demolithia.webblogg.se

Sorghegard - Holocaust Of The Holy (review by scumfuck)

Kategori: Allmänt

Scumfuck är en individ jag lärt känna på sistone, och jag bad honom helt sonika göra en review av valfri skiva.. resultatet kan skådas nedan.. Enjoy the filth..//Demolithia
 
 
Sorghegard är en Sundsvallsbaserad svartmetallkvartett bestående av Thurz på gitarr, Svavel på sång, Blitz på trummor och Kraath på bas. Bandet formades i slutet av nittiotalet men lades kort därefter på is och såg av olika anledningar varken scenen eller dagens ljus på många år. Deras debutskiva Holocaust of the Holy släpptes 2011.
Sorghegard spelar en rå och aggressiv form av kompromisslös black metal som håller hårt i de element som utgör genrens kärna, instrumentalt såväl som textmässigt.
Texterna sammanfattas bäst av albumets titel, "Holocaust of the Holy". Återkommande teman är krig mot himlen och dess invånare, djävulsdyrkan, svart magi, m.m. Underhållande!
Gitarrerna är nedstämda och tunga och levererar många mörka riff som sätter en underjordisk stämning omedelbart i låtar som Summon the Wardemons och Channeling the Bloodstorm. Skivan är heller inte utan gitarrsolon och trots att undertecknad är skeptiskt inställd gentemot dylika inom just black metal måste jag erkänna att där de dyker upp på denna skiva är de gång på gång en glad överraskning som spelar utmärkt in i låtens stämning och tema.
Som så ofta inom genren är basen nästintill ohörbar och därför svår att kommentera, men ett extra lager mörker är naturligtvis aldrig fy skam. Tyvärr är det svårt att säga mer än så.
Låtarna kompas nästintill konstant av obevekliga blast beats. Kortfattat, men ganska tillräckligt.
Svavels skrik toppar hela baletten, och nog är det demoniskt, men det utmärker sig tyvärr inte i mina öron. Måttet och tonerna hålls, men det hade kunnat göras bättre. Produktionen är ren för att vara black metal, och det fungerar bra för Sorghegard.
 
Allt som allt är skivan skickligt utförd, med en tydlig röd tråd utan att bli enformig eller tråkig, med flera utmärkande spår såsom Malignant Demise of the Holy One, Sodomy and Goatlust och tidigare nämnda Channeling the Bloodstorm. De mer negativa synpunkterna  jag har haft ovan är små i jämförelse med den överskridande upplevelsen den här skivan bjuder på. Den är precis det den försöker vara, varken mer eller mindre, och det den gör, gör den inte bara bra, utan utmärkt. Något av det råaste jag har hört från Svea Rike under de senaste åren, och jag rekommenderar den varmt till alla som gillar aggressiv och rå black metal i stil med Panzer Division Marduk.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: