demolithia.webblogg.se

INSANE

Kategori: intervju

 
Det härstammar sjukt galet många metalakter från mina forna hemtrakter.. Värmland.
En av alla dessa konstellationer är thrasharna Insane som bildades 2009, (ca ett år efter att man beskådat Karlstadsbandet Inferior på en festival i hamnområdet i Kristinehamn..)
Trots sin ringa ålder och att de inte besitter samma dynamiska framhållning som tex det mer etablerade metalikonerna i Gehennah, så levererade "ynglingarna" ändock en hänförande liveritual på en minst sagt något makaber plats medan mörkret sänkte sig över trädtopparna en sommardag 2013..

Vad anser ni om scenen i Kristinehamn/värmland?

I Kristinehamn finns det ingen direkt scen.. De band som är aktiva är band som folk från INSANE medverkar i plus ett band som heter Angel Breaker, vars grundare spelar ihop med Erik och Gustaf i ett annat band. Så vi vill inte säga att det finns någondirekt Hårdrocks scen i Kristinehamn, tyvärr.

Mest bisarra stället ni lirat på?

- En bowlinghall i Laxå.

Drömarena utföra liveritual på?

- Muskelrock! Hehe, nej men det är svårt att säga. Inte direkt så att vi sitter och funderar på sådant utan vi spelar den musik vi själva tycker om och det märks vart det leder. Snarare så att man strävar efter att få komma ut och lira så mycket som möjligt och kanske dra iväg på en turné eller något liknande.

Ni har nyligen släppt miniLP:n "Interment Of Life"..

- MLP:n är inte släppt ännu. Den är extremt försenad och vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det, av olika anledningar har det dragit ut på tiden. Största anledningen till att det dröjt är att Hamrtia Records är med på släppet, så layout mm. var tvunget att ändras. Men just nu är den på tryck så den bör dyka upp inom kort. Den finns ute för förhandsbokning på Bifrost Records hemsida.

Vad är er största inspirationskälla?

- Vi inspireras av mycket olika saker. Musikaliskt sett är det väldigt brett då vi alla har ganska olika musiksmak. Men det är mestadels gammal hederlig hårdrock vi inspireras av. Vi lyssnar på allt som vi tycker är bra och det kvittar egentligen vad det är. Textmässigt är det olika samhällsproblem och livsfrågor som inspirerar oss. Vi skriver gärna om saker som vi är arga på.

Några sista ord till era fans? (de som läser detta)

Håll ögonen öppna för MLP:n. Gå in och förhandsboka den, så du inte missar den!

 

http://www.youtube.com/watch?v=HlAVrtB4xZ4&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=UH3F9PkcZaY

www.facebook.com/insanesweden

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: