demolithia.webblogg.se

On the Road med BULLETSIZE..episode 1

Kategori: Allmänt

Att vara rockstjärna är ingen dans på rosor. Det kan nog de flesta hålla med om. Vägen till att nå ära och berömmelse är sällan spikrak och jämn. Oftast är den både guppig och ringlande. Så spänn fast säkerhetsbältet, så beger vi oss iväg på en hisnande färd med thrash/dödsbandet BULLETSIZE på en s.k"miniturné"..
På i i förväg bestämd tid anländer jag med andan i halsen till platsen för upphämtning. Minuterna passerar, men något band syns inte till. När jag ringer upp bandets vokalist visar det sig att en av medlemmarna inte dykt upp än. så det är bara att bida sin tid ytterligare.. Drygt någon timme senare än planerat dyker det så äntligen upp, och det är bara att packa sig in bilen och rulla iväg, mot första anhalten - Sandviken!
Väl framme vid spelstället höjs några ögonbryn och kvartetten utbrister unisont - "Gula Villan!" (gula villan är en fritidgårdsliknande byggnad i bandets hemtrakter, Östersund.)
Efter att ha tömt bilen på nödvändig arsenal inför kvällens ritual, blir vi guidade till logen, där vi blir utfodrade med en vegetarisk rätt, som jag väljer att inte kommentera. Men kaffet var gott och smakrikt!
En diskussion mestadels bestående av diverse matupplevelser i form av anekdoter, från hordens forna triper, bla på kontinenten  uppstår, medan maten sköljs ner med påtår av den "svarta sörjan". Sedan är det hög tid att rodda upp på scen inför kvällens sammandrabbning - med den lokala akten - den dödmanglande brigaden Corrosive Carcass som förtrupp, som avverkade hela sin setlist i imponerande rasande tempo. Ett bandnamn för fans av mer oldschool hejdundrande dödsmetal att lägga på minnet! www.corrosivecarcass.com
Obarmhärtigt fenomenal liveshow guys!
 
Med det faktum att man både sett och hört Bulletsize otaliga gånger (oftast på den lokala arenan G:a Tingshuset, ÖSD), så är det på bortaplan de verkar vara i sitt esse. Den mödosamma bilresan tenderade vara ett minne blott när man får ynnesten beskåda dem äntra scenen på "kungligt" manér och "förpesta " tillvaron inför ett drygt 15-tal "sörjande" som ska ha ha eloge för att de trotsat normaliteten och släpat sina rumpor från datastolen och /eller tv-soffan för att erhålla en rejäl dos hederlig metal... the only way.. LIVE!!!
 
 
När rökmolnen skingrat sig och allt återställts till det normala och man inkvarterat sig på det närliggande vandrarhemmet, fortsatte "festligheterna" med en mindre krogrunda, och det som hände då, och efter det..är ett helt annat kapitel..men, Sandviken får väl ändå tummen, eller.. Kjelle?
 
Fortsättning följer i Episode II
 
på återseende// Demolithia
 

Kommentarer

  • Kjell säger:

    Bör tillägga att Gula villan skämtet handlar om Gula villan i Haninge, där man kan få skapliga bullar och kaffe. Sen eskalerade det där lite då en gång, så alla gula hus som passerades under en tripp vart just gula villan.. men

    2012-11-27 | 13:26:15

Kommentera inlägget här: