demolithia.webblogg.se

Alla Tiderz Metal.. del 1

Kategori: Allmänt

 
Under de hittills 13 år man residerat i republiken Jemtlandica, har drygt ca 5 år ägnats åt att fånga en subkultur inom metalscenen på bild. Den entire resan började med thrashbandet Inferior, som levererade en av sina första liveritualer i min forna hemstad, Kristinehamn,2008..Men egentligen påbörjades vandringen längs diverse betydligt mer makabra mörka stigar tidigare än så..
Ca 10 år tidigare fanns en chat som kallades Exilen, där man oftast kom i kontakt med dåtidens individer hemmahörande i metalens underground sfärer...
Vid den tiden studerade jag vid en folkhögskola inte långt från Stockholms centrala nav.. och hade sporadisk kontakt med flertalet personer, som då figurerade inom Svea Rikes Underground scen..
Några av dem man helt oväntat vid ett tillfälle råkade stifta bekantskap med vid den tiden (1998) happened to bli medlemmar i nuv.Demonical (som vid den tiden lystrade till bandnamnet Centinex!)
Nu ämnar jag inte avslöja alla fulltaliga detaljer om hur jag kom i kontakt med dem i början..  Men 11 år senare återsåg jag dem, vid ett Demonical-gig i Sthlm..vilket var något av en makaber upplevelse..
En av de kommentarer man alltid kommer minnas så länge man lever är nog: "Man ska inte ändra ett vinnande koncept.."!
 
Ett band som gjort ett bestående avtryck i ryggmärgen är Setherial, som hittills existerat som konstellation inte mindre än 20 år!
 
Den extrema horden, som inte gjort nämnvärd avkall på ett enda av sina editioner sedan starten 1993, är väl mer än rätt att kvalificera som okrönta swedish kings of unholy blackmetal av dagens mått mätt?
De kan ju inte vara sämre än Dark Funeral? Och om kommande alster är bättre shaped än tex Watains senaste..ja då råder det väl ingen tvekan om vilket koncept som är det mest vinnande..?
 
På återseende
//
Demolithia
 
ps.. några bilder  av bla Setherial liveritualz kommer finnas tillgängliga i ev. dokumentation ,vilken troligen kommer offentligöras soon.." ds.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: