demolithia.webblogg.se

Dynamisk Thrash - Inferior - "Unsoiled"

Kategori: dynamitladdning

 

Jag minns så väl när jag först stiftade bekantskap med Inferior. Det var då de "vilseförde" några stackars ortsbor med en dynamisk liveritual på en festival intill ett av vänerns hamnutlopp 2008..

Sedan dess har jag hyst något av sporadiskt intresse för killarnas position i Inferior i och med några medlemmars diverse eskapader till andra konstellationer, vilket egentligen,inom parentes tett sig oundvikligt, då man haft gemensam grogrund med tanke på att MetalClub (Karlstad) fungerat som involverande element, åtminstone vad gäller konsertarrangemang..

Inferior dök upp från tomma intet i de djupa värmländska skogarna 2006, och har redan från starten haft ett tydligt mål i sikte – att iscensätta ett  "generationsskifte" inom metalvärlden och erhålla  en plats bland de stora akterna,vilket de lyckats med bravur på albumet ”Unsoiled”.,varpå de levererar stenhård thrash metal som den ska utföras: tight och välspelad. I samklang med den avsaknad av mognad de hade 2008..

Så gör dig själv en tjänst och lämna 80-tals thrashen med rötter i bl.a tyskland i skattkistan.. ty det är från djupet av de mörka värmländska skogarna den nya thrash/dödsvågen kommer svalla med hot om att dränka avlyssnings snäckorna med dynamiskt musikaliska intervaller..Och på vissa partier förnimmer man fragment av ren döds..i synnerhet på "Throne Of Dependency" då låtstrofer från bla Aeon och Souldrainer helt sonika poppar upp av någon oförklarlig anledning.. Med andra ord tenderar det sig som om Inferior skapat ett nydanande koncept på albumet Unsoiled, som innehåller både sekvenser av teknisk och melodiös döds,,inom ramen av traditionell thrash med anspelningar på karg blackmetal och majestätiskt pompiös true heavymetal...

Jag finner det en aning svårt att riktigt definera soundet.. men helt solklart är att - metalvärlden behöver en ny start, och Inferior är här för att leverera det!

Ska man nämna några andra akter som skulle kunna klassificera sig inom samma musikaliska kategori som Inferior torde det nog bli..F.K.U och Bulletsize..

Men vid närmare eftertanke känns det nästan som om Inferior är överlägsna dessa..

Bäst: "Perish", "Serpentine Roads To Decay","The Maker´s Waste".

Därmed föräras de med fullpottspoäng..dvs 10/10.. ty mycket bättre än så här kan det knappast bli....

På återseende

//

Demolithia

review also made for SwedenMetal.se

 För mer info: visit www.inferior-official.com

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: