demolithia.webblogg.se

DIABOLICAL (Carl Stjärnlöv)

Kategori: intervju

 
De har levererat en dynamisk liveritual.. I Sundsvall.. Om drygt en månad styr dödsmetalbrigaden Diabolical ånyo kosan till nordliga breddgrader,för att uppträda på Storjöyran 2013.. www.storsjoyran.se
 
Konstellationens dynamiske gitarrist - Carl Stjärnlöv medverkar i denna intervju:
 
Diabolical har en fantastisk vokiller.. Men om Inte Sverker Widgren varit sångare i bandet, vem hade det troligen annars varit?
- En väldigt hypotetisk fråga som det inte går att ge ett relevant svar på. Sverkers röst är helt unik. Han har utvecklats mycket de senaste åren och är en hörnsten i vårt sound.

I höst släpps det efterlängtade albumet "Neogenesis"..
- Vi har jobbat i flera år med det här albumet och äntligen får vi dela med oss av det vi skapat. Det vi presenterar nu är ett konceptalbum där vi förenar musik och litteratur. Neogenesis är både en skiva och en roman där varje kapitel representeras av en låt. Albumet släpps som en inbunden bok tillsammans med CD:n. Alltså inget plastigt jewelcase utan en riktig, gedigen bok. Romanen handlar om världens undergång och en ensam mans kamp för överlevnad i spillrorna av den värld som varit.
 
Jag hade förmånen besöka Necromorbus Studios under ett stadium av pre-produktionen..Finns det någon annan individ utan direkt connection till bandet som fått göra detsamma? 
- Nej. 
 

Ni har gjort några vändor på kontinenten till förmån av Neogenesis-releasen..Finns det några säregna minnen ni skulle vilja dela med er av?

- Vi levde med konstant dödsångest under den första turnén och vi lurade döden varje dag på vägarna. Bussen vi åkte med var en komplett livsfara och den brakade ihop flera gånger under turnén och vi var tvungna att stå på verkstad var och varannan dag. Vi ringde till och med i förväg till varje arrangör och bad dem att stå redo med en bilmekaniker innan vi ens visste vad nästa fel skulle vara. Sånt är livet på vägarna. Men det var en väldigt lyckad turné och vi hade väldigt roligt trots omständigheterna. Vi lyckades komma fram och genomföra alla spelningar trots förutsättningarna och responsen var oerhört bra. Vi är väldigt nöjda med båda turnéerna.
 
Kommer ni göra någon Sverige turné?
- Utöver Storsjöyran har vi inget inplanerat i nuläget så om man vill vara säker på att få se oss i år och stanna inom landets gränser så är det bäst att passa på.

Vad skiljer sig att köra live gigs i norden jämfört med kontinenten?
 
- Publiken är annorlunda. I norden är vi mer reserverade och släpper inte gärna loss så lätt. I t.ex. Östeuropa så har folk inget problem med att röja röven av sig och skrika sig hesa en hel konsert igenom. Det är ofta lite mer tacksamt när man står på scen. Därmed är inte sagt att vi här uppe är sämre fans, tvärtom så är vi nog väldigt kvalitetsmedvetna och om publiken visar uppskattning här genom att röja eller lovprisa oss efter en konsert så vet man att det finns en genuin uppskattning bakom. Sen händer det inte att folk viftar med pistoler framför scen i Sverige. Det händer i Östeuropa.

Dödsmetalveteranerna Vomitory lägger av mot slutet av 2013..åsikt?
- Ett mycket fint svenskt dödsband. Vi turnerade med dem 2002 tillsammans med Amon Amarth. Synd att de lägger ner. Jag vet inte vad de har för anledning men om det känns rätt att lägga ner så ska man givetvis göra det. Själva har vi många år kvar. Vi har kört för fullt i 17 år och det känns som att vi bara börjat. Det är ett stort och viktigt kapitel som vi inleder med Neogenesis och vi ser verkligen fram emot att fortsätta blåsa på så hårt vi kan i många år till.
 
 
Finns det någon/några outforskade platser you would die to explore? (orter ni inte spelat på än)
 
- Självklart. Alla ställen man inte spelat på än är intressanta. Det är alltid spännande med nya upplevelser, platser, ny publik och nya människor.

Vad gör ni efter Storsjöyran?
 
- Vi spelar på MAV-festivalen i Italien i Augusti. Utöver det så förbereder vi inför skivsläppet. Det kommer att bli en hel del aktiviteter, främst saker som vi presenterar på nätet. Vi kommer bl.a. att släppa en video till låten "Metamorphosis" som vi just har filmat. Vi har ägnat de två senaste helgerna åt att filma vidrigheter och en massa svart sörja. Jag har goda förhoppningar på den här videon. Jag uppmanar alla att gilla oss på Facebook (facebook.com/diabolicalofficial) och hålla utkik där efter uppdateringar. Det kommer som sagt att dyka upp en hel del godis från skivan där fram till skivsläppet den 27:e September.

Slutligen - några ord ni skulle vilja förmedla till era fans?
- Förbeställ Neogenesis redan nu! Vi har pre-order-rabatt fram till slutet av juni så passa på direkt! Här finns info om skivan och förbeställning: www.diabolical.se/neogenesis 

Så gott folk..skynda fynda medan tid är! :)

www.diabolical.se

 (Denna intervju är under rådande omständigheter publicerad på denna domän.. men gjord för SwedenMetal.se)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: