demolithia.webblogg.se

WOLF-bitten

Kategori: Allmänt

 
Numer vimlar det av metalakter inom de flesta genrés. Både underground och mainstream.  "Sent omsider ska den syndige vakna.." Så lyder ett ordspråk jag hört någonstans.. Men vad är det egentligen denne syndige ska vakna till? Är det för att upptäcka att heavymetal bandet WOLF egentligen är bland det bästa Sverige har att erbjuda omvärlden?
Sedan bildandet 1995 har de ederat inte mindre än 7 fullängdsalbum! Det må väl ändå ha viss betydelse, då jag anser bandet lätt kvalificerar in att tillhöra svensk metalelit! med all rätt, då texterna har en djupare innebörd än de flesta andra konstellationers insatsstyrka. Ta ett band som Sabaton tillexempel. Rent musikaliskt är de hyvens, men samtidigt lite mediokra. Men rent buissnessmässigt är Sabaton större än WOLF, trots att de inte varit part i metalsfären lika länge.
Visst har Sabaton utvecklats soundmässigt, men det har även WOLF, trots att de behållit det originella signum, vilket medförde att båda akterna "slog igenom" nån dag i förfluten tid.
WOLF bildades 1995. SABATON bildades 1999. Det torde egentligen innebära att det förstnämnda bandet haft ca 4 års försprång på sig bli störst, bäst & mäktigast. Men tyvärr är fallet sällan så. Mestadels handlar det om ha rätt kontakter i rätt tid,..
HELL WOLF - "You´re Simply the Be(a)st!
 
 
På återseende
//
Demolithia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: