man än ser en akt...med andra ord - true metal is better off live! Det om något är en oskriven lag...
Nu ska jag företa ett litet break innan det är dags för nästa sammankomst, då scenen på en av de mörklagda kammarna på Storsjöteatern i Östersund invaderas av bl.a Mammoth Storm på Easter Massacre:
 
 
På återseende
//
Demolithia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: