demolithia.webblogg.se

veckans underground - FOLKMORD

Kategori: Allmänt

 
 
Inom undergroundscenen finns det åtskilliga band som sällan får den uppmärksamhet eller credit för sin musikaliska förmåga.. jag ämnar presentera några av de akter som man stiftat bekantskap med.. Ett av dem är Folkmord, som har hemviste i björkarnas stad - Umeå.
 
Vad har bandnamnet för betydelse för er?
 
- I vårt Sverige idag så dricker vi vårt folköl i vår folkpark, medan vi utnyttjar andra fattiga länder för deras resurser. Detta är det svenska folkmordet.Det här mönstret är något vi ser i hela världen när vi tittar oss omkring. Vårat bandnamn ska vara en spegelbild av hur sjukt samhället är.
 
Största inspirationskälla?
 
- Den största inspirationskällan just nu är vår vardag och vad vi ser gemene man gå igenom i Sverige och världen. Rent musikaliskt så står vi någonstans mitt emellan hardcore och metal. Vi härstammar från en av världens största hardcorescener, så det är klart det har speglat av sig i vår musik.
 
Vad smider ni för grymma planer i dagsläget?
 
- Just nu förbereder vi oss för att åka på en 16-datum lång turné i Östeuropa och Balkan. Dessutom så håller vi just nu på att dra i de sista trådarna för vår albumrelease, och den skivan kommer släppas nu under 2017.
 
Sista förpestande ord?
 
- Peace Was Never An Option..
 
Lyssna gärna på låten Messiah här:    https://www.youtube.com/watch?v=V0GL8LASmpo
 
På återseende
//
Demolithia
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: