demolithia.webblogg.se

Blackmetal Infernal magic..episode2

Kategori: Allmänt

"We will raise the black flame and feed it with the holy whore,The wolven northern brothers united in death and war.." Återigen är det en textstrof sprunget ur WAN´s oheliga utsaga som fått stå till förfogande som inledning till detta entry..let the madness begin!'

12 år kan tyckas vara en evighet för en del.. Men på något vis passerar åren revy utan att man kanske nämnvärt reflekterar över det. Och just här är det kanske läge att överlämna en eloge till de omnämnda "metalmogulerna" i föregående entry.. Ola & Johan som även kan anses ansvariga för att ha försett otaliga individer med spektakulärt örongodis i blandad kompott under mer än en dekad. We salute You!

  "Servants Of The Unlight" (albumtitel på ett av Demonicals alster) - Ofermod, har sedan starten 1996 förärat omvärlden med 2 eminenta utsagor i de mörka makternas tjänst. Och att beskåda dem live är som att bevittna ett teaterstycke utan nån som helst motsvarighet i den undre världen. Det skulle såkerligen kunna utmanöverera GHOST  hur enkelt som helst, om dessa ställdes som motståndare till varann vid nån liveritualduell..
 
3 är antalet år som passerat sedan VALKYRJA & MARDUK 
 
 nötte scenen på Gamla Tingshuset i Östersund. Och jag vill dra mig till minnes att det endast var en bråkdel av antalet metalstinna besökare på MetalClub härom helgen som mer eller mindre stod som förtappade vilsna själar så nära mixerbordet det var möjligt.. Undantaget några envisa då minderåriga lokala "demoner"..:)
Med ett  nyligen ederat magnifikt album i bagaget(Marduk) och ett i antågande (Valkyrja) levererade dessa akter, löftelserikt nog, inget annat än "svärta,blod &svett" i den något makabra katakombern,vilken mer eller mindre jämförelsevis har ungefär liknande size ett normalstort vardagsrum har.. om man ser till ytan direkt nedanför scenen..
Strax innan Valkyrjas liveritual denna ödesdigra afton rådde det febrilt kängtramp på den minimala scenen..där bland annat bandets roddare, Kjell, vid ett tillfälle growlade fram några obskyra stämmor vid test av micken
 
Valkyrjas liveritual anno 2013:
 
Och jag lyckades erhålla Valkyrjas setlist! :)
Utan att överösas med alltför mycket spott & spe, kan jag nästan garantera att det finns ett fåtal konstellationer nuförtiden som levererar med samma dignitet som Marduk!  Minuterna innan huvudbandet, som specialinbjudits till Metalclubs spektakulära 12-års anniversary, tornade en folksamling upp framför scenen, vilket får kassakön i nån matvaruaffär vid mest hektiska tillfället blekna i jämförelse..
 
Marduk liveritual 11oktober 2013 (some highlights)
 
 
 
 
Det var onekligen en av de mest magnifika liveritualerna man varit med om under de år man hittills  varit verksam som fotograf  i indergroundens magiska nattsvarta sfär,,
Slutligen kan man bara hoppas på att någongång åter få uppleva en ritual med liknande dynamik.. men det kan man nog se sig i stjärnorna efter.. såvida inte en viss Tömte levererar en dos hederlig thrashig INVASION igen.. :)
 
Hursomhelst så var det en suverän tillställning Metalclub samt crew lyckats anordna..and remember this!
 
Härmed vill jag även tacka, inte bara Metalclub, utan även de 3 eminenta akterna Ofermod, Valkyrja och Marduk för infernalisk leverans av TRUE blackmetal magic live! 
 
På återseende
//Demolithia
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: